loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 10730 ori.
Biblia, Moise si Era Berbecului

Studiul simbolismului Bibliei aduce mai multe informaţii decât ne-am aştepta despre erele astrologice, deşi niciun preot nu doreşte să recunoască acest lucru.

Din punctul de vedere al astrologiei, naşterea lui Iisus Hristos a marcat începutul Erei Peştilor. Mai înainte, evenimentele din vremea lui Moise anunţau începutul Erei Berbecului, iar acum ne aflăm în pragul Erei Vărsătorului.

Iar dovezile că aceste afirmaţii nu reprezintă simple speculaţii sunt oferite chiar de Biblie. Vom exemplifica cu un fragment din cartea a doua a Vechiului Testament, Exodul (Ieşirea), în care se vorbeşte chiar despre modul în care s-a încheiat Era Taurului şi a început Era Berbecului.

 

Este vorba despre capitolul 32 din cartea Exodului. Moise este pe munte, unde primeşte de la Dumnezeu Tablele Legii. În acest timp, evreii sunt îngrijoraţi de faptul că omul care îi scosese din Egipt lipseşte şi simt nevoia unui alt sprijin. Şi iată soluţia la care apelează:

 

„Aaron le-a zis: "Scoateţi cerceii de aur din urechile femeilor voastre, ale feciorilor voştri şi ale fetelor voastre şi-i aduceţi la mine". Atunci tot poporul a scos cerceii cei de aur din urechile alor săi şi i-a adus la Aaron. Luându-i din mâinile lor, i-a turnat în tipar şi a făcut din ei un viţel turnat şi l-a cioplit cu dalta. Iar ei au zis: "Iată, Israele, dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului!“.

 

Viţelul este, evident, un simbol al Erei Taurului. Evreii nu se închină unui animal oarecare, ci Taurului, adică erei care tocmai se sfârşise. Reacţia de furie a lui Moise, la întoarcerea sa de pe munte, este programată tocmai faptul că evreii dovediseră, prin comportamentul lor, că erau încă ataşaţi de vechile simboluri ale Erei Taurului şi nu erau pregătiţi să primească noile legi, ale Erei Berbecului.

Iată reacţia lui Moise:

 

 

„Iar după ce s-a apropiat de tabără, el a văzut viţelul şi jocurile şi, aprinzându-se de mânie, a aruncat din mâinile sale cele două table şi le-a sfărâmat sub munte. Apoi luând viţelul, pe care-l făcuseră ei, l-a ars în foc, l-a făcut pulbere şi, presărându-l în apă, a dat-o să o bea fiii lui Israel“.

 

Aşadar, după ce distruge legile pentru care ei nu erau pregătiţi, are grijă să anihileze total chiar simbolul vechii ere, prin arderea în foc. Reamintim, cu această ocazie, că Berbecul este un semn aparţinând elementului foc.

Dacă ne-am lămurit în ceea ce priveşte atitudinea lui Moise faţă de simbolul Erei Taurului, putem studia şi în ce fel apare Berbecul în cartea Exodului.

Ei bine, Berbecul este un simbol atotprezent, iar în capitolul 29, de exemplu, se insistă foarte mult pe importanţa conferită de Dumnezeu jertfei acestui animal, întru slava Sa. Iată câteva fragmente:

 

După aceea să iei un berbec şi să-şi pună Aaron şi fiii lui mâinile pe capul berbecului; Să junghii berbecul şi, luând sângele lui, să stropeşti jertfelnicul de jur împrejur. Să tai apoi berbecul în bucăţi, să speli cu apă măruntaiele şi picioarele şi să le pui pe bucăţi lângă căpăţâna lui. Şi să arzi berbecul tot pe jertfelnic. Aceasta este ardere de tot Domnului, jertfă Domnului, mireasmă plăcută înaintea Lui“.

 

 

Deci, dacă arderea Taurului fusese un act de eliminare a rămăşiţelor unui vechi cult, arderea Berbecului se face în cadrul unui ritual şi se subliniază faptul că acesta reprezintă „mireasmă plăcută înaintea Lui“.

Mai înainte, în capitolul 25, printre prinoasele aduse de evrei lui Dumnezeu, se numără şi „piei de berbec vopsite roşu“. Inutil să mai amintim că zodia Berbecului este asociată, în astrologie, cu culoarea roşie. Amintim, de asemenea, că, în cele mai multe reprezentări ale sale, Moise este înfăţişat purtând haine de culoare roşie.

Oare să fie toate acestea simple coincidenţe sau Biblia este încărcată – ca, de altfel, numeroase alte cărţi sfinte – de un simbolism astrologic care a fost prea mult timp dat uitării?
 

Citate celebre despre astrologie

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop