loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 25714 ori.
Neptun – căutarea unui ideal

Neptun în astronomie

Neptun este a opta planetă care se roteşte în jurul Soarelui, şi a patra din grupul giganţilor cu structură predominant gazoasă (primii trei fiind Jupiter, Saturn şi Uranus).

Masa lui Neptun este de 17 ori mai mare decât cea a Pământului,

 

neptun astrologie

Interiorul lui Neptun este format în principal din apă, amoniac, metan, silicaţi şi metale. De altfel, urmele de metan de pe suprafaţa planetei sunt cele care îi conferă planetei aspectul său de culoare albastră. Atmosfera lui Neptun este compusă în principal din hidrogen, heliu, apă, amoniac şi metan. Această atmosferă este caracterizată printr-o puternică activitate meteorologică, viteza vântului atingând 2100 de kilometri pe oră, ceea ce le face cele mai puternice din întregul sistem solar.

Neptun are 13 sateliţi, dintre care cel mai mare este Triton. Fiecare satelit poartă numele unei divinităţi acvatice minore din mitologia greco-romană, deoarece şi numele planetei îl aminteşte pe cel al zeului roman al apelor. Aşadar, sateliţii lui Neptun sunt, în ordinea depărtării faţă de planetă: Naiad, Thalassa, Despina, Galatea, Larissa, Proteus, Triton, Nereid, Halimede, Sao, Laomedeia, Psamathe şi Neso.

Neptun este una dintre planetele care nu au fost cunoscute în perioada antică. Ea a fost observată de Galileo Galilei încă de la începutul secolului al XVI-lea, dar acesta a crezut că e o stea fixă (din cauză că, întâmplător, tocmai atunci Neptun se afla în mers retrograd) şi, din această cauză, nu este creditat drept descoperitor al planetei.

La descoperirea propriu-zisă a lui Neptun şi la identificarea sa ca planetă au contribuit trei astronomi din prima parte a secolului al XIX-lea: englezul John Couch Adams, francezul Urbain Le Verrier şi germanul Johann Galle.

 

Neptun in mitologie

Numele planetei vine de la zeul mării, numit Neptun de romani şi Poseidon de greci. Poseidon era fiul lui Cronos (Saturn) şi al Rheei. Ca şi ceilalţi fraţi, a fost înghiţit la naştere de către tatăl său, fiind apoi salvat de către Zeus, fratele cel mai mic. Când lumea a fost împărţită, lui i-au revenit apele, în timp ce Zeus (Jupiter) a devenit zeu suprem, iar Hades (Pluton) a căpătat împărăţia subpământeană.

Poseidon era căsătorit cu nimfa nereidă Amfitrite sau Amfitrita şi locuiau împreună pe fundul oceanului. Este binecunoscută arma sa, tridentul, cu care putea să scufunde sau să ridice la suprafaţă insule, dar şi să stârnească furtuni.

Zeul mării apare în toate miturile principale ale lumii greco-romane. În Iliada, el participă la ridicarea zidurilor Troiei, dar nu este răsplătit pentru munca sa şi devine adversar al troienilor. În Odiseea, îl urmăreşte în permanenţă pe Ulise şi îi creează tot felul de dificultăţi eroului din Ithaca, după ce acesta îi ucide un fiu, pe ciclopul Polyphemus (Polifem).

 

Neptun in astrologie

În astrologie, Neptun simbolizează căutarea unui ideal, dar şi riscul unor iluzii, decepţii şi trădări. Bine folosit, Neptun oferă energie pe plan spiritual, ajutându-ne să ne împlinim datoriile spirituale cele mai înalte.

Lui Neptun îi corespunde culoarea bleumarin, iar ca metal – neptunium-ul. Din punct de vedere anatomic, îi corespund picioarele.

Neptun este guvernatorul semnului de apă al Peștilor, se află în exaltare în Leu şi Săgetător şi în trigonocraţie în Rac şi Scorpion. În schimb, planeta Neptun se află în exil în Fecioară şi în cădere în Gemeni şi Vărsător.
 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop