loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 5095 ori.
A fost gasita cea mai rece stea din univers

steaua CFBDSIR J1458+1013BAstronomii au descoperit, recent, cea mai rece stea din întregul univers. Este vorba despre un astru din categoria așa-numitelor „pitice maro”, a cărui temperatură este de numai 100 de grade Celsius. Spre comparație, trebuie amintit că soarele nostru are o temperatură de 55 de ori mai mare, de 5500 de grade Celsius.

Steaua primit un nume de cod imposibil, înțeles doar de astronomi: CFBDSIR J1458+1013B. Cei care au meritul dscoperirii sale sunt astronomii de la Keck II și de la telescoapele Canda-Franța-Hawaii, aflate ambele pe muntele Mauna Kea din Hawaii. În schimb, cei care i-au măsurat temperatura sunt astronomii din cadrul European Southern Observatory din Chile.

Steaua are nu numai o temperatură, ci și o mărime mică, în comparație cu aștrii precum Soarele nostru (ca să nu mai amintim de giganți gen Canopus sau Sirius). Dimensiunile sale sunt comparabile cu cele ale planetei Jupiter. În ceea ce privește distanța, steaua se află relativ aproape de noi: la 75 de ani lumină.


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop