loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 2801 ori.
Luna nouă în Balanță: echilibrul interior aduce armonie exterioară

Luna nouă reprezintă momentul propice pentru noi începuturi, deoarece, atunci când are loc, Soarele și Luna sunt aliniate în același semn zodiacal. Prin urmare, aceste energii concentrate ne ajută să începem proiecte noi, să luăm decizii, să aducem schimbări în viața noastră.

luna noua in balanta

Pe 19 octombrie, la 21:12 ora României, are loc Luna nouă în Balanță. Semnul de aer al Balanței, guvernat de Venus, planeta și zeița frumuseții și a iubirii, este asociat în astrologie cu justiția, frumusețea și armonia – atât armonie interioară, cât și în ceea ce privește relațiile cu exteriorul.

În fiecare an, Soarele începe să tranziteze semnul Balanței în ziua când are loc echinocțiul de toamnă, considerată n Antichitate o zi „în care anotimpurile se află în echilibru“, atunci când, de asemenea, ziua este egală cu noaptea. De aceea, semnul astral al Balanței era simbolizat de cele două brațe ale balanței purtată de Themis, zeița greacă a Justiției.

Astfel, atunci când are loc Luna nouă în Balanță, principala noastră sarcină este aceea de a aduce mai multă armonie în viețile și în relațiile noastre. Pentru a putea face acest lucru, mai întâi este nevoie de armonie interioară., iar această idee este foarte bine exprimată în povestirea Zen pe care v-o oferim astăzi:

Aceasta este povestea unui discipol care practica artele marțiale, sub îndrumarea unui maestru. Într-o zi, maestrul se uita cum discipolul se antrena în curte și a observat cum prezența celorlalți studenți îl împiedica pe învățăcel să găsească tehnica perfectă. Maestrul simțea frustrarea discipolului, așa că a mers lângă el și l-a bătut pe umăr.

„Care-i problema?”

„Nu știu”, a răspuns studentul, „oricât aș încerca, nu reușesc să execut mișcările corect”.

„Înainte de a controla tehnica, trebuie să înțelegi armonia. Vino, îți voi explica”.

Au mers amândoi într-o pădure, până ce au ajuns la un pârâu. Maestrul a stat acolo, nemișcat, câteva momente, apoi a spus.

„Uită-te la pârâu. Sunt mult pietre în calea sa. Ți se pare că e frustrat, că luptă cu pietrele? Dimpotrivă, el pur și simplu curge, le ocolește și merge mai departe! Fii ca apa, curgi la fel ca ea și atunci vei ști ce este armonia!”

Discipolul a ascultat sfatul maestrului și în curând abia dacă îi mai observa pe studenții din jurul lui. Nimic nu putea sta în calea sa și a ajuns să stăpânească perfect tehnica.

Următoarea Lună nouă va fi pe 18 noiembrie: Lună nouă în Scorpion (conjuncție Soare-Lună în Scorpion).

Până atunci, pe data de 4 noiembrie va avea loc fenomenul de Lună plină în Taur (opoziție între Soarele în Scorpion și Luna în Taur).

Calendar lunar 2017 

Luna nouă în 2018 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop