loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 14634 ori.
Horoscopul joburilor

Astrologia ne oferă indicii importante despre posibilităţile noastre de evoluţie pe plan profesional. Un horoscop zilnic ne avertizează asupra pericolelor sau ne indică oportunităţile care ne apar în cale la serviciu, un horoscop lunar sau anual ne vorbeşte inclusiv despre influenţa astrelor pe plan profesional, pe termen mai lung, astfel încât putem şti dinainte ce comportament să adoptăm. În cele ce urmează vă prezentăm însă câte un portret al fiecărei zodii, din punct de vedere al carierei.

 

Joburi pentru Berbec

 

Născut sub semnul lui Marte, zeul războiului, Berbecul se simţea excelent în epocile de demult, când casta războinicilor era una din cele mai respectate. Cei mai buni mercenari se recrutau tocmai din această zodie. Şi, cum fierul este asociat cu Marte, cei mai buni făuritori de arme erau tot Berbecii.
Acum, vremurile în care porneai la atac în zgomot de copite, cu sabia fluturând deasupra capului, au trecut demult. Ca urmare, Berbecii au trebuit să se reprofileze. Pe majoritatea îi regăsim, ca şi pe confraţii lor gladiatori din Roma antică, tot în arene, dar de această dată ca sportivi de performanţă. Cel puţin aici, competiţia încă reprezintă scopul vieţii. Nu e deloc întâmplător faptul că această zodie a dat mari campioni, precum Ronaldinho, Lăcătuş sau Leonard Doroftei.
În general, Berbecul se simte bine atunci când îşi poate asuma rolul de deschizător de drumuri. I se potriveşte, aşadar, cercetarea, mai ales dacă este vorba despre domenii recent descoperite, precum cel al fizicii cuantice sau al informaticii.

 


Joburi pentru Taur

 

Pentru Taur, stabilitatea este cea mai mare valoare de pe lume. Iar acest mod de a gândi se aplică, bineînţeles, şi când vine vorba de alegerea unei slujbe. Aşa că nu trebuie să ne surprindă dacă vedem mulţi Tauri în slujbe călduţe, la stat, unde posibilităţile de a face performanţă sunt aproape nule, dar există certitudinea că poţi lucra acolo până la pensie.
Pentru un iubitor al stabilităţii, căminul are o importanţă fundamentală. De aceea, Taurii pot face carieră în profesii legate de locuinţe, precum cea de agent imobiliar, dar şi cea de arhitect. Construcţiile proiectate de un arhitect Taur se vor remarca, în primul rând, prin soliditate şi confort.
De asemenea, fiind o zodie de pământ, Taurului îi place tot ce ţine de acest element. Obişnuit să muncească din greu, i se potriveşte de minune ocupaţia de fermier. Munca istovitoare de dimineaţa până seara, mereu în mijlocul naturii, i se potriveşte mai mult decât oricărei alte zodii.

 


Joburi pentru Gemeni

 

Dacă Taurul caută locuri de muncă stabile, pentru un Geamăn o slujbă plictisitoare este mai rea decât infernul. Atunci când îşi alege profesia, nativul acestei zodii are două dorinţe: să se deplaseze cât mai des cu putinţă şi să aibă cu cine comunica.
Din fericire pentru Gemeni, sunt mai multe profesii care îndeplinesc aceste cerinţe. Agenţii de vânzări, poştaşii, ghizii turistici, şoferii de pe autocare sau operatorii de sondaje de opinie nu fac altceva decât să meargă toată ziua dintr-un loc în altul şi să stea de vorbă cu tot felul de oameni. Un astfel de program poate să satisfacă din plin curiozitatea şi nevoia permanentă de mişcare a unui Geamăn.
Foarte potrivite sunt, de asemenea, profesiile în care adevărul nu este chiar obligatoriu… Un Geamăn în campanie electorală se simte ca peştele în apă. Va promite lucruri atât de frumoase, încât şi el va fi impresionat de propriile cuvinte, din care, de altfel, nu crede o iotă.
Gemenii mai pot fi, la fel de bine, ziarişti de investigaţii. Curiozitatea proverbială, combinată cu o obrăznicie peste măsură, îi pot face să dea peste cele mai tari subiecte de presă şi să afle cele mai intime amănunte din viaţa oricui. Aceeaşi curiozitate îi face să se intereseze de cinema, horoscop, piaţa acţiunilor, reţete orientale, meciuri de oină şi orice altceva. Lista o poate continua orice Geamăn. Fără să se oprească vreodată...

 


Joburi pentru Rac

 

Sensibil şi mămos, Racul se simte excelent atunci când are pe cineva în grijă. Iar când acest „altcineva“ se referă la câţiva copii zburdalnici, dar simpatici-foc, nativul e fericit. Aşadar, printre profesiile ideale se numără cele de educator, învăţător şi, eventual, profesor la şcoala generală. Pasiunea poate fi dezvoltată în mai multe direcţii, precum crearea unei grădiniţe proprii. În postura de director al unei astfel de instituţii, Racul se va descurca excelent.
Această zodie are şi un dezvoltat simţ al trecutului, al valorilor din vremurile de demult. Prin urmare, putem regăsi printre nativi istorici, arheologi sau anticari. Un specialist Rac în istorie antică îţi va vorbi despre un manuscris vechi sau despre un fragment de ceramică în felul în care vorbeşte un îndrăgostit despre ochii iubitei.
O opţiune o reprezintă, de asemenea, şi profesiile care presupun contactul cu apa. Nu e nevoie să fie neapărat marinar pe o navă de croazieră, dar poate foarte bine să se ocupe de organizarea unui parc acvatic. Mai ales că aici vin să se joace atât de mulţi copii!

 


Joburi pentru Leu

 

Leul este, înainte de toate, un conducător. Aşa cum omonimul său din junglă sperie toate animalele cu un răget, şi nativul nostru are pretenţia ca toată lumea să îl asculte şi să îi suporte toanele. La orice nivel ar munci, vrea o funcţie de conducere. Dacă nu se poate să fie directorul unei multinaţionale, măcar să ajungă şef de birou. Sau şef de echipă. Chiar şi şef de atelaj, numai şef să fie.
Lăsând gluma deoparte, această zodie a dat unii dintre cei mai importanţi lideri din istorie. Napoleon Bonaparte este un exemplu ilustru, dar nu singurul. Îi mai putem enumera pe Franz Iosif al Austro-Ungariei, pe generalul italian Garibaldi sau pe sultanul otoman Murad al III-lea.
Dar Leului nu îi place numai să dea ordine. El este, în acelaşi timp, o fiinţă jucăuşă, care se simte foarte bine pe scenă, în sălile de spectacol sau pe ringul de dans. Aceste locuri prezintă două avantaje: aici îşi poate consuma energia fără să pună pe cineva în pericol şi, de asemenea, se află în centrul atenţiei. Aşadar, nativii pot deveni foarte buni actori, cântăreţi sau dansatori.

 


Joburi pentru Fecioară

 

Una dintre marile plăceri ale oricărei Fecioare este să critice. Nicio greşeală nu poate scăpa atenţiei lor, deci li se potrivesc funcţii precum cea de corector la ziare sau edituri, inspector (la Garda de Mediu, în Alimentaţie, la Pieţe) şi chiar critic literar sau critic de artă.
Se mai spune despre Fecioară că este funcţionarul perfect. Şi pe bună dreptate! Este conştiincios şi disciplinat, iar meticulozitatea şi rigurozitatea reprezintă garanţia unei munci de calitate. O Fecioară se va simţi foarte bine la birou, manevrând dosare, făcând statistici sau analize, comparând date, inventariind facturi şi ordine de plată.
Sănătatea este o altă preocupare majoră a sa. Prin urmare, poate îndeplini diferite profesii în acest domeniu. În mod normal, nu se va face chirurg sau anestezist, ci va prefera să ajute oamenii în calitate de generalist, de gastroenterolog, de farmacist sau chiar de infirmier.

 


Joburi pentru Balanţă

 

Simţul artistic al Balanţei este unanim recunoscut. Aproape orice reprezentant al acestei zodii guvernată de Venus a simţit nevoia, măcar într-o perioadă a vieţii sale, să scrie poezii, să picteze sau să înveţe să cânte la un instrument. Iar cei care şi-au urmat această chemare au devenit celebri. Cântăreţul spaniol Julio Iglesias, actorul şi rapperul american Will Smith, actriţa Gwyneth Paltrow sau poetul francez Arthur Rimbaud reprezintă doar vârful piramidei.
Un alt domeniu potrivit pentru nativii acestei zodii este justiţia. Decât să fie avocat sau procuror – ceea ce ar însemna să încline numai una din laturile… balanţei pe care o poartă zeiţa Justiţiei – va prefera meseria de judecător. Astfel, va putea să ţină cont de ambele părţi implicate într-un proces şi să încline ea talerele în direcţia pe care o va considera justă. Un alt domeniu în care Balanta poate împărţi dreptatea este cel sportiv: Un arbitru Balanţă va fluiera într-un mod imparţial şi nu se va lăsa influenţat de nicio valiză.

 


Joburi pentru Scorpion

 

Guvernat de Pluton, zeul morţii şi al tenebrelor, Scorpionul este singurul din zodiac care nu numai că nu se teme de moarte, ci este fascinat de ea. Ca urmare, îl putem regăsi în orice slujbă care implică un contact cu lumea de dincolo. Poate fi criminalist sau medic legist, dar poate să facă bani şi dintr-o firmă de pompe funebre sau dintr-un cimitir particular.
Această obişnuinţă de a sta faţă în faţă cu Marele Necunoscut îl determina să înceapă o evoluţie spirituală. Magia, astrologia şi horoscopul, tarotul, căile spirituale orientale sau chiar mănăstirile creştine îi pot permite să îşi împlinească setea de Absolut.
Dar nu toţi Scorpionii aleg aceste domenii… altfel. Foarte talentaţi în speculaţii financiare, pot deveni bancheri, iar interesul pentru sexualitate poate indica o carieră de succes ca… ginecolog, pentru că prostituţia nu este încă legală în România.
Şi încă un amănunt fundamental: în viaţa politică, Scorpionul se simte ca la el acasă. În ultimul secol, România a fost, de altfel, condusă aproape în permanenţă de Scorpioni: Regele Mihai I, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Emil Constantinescu, Victor Ciorbea şi, din 2004, Traian Băsescu.

 


Joburi pentru Săgetător

 

Specialitatea Săgetătorului o reprezintă relaţiile cu străinătatea. Extrem de talentat în ceea ce priveşte limbile străine şi dornic întotdeauna de călătorii la distanţe cât mi lungi, poate fin ghid turistic excelent. De asemenea, i se potriveşte ca o mănuşă slujba de translator al unui personaj important, cu numeroase contacte internaţionale şi deplasări în întreaga lume.
În rest, Sagetatorii se împart în două categorii: cei înnebuniţi după distracţie, care pot lucra în cluburi de noapte, baruri sau discoteci, şi cei interesaţi de spiritualitate, care pot deveni, la capătul unui efort întins pe termen lung, preoţi, teologi, pastori (dacă sunt născuţi în tradiţia creştină) sau lideri spirituali recunoscuţi şi ascultaţi de mii de discipoli, care li se adresează cu apelativul „guru“.
Un alt domeniu potrivit pentru o persoană născută în această zodie este învăţământul universitar. Se simt foarte bine ca studenţi, masteranzi, doctoranzi, iar apoi au tendinţa de a rămâne să muncească tot în mediul universitar, care le place atât de mult.

 


Joburi pentru Capricorn

 

Capricornului îi place evoluţia pe termen lung. Ca urmare, va alege, mai întotdeauna, o profesie care îi permite să facă o carieră, avansând treptat. Cele mai potrivite sunt mediul universitar, unde poţi trece prin etapele preparator-asistent-lector-conferenţiar-profesor, sau cel militar, unde orice caporal tânăr visează să ajungă, într-o zi, general.
Capricornul preferă ca la locul de muncă să fie o atmosferă serioasă şi fiecare să îşi facă datoria aşa cum trebuie. Fuge de locurile vesele şi prea animate şi poate ajunge să prefere liniştea şi disciplina dintr-o mănăstire sau controlul şi supravegherea permanentă la care sunt supuşi angajaţii serviciilor secrete.
Muntele reprezintă una dintre marile atracţii pentru nativii acestei zodii. Îi atrage alpinismul şi pot deveni salvamontişti de nădejde. De asemenea, îşi pot găsi o slujbă pe placul lor studiind pietrele şi cristalele sau diferite specii de plante şi de animale din mediul montan.

 


Joburi pentru Vărsător

 

Varsatorul este atras de tot ce e nou, de schimbare, de ultimele descoperiri din orice domeniu. Uneori, chiar el provoacă apariţia noutăţilor, în calitate de inventator, de scriitor de literatură science-fiction, de revoltat împotriva ordinii existente, gata oricând să stârnească o revoluţie.
Atunci când nu provoacă el însuşi noul, îl regăsim pe Vărsător într-un domeniu apărut recent şi aflat în plină expansiune şi dezvoltare. În perioada pe care o traversăm acum, acestei descrieri i se potrivesc informatica, dar şi terapiile complementare, psihologia transpersonală şi studiul stărilor de conştiinţă modificate, fizica şi mecanica cuantică, dar şi astronomia bazată pe munca în mari observatoare sau pe trimiterea de oameni în spaţiul cosmic.
Îi plac, de asemenea, grupurile mari de oameni şi organismele internaţionale. Se descurcă foarte bine atunci când lucrează la ONU, UNICEF, diferite organisme ale Uniunii europene sau ale altor organizaţii de acest tip.

 


Joburi pentru Peşti

 

Pestii au nevoie de o slujbă în care să îşi poată folosi imaginaţia şi sensibilitatea. Acestea nu sunt foarte multe pe piaţa de muncă actuală, dar nici nu lipsesc cu desăvârşire. De exemplu, pot folosi aceste talente pentru a concepe bannere şi panouri publicitare, sau chiar reclame de impact, care se adresează direct emoţiei posibilului client. Pot încerca, de asemenea, o carieră în diferite domenii artistice.
Nativii acestei zodii se simt bine în spaţiile închise. Pot, aşadar, să se ocupe de cercetarea de laborator sau să îndeplinească diferite funcţii în spitale, închisori şi alte spaţii de acest fel.
Apoi, nu trebuie uitată nevoia de sacru a Peştilor. Credinţa reprezintă un reper fundamental pentru nativii acestei zodii, iar raportarea permanentă la divinitate îi poate îndrepta spre o carieră de preot, de profesor de religie sau de cercetător în domeniul istoriei religiilor (Mircea Eliade este exemplul cel mai faimos). Pestii care se vor dedica Bisericii vor face acest lucru din vocaţie, şi nu din alte calcule, aşa cum se mai întâmplă uneori în zilele noastre.

 

 

Găsiţi AICI horoscopul pentru fiecare zodie
 

Vrei o consultaţie tarot sau o analiză astrală personalizată, special pentru tine? Consultă oferta de ANALIZE CLUB MISTIC – ASTROLOGIE SI TAROT Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop