loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 4970 ori.
2010 - Cele mai importante aspecte astrologice

 

Anul 2010 va aduce mai multe evenimente astrale importante. Saturn îşi va continua evoluţia prin semnul Balanţei, începută pe 29 octombrie 2009. revenirea sa în Fecioară, pentru doar câteva luni, nu va face decât să confirme încheierea unui ciclu. Aspectul tensionat dintre Uranus şi Pluton, responsabil în bună măsură de criza cu care se confruntă omenirea, se va manifesta şi pe parcursul acestui an. Totodată însă, conjuncţia dintre Jupiter şi Uranus ne indică necesitatea găsirii unor soluţii noi şi arată un an favorabil începuturilor. Mai jos, regăsiţi cele mai importante aspecte astrale de pe parcursul lui 2010, aspecte de care se ţine seama la întocmirea unui horoscop sau a unei revoluţii solare ce acoperă această perioadă.

 

Marte în trigonocraţie în leu (ianuarie-iunie)

 

Marte tranzitează zodia Leului încă din toamna 2009. între 20 decembrie 2009 şi 10 martie 2010 retrogradează, după care îşi va relua mersul direct, părăsind semnul Leului abia pe data de 8 iunie.
Impulsivul şi războinicul Marte traversează semnul fierbinte al Leului, de aici rezultând o combinaţie explozivă. Ne vom folosi energia pentru a ne impune în faţa celor din jur, vom căuta să fim în permanenţă în centrul atenţiei şi să fim recunoscuţi ca lideri, fiecare în domeniul specific casei tranzitate de Marte.
De asemenea, este favorizată creativitatea. Scoatem la lumină energiile ascunse în interiorul nostru şi le folosim pentru a oferi lumii o viziune originală asupra vieţii. această originalitate va fi vizibilă atât în acţiunile noastre, cât şi în produsele muncii noastre.

 

Marte în Leu în sextil cu Saturn în Balanţă (februarie-martie)

 

Acest aspect ne ajută să ne organizăm munca, să devenim mai disciplinaţi şi să nu cheltuim energia la întâmplare, ci numai în scopuri concrete, bine definite.
Prudentul şi moderatul Saturn îl linişteşte pe vulcanicul Marte, de aici rezultând o serie de acţiuni purtate cu răbdare, dar în care investim multă energie. Este o perioadă potrivită pentru planuri pe termen lung, pentru efort constant desfăşurat în vederea atingerii unui scop.

 

Jupiter în exaltare în Peşti (19 ianuarie-7 iunie, 10 septembrie-sfârşitul anului)

 

Expansivul Jupiter îşi petrece cea mai mare parte a acestui an în semnul Peştilor, caracterizat prin sensibilitate, credinţă şi misticism. Prin urmare, ne putem aştepta la dezvoltare pe toate aceste planuri.
Imaginaţia noastră va fi de-a dreptul debordantă şi, ţinând cont şi de tranzitul lui Marte în Leu, care favorizează creativitatea, ne putem aştepta la creaţii artistice originale, extrem de valoroase.
Activităţile sociale sunt şi ele favorizate pe durata acestui tranzit. Semnul Peştilor este caracterizat de spiritul caritabil, iar astfel de acţiuni devin cu atât mai necesare cu cât ne aflăm într-o perioadă de criză, în care din ce în ce mai multe persoane au nevoie de sprijinul semenilor.
Pe durata verii, Jupiter se află în semnul Berbecului, favorizând orice fel de începuturi, demarările de proiecte, dar şi acţiunile energice, în forţă, vizând rezultate imediate. Aceste caracteristici vor acţiona însă pe termen mult mai îndelungat pe parcursul anului următor, 2011.

 

Jupiter în conjuncţie cu Uranus (începând cu luna mai)


În 2009, tranzitul lui Jupiter prin Vărsător, semn guvernat de Uranus, a însemnat un prim impuls dat înnoirilor şi o privire constantă spre viitor, tocmai într-un moment în care vechiul şi noul se aflau într-o tensiune sporită de opoziţia dintre Saturn şi Uranus.
În acest an, prin conjuncţia cu Uranus, guvernatorul zodiei pe care a străbătut-o anul trecut, Jupiter desăvârşeşte această orientare spre lucruri noi şi tendinţa de a alege soluţii de înnoire radicale, uneori chiar şocante. Clişeele sunt sparte definitiv şi totul este pregătit pentru schimbare, iar acest aspect devine încă şi mai puternic pe durata verii, când ambele planete tranzitează semnul Berbecului, un semn al începuturilor şi al dinamismului.

 

Uranus în cuadratură cu Pluton (vara)

 

În perioada iunie-august, în care tranzitează primele minute ale Berbecului, Uranus face o cuadratură cu Pluton. Aspectul s-a manifestat şi pe parcursul anului 2009 şi reprezintă una dintre cauzele principale ale crizei economice. Atunci când a avut loc ultima cuadratură dintre aceste două planete, în 1930, omenirea a traversat, de asemenea, o perioadă de criză economică. Atunci, soluţiile găsite pentru ieşirea din criză nu au fost dintre cele mai bune. În mai multe state, ele au constat în instaurarea unor regimuri dictatoriale, precum cel al lui Hitler în Germania iar, în mai puţin de un deceniu, izbucnea al doilea război mondial. Acum, omenirea trebuie să dovedească faptul că a învăţat din greşelile trecutului şi să nu repete aceleaşi erori.

 
Saturn în exaltare în Balanţă (începutul anului-8 aprilie; 22 iulie-sfârşitul anului)

 

După ce a tranzitat timp de aproape trei ani semnul Fecioarei, Saturn a intrat, la 29 octombrie 2009, în Balanţă. El va rămâne în acest semn timp de peste doi ani şi jumătate, cu excepţia perioadei cuprinse între aprilie şi iulie 2010, când se va întoarce în Fecioară, invitând la rezolvarea unor probleme rămase restante de anul trecut.
Saturn în Balanţă aduce o serie de reevaluări pe plan relaţional. Nu mai iniţiem colaborări doar de dragul de a avea pe cineva lângă noi şi chiar relaţiile de cuplu se leagă cu mai multă circumspecţie. De asemenea, ni se impune mai mult echilibru în judecăţile şi în acţiunile noastre. Diplomaţia şi domeniul artistic vor fi şi ele influenţate, în sensul creşterii seriozităţii şi al favorizării planurilor pe termen lung.

Mai multe amănunte despre Saturn în Balanţă

 

Cristian Ivanov
 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop