loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 5486 ori.
2009 - Cele mai importante aspecte astrologice

astrologie 2009Anul 2009 este, în primul rând, un an al schimbărilor, iar un horoscop anual va indica în mod clar acest lucru.  Şi nu va fi vorba să ne schimbăm coafura sau covorul din camera de zi, ci ne vom restructura întreaga noastră fiinţă.

Ne schimbăm scopurile, învăţăm noi moduri de a acţiona, facem lucruri care acum câţiva ani ni s-ar fi părut imposibile, lucruri care pentru alţii pot părea în continuare şocante. Aceste transformări vor implica şi multe greutăţi şi sacrificii, dar ele sunt imperios necesare.
În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai importante evenimente astrologice ale acestui an. Aceste aspecte vor marca viaţa noastră pe parcursul lui 2009. De remarcat că, în majoritatea, este implicată ori planeta Uranus, ori zodia Vărsătorului, guvernată de asemenea de Uranus, planetă a schimbărilor şi a originalităţii. Să vedem, aşadar, înainte de a citi horoscopul pentru fiecare zodie, care sunt aspectele general valabile.

 

Jupiter în Vărsător 

Pe data de 5 Ianuarie, Jupiter părăseşte semnul Capricornului, în care s-a aflat în 2008, şi intră în Vărsător. Este o schimbare de bun augur, pentru că Jupiter se afla în cădere în Capricorn, iar în Vărsător este peregrin, adică într-o poziţie neutră, manifestându-se normal. Aceasta se traduce prin dorinţa de a renunţa la constrângeri şi limitări şi printr-o nevoie sporită de spaţiu, de libertate, de comunicare. Sunt privilegiate comunicaţiile, inventivitatea, soluţiile excentrice, extravagante. Au succes întreprinderile noi, originale. Problemele pot fi rezolvate într-un mod spectaculos cu totul neaşteptat, care uimeşte pe toată lumea. Ca urmare, vor avea de câştigat persoanele deschise spre nou, care se pot adapta uşor schimbărilor şi care au renunţat la clişeele de gândire. Este, de asemenea, un an bun pentru cauzele umanitare şi pentru realizarea de reforme în folosul celor mulţi.


Opoziţia dintre Saturn în Fecioară şi Uranus din Peşti

Acest aspect este activ între ianuarie şi martie, cu un maxim pe data de 5 Februarie, şi între august şi octombrie, cu un maxim pe data de 15 septembrie. Este o configuraţie dificilă, deoarece opune două planete oricum antagonice prin acţiunea şi semnificaţia lor. În timp ce Saturn reprezintă tradiţiile, convenţiile, limitările, răbdarea, Uranus reprezintă noile structuri, libertatea, surpriza, schimbarea bruscă, deşteptarea, originalitatea, chiar excentricitatea. Din această opoziţie pot astfel rezulta instabilitate, tulburări, dezordine. Pot apărea probleme în toate structurile învechite, tradiţionale, care au refuzat schimbarea timp îndelungat. Pentru că această schimbare nu s-a realizat treptat, gradat, există riscul ca acum să se realizeze dint-odată, brusc şi vechiul să fie distrus în întregime, fără să se mai ţină cont că existau şi aspecte pozitive. În acest context, este nevoie mai mult ca oricând de păstrarea stăpânirii de sine şi de a înţelege că fiecare experienţă poate aduce cu sine elemente profitabile. Depinde doar de noi să le identificăm şi să le folosim.

 
Conjuncţia Jupiter – Nodul Nord în Vărsător, în februarie

Acest aspect reprezintă o deschidere sper viitor şi o rupere cu mare parte din ceea ce am făcut până acum. În această perioadă ne fixăm scopuri sau, mai exact, intuim direcţia spre care ne vom îndrepta în anii următori. Pentru că obiectivele fixate acum sunt noi şi diferite, şi modul nostru de a acţiona trebuie să fie diferit. Chiar dacă uneori schimbările vor părea şocante, a venit momentul ca acestea să se întâmple. Februarie 2009 este luna în care putem înţelege perfect semnificaţia unui vechi proverb: „ Nu există drumuri. Drumurile se fac mergând“.

 

Conjuncţie Jupiter – Neptun în Vărsător

Acest aspect se va face simţit între aprilie 2009 şi ianuarie 2010, cu trei momente de vârf: pe 27 mai, pe 10 iulie şi pe 21 decembrie. Este un alt aspect care, atât prin planetele implicate cât şi prin zodia în care are loc, indică o înnoire, o regenerare, o schimbare a idealurilor. Jupiter arată evoluţia, posibilităţile de expansiune ale individului, iar Neptun reprezintă idealul şi inspiraţia, dar şi misterul şi riscul unei deziluzii. Această conjuncţie indică un moment în care individul schimbă direcţiile sale de dezvoltare sub impulsul unui sentiment de încredere în sine. Apare senzaţia că poate reuşi în orice domeniu, chiar dacă nu ştie nimic despre acesta. De aici rezultă şi riscul unor dezamăgiri, proiectele fixate dovedindu-se doar o utopie. În aceste condiţii, schimbările trebuie operate fără să ne pierdem simţul realităţii. Vom avea cu siguranţă capul în nori, dar trebuie să încercăm să ne ţinem picioarele ferme pe pământ.

  

Cuadratura dintre Uranus în Peşti şi Pluton în Capricorn, între iulie şi septembrie 

Această cuadratură se va manifesta din nou pe parcursul anului 2010. Acest aspect planetar este unul destul de rar întâlnit, ultima cuadratură dintre Uranus şi Pluton având loc în urmă cu 80 de ani, la începutul anilor 1930. Atunci, cuadratura se întâmpla pe axa Berbec-Rac. În acei ani, pe fondul unei crize economice globale, s-au accentuat tendinţele dictatoriale. Unele state, precum SUA sau Marea Britanie, au depăşit criza cu bine, dar în altele au venit la putere regimuri dictatoriale. Acum a început ascensiunea lui Hitler. Pe plan individual, acest aspect amplifică fanatismul, credinţa oarbă într-o religie sau ideologie, dorinţa de a rezolva problemele pe o cale violentă. Prin urmare, înainte de a ne angaja total în lupta pentru o cauză, trebuie să ne întrebăm serios dacă într-adevăr această cauză este a noastră.

  

Cuadratura dintre Saturn în Fecioară şi apoi Balanţă şi Pluton în Capricorn între septembrie 2009 şi aprilie 2010 

Acest aspect arată că schimbările care reprezintă caracteristica principală a acestui an vor opera la nivelul cel mai profund al fiinţei noastre, iar acest lucru nu se va întâmpla fără suferinţă. Fiecare dintre noi are probleme, demoni interiori cu care, de cele mai multe ori, evită să se confrunte. Acum, viaţa îl pune faţă în faţă cu aceştia, îl pune în situaţii complicate, din care nu poate ieşi decât dacă se transformă interior. Transformarea este lentă şi dureroasă, dar efectele sale pozitive se vor face simţite pe termen lung. Pe acest fond de încordare în straturile cele mai profunde ale fiinţei noastre, pot apărea unele tendinţe de egoism exagerat şi de suspiciune faţă de cei din jur. De asemenea, încordarea permanentă poate duce la apariţia unor boli neobişnuite. Totuşi, nu trebuie uitat că după această etapă dificilă lucrurile vor merge mai bine, deoarece se vor fi aşezat pe făgaşul potrivit.

  

Sextil între Uranus în Peşti şi Nodul Nord în Capricorn
Pe lângă conjuncţia Nodului Nord cu Jupiter, acest sextil între Nodul Nord şi Uranus întăreşte ideea că anul 2009 este unul în care se modifică chiar sensul vieţii noastre. Principala miză a acestui an rămâne capacitatea noastră de a ne adapta la schimbări, de a şti să acceptăm noul. Una dintre necesităţile fundamentale ale acestei perioade este deschiderea, atât faţă de experienţe de viaţă, cât şi faţă de oameni. Este un moment propice pentru a ne sprijini reciproc şi pentru ca fiecare să profite de descoperirile şi realizările celor din jurul său. Căile noi care se deschid în acest an pot fi străbătute mai uşor dacă ne ajutăm unii pe alţii, cu condiţia să nu confundăm colaborarea cu subordonarea.


Saturn în Balanţă, începând cu 29 octombrie
Saturn în Balanţă este în exaltare, adică este plasat armonios şi ne ajută pe fiecare dintre noi să progresăm. Saturn în Balanţă întăreşte judecata corectă, imparţialitatea, spiritul de dreptate la cei care le au deja. Pentru ceilalţi, el provoacă experienţe de viaţă dificile, care nu vor putea fi depăşite, decât dacă vor fi însuşite aceste calităţi. Această poziţie a lui Saturn conferă o nevoie sporită de a cultiva armonia şi diplomaţia. Acest lucru se va dovedi dificil într-o perioadă în care au loc modificări spectaculoase, unele pe cale violentă. Tocmai de aceea, este posibil ca în primele luni după intrarea sa în zodia Balanţei, Saturn să provoace dezechilibre în relaţiile interumane şi eşecuri ale diplomaţiei. Apoi vom avea la dispoziţie trei ani pentru a repara eventualele greşeli iniţiale, căci Saturn se caracterizează prin evoluţia lentă, iar una din lecţiile sale este răbdarea. Pe lângă diplomaţie, Saturn în Balanţă poate afecta viaţa în cuplu, scoţând la lumină şi făcând să se manifeste unele probleme deja existente. Un alt domeniu afectat este cel al creaţiei artistice. Pe cei talentaţi, criza iniţială de inspiraţie îi va face să se mobilizeze şi să creeze capodopere, dar pentru cei netalentaţi, lecţia saturniană va fi semnalul că trebuie să îşi încerce norocul în alt domeniu.

 

 

       Cristian Ivanov

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop