loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 19474 ori.
Horoscop 2014 – principalele tranzite si aspecte astrale

2014 este, din punct de vedere astrologic, un an în care se pune accentul mai degrabă pe tradiție decât pe schimbare. Sunt apreciate seriozitatea și responsabilitatea. Facem și nebunii (mai ales pe plan amoros, în a doua parte a anului), dar acestea sunt trecătoare, fără efecte pe termen lung.

 

Saturn (în Scorpion), Uranus (în Berbec), Neptun (în Pești) și Pluton (în Capricorn) își continuă aceleași tranzite ca și în anii anteriori. Cel mai interesant aspect pe care îl fac – cuadratura Pluton-Uranus – nu reprezintă nici el o noutate, ci ne-a influențat și în 2012, și în 2013. Așa că singura schimbare importantă vine de la Jupiter, care în Luna iulie părăsește familistul Rac și intră în mândrul (dar și copilărosul) Leu.

 

horoscop 2014

 

Jupiter în Rac (1 ianuarie-16 iulie 2014)

 

Nivel personal: În prima jumătate a acestui an, punem mare preț pe tradiție, pe trecut și pe cei care au avut un rol decisiv în trecutul nostru. Bineînțeles, în această categorie intră în primul rând părinții, dar tot aici îi putem include și pe bunici, unchi, mătuși sau pe prietenii din copilărie. Le acordăm mare atenție tuturor acestor persoane și le permitem să recapete un rol important în viața noastră.

 

Nivel social: Au de câștigat, în această perioadă, grupările și statele care știu să respecte tradiția. Sau, cel puțin, cele care se pricep să mimeze respectarea valorilor trecutului. Un exemplu perfect de acțiune de acest tip este oferit de primul împărat roman, Augustus. Acesta a schimbat din temelii înfățișarea statului roman, transformând republica muribundă în imperiu, dar nu a recunoscut niciodată acest fapt, ci a pretins mereu că acționează tocmai pentru menținerea republicii! Așadar, chiar și reformele se pot face cu aparența respectării și menținerii tradițiilor!

 
 

Jupiter în Leu (16 iulie-31 decembrie 2014 )

 

Nivel personal: Dacă Jupiter în Rac însemnase în primul rând respect față de familie, Jupiter în Leu aduce în prim-plan o altă valoare: iubirea. Mai precis, iubirea adolescentină, plină de năbădăi, de neprevăzut, aventuroasă, cu trăiri intense, nu întotdeauna de lungă durată. Dar, chiar dacă iubirile din a doua parte a lui 2014 nu vor dura la infinit, vor fi din cele de care ne aducem aminte toată viața.

Jupiter în Leu pune accentul, de asemenea, pe relația cu copiii. După reîntoarcerea la copilărie din prima parte a anului, acum simțim nevoia să avem proprii copii. Sau, dacă îi avem deja, să le acordăm mai multă atenție.

În fine, Jupiter în Leu ne întărește dorința de a străluci, de a ne afirma punctul de vedere și de a ne impune în fața celor din jur.

 

Nivel social: Categoria socială căreia i se va acorda cea mai mare atenție va fi cea formată din cei mici. Copiii vor fi în centrul atenției atât la televizor (prin emisiuni de căutare a micilor talente sau altele, gen „copiii spun lucruri trăznite“), cât și – în sfârșit! – pe plan politic. Vor începe să apară diferite strategii la nivel guvernamental dedicate creșterii și educării copiilor, cu efecte pe termen lung.

 

Saturn în Scorpion (pe toată durata anului 2014)

 

Nivel personal: Saturn în Scorpion aduce nevoie de ordine și seriozitate în chiar străfundurile sufletului nostru. Scorpionul este pus frecvent în legătură cu banii (dar nu cu cei câștigați prin munca proprie), cu amorul fizic și cu ocultismul. În ceea ce privește banii, Saturn ne îndeamnă să ne deschidem spre noi metode de a-i câștiga. Tot mai mulți dintre noi vor începe ca, în paralel cu serviciul sau în locul serviciului, să demareze și o afacere pe cont propriu, cel puțin un PFA.

Pe plan amoros, Saturn cere constanță și responsabilitate. Din acest punct de vedere, acționează invers decât zglobiul Jupiter în Leu, dornic mai degrabă de aventuri. Fiecare va alege între cele două extreme (sau va găsi calea de mijloc) în funcție de propria personalitate.

În ceea ce privește ocultismul, vom încerca să aprofundăm lucrurile, nu doar să rămânem la suprafața lor. Unii dintre noi vor rămâne total neinteresați de domeniu, dar cei care vor fi atrași de esoterism se vor implica profund, alegând propria cale de evoluție spirituală și mergând pe eapână în pânzele albe.

 

Nivel social: Saturn în Scorpion aduce ordine în domeniul afacerilor și în sectorul financiar-bancar. Bătrânul Saturn, niciodată dispus la compromisuri, îi va scoate de pe piață pe speculanți, pe cei care așteaptă să se îmbogățească bazându-se pe afaceri fără o bază reală, pe

Celălalt domeniu specific Scorpionului – ocultismul – se va resimți, de asemenea, de pe urma acestui tranzit. Se va face curățenie printre nenumărații magicieni, mentaliști, astrologi, guru și diferiți alți iluminați, astfel încât doar aceia care au o legătură reală cu spiritualitatea își vor menține credibilitatea.

 
 
 

Cuadratură Pluton-Uranus (21 aprilie, apoi 15 decembrie 2014)

 

Nivel personal: Pluton în Capricorn și Uranus în Berbec fac nu mai puțin de 7 cuadraturi, în intervalul 2012-2015. Cele de pe 21 aprilie și 15 decembrie 2014 sunt a șasea și a șaptea și determină, în fiecare dintre noi, o luptă intensă între nou și vechi, între trecut și viitor. Ținând cont și de tranzitele lui Jupiter, în prima jumătate a anului vom prefera tradiția și siguranța a ceea ce cunoaștem deja. Apoi, treptat, ne vom deschide și spre experiențe noi – pasul decisiv în acest sens urmând a fi făcut abia în 2014.

 

Nivel social: Dincolo de frământările de suprafață, pe plan social și politic nu vor exista schimbări majore, în 2014. Iar schimbările care vor apărea vor fi mai degrabă aparente – nu departe de cunoscutul refren „pleacă ai noștri, vin ai noștri“. Cei care visează la revoluții vor mai avea de așteptat.

 

Vrei o consultaţie tarot sau o analiză astrală personalizată, special pentru tine? Consultă oferta de ANALIZE CLUB MISTIC – ASTROLOGIE SI TAROT

 

Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop