loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 63110 ori.
Luna plina si influenta sa asupra noastra

Luna plină ne-a influenţat dintotdeauna, chiar dacă în ultimele secole am preferat să uităm acest lucru. Omul contemporan are atitudinea struţului care bagă capul în nisip pentru a nu vedea pericolul, sperând că astfel îl va face să dispară. Dar, fie că recunoaştem sau nu influenţa fazelor lunii asupra noastră, ea e la fel de mare.

 

influenta lunii plineModul cel mai evident în care Luna influenţează Pământul este fenomenul mareelor. În fiecare zi, mările şi oceanele lumii cresc şi descresc cu 30 de centimetri până la peste 15 metri, datorită atracţiei satelitului planetei noastre. Pe lângă această influenţă zilnică, oamenii de ştiinţă clasifică mareele şi în funcţie de fazele Lunii:

-       maree de cuadratură, care se produc după primul şi ultimul pătrat (cuadratură între Soare şi Lună);

-       mareea înaltă lunisolară, care se produce la Lună nouă şi Lună plină (adică la conjuncţia şi opoziţia Soare-Lună).

Dacă Luna are un asemenea efect asupra porţiunii de 70% din suprafaţa Terrei acoperită de apă, oare să nu aibă nici un efect asupra procentului de 70% din corpul nostru care este reprezentată tot de apă?

 

Să crezi că durata de 28 de zile a ciclului menstrual –identică cu cea unui ciclu lunar – e o simplă coincidenţă, înseamnă să dai dovadă de rea-voinţă.

 

În 1953, un medic legist demonstra că a existat o legătură directă între fazele Lunii şi crimele comise de doi dintre cei mai cunoscuţi criminali în serie din istorie: Jack Spintecătorul şi sugrumătorul din Boston. Că problemele psihice sunt mult accentuate de aceeaşi fază a lunii, că sinuciderile sunt mult mai numeroase în nopţile cu Lună plină, e un fapt cunoscut şi demonstrat de statistici.

 

Natura oferă şi ea exemple suficiente pentru a demonstra că întreaga planetă, inclusiv fiinţele care o locuiesc, suferă modificări însemnate atunci când este Lună plină. Cercetătorii americani au făcut un experiment cu banalele stridii, care îşi deschid cochilia în timpul fluxului şi o închid în timpul refluxului. Câteva stridii au fost scoase din mediul lor natural şi mutate într-un acvariu, la 2000 de kilometri depărtare. Timp de două săptămâni, ele şi-au păstrat vechiul ritm, deschizându-se atunci când Luna trecea de meridianul habitatului lor natural. După aceea însă, au devenit sensibile la noile condiţii şi au început să îşi deschidă cochiliile în funcţie de influenţa exercitată de Lună asupra meridianului la care au fost mutate. Astfel, stridiile dispund e capacitatea de a simţi influenţele Lunii, cu care sunt în permanenţă în armonie.

 

Exemplele sunt infinite, însă cele câteva amintite aici sunt suficiente pentru a înţelege că, de exemplu, nutriţioniştii nu vorbesc degeaba atunci când recomandă ca anumite diete să fie programate în funcţie de momentele de Lună nouă şi Luna plină.Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop