loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 11525 ori.
Planetele nu latră (despre Pluton şi Pluto)

Pe multe dintre site-urile româneşti de astrologie putem găsi informaţii despre semnificaţia lui Pluton în Capricorn sau despre cuadratura Saturn-Pluto. Chiar şi când citim un horoscop, suntem informaţi că o anumită predicţie se datorează unui tranzit al lui Pluto..


planeta pluton astrologieConţinutul unora dintre ele dovedeşte că autorii ar avea habar de astrologie, ceea ce face şi mai greu de înţeles cum pot să confunde o planetă cu un câine. Pentru că, în limba română, asta desemnează cuvântul Pluto: simpaticul căţeluş inventat de Walt Disney în 1934. Erou în zeci de filme de animaţie, alături de Mickey Mouse, Minnie, Donald Răţoiul sau vorbăreţele Chip şi Dale, Pluto ar fi extrem de uimit să afle că face cuadratură cu Saturn sau că influenţează destinul a milioane de oameni. El poate cel mult să dea din coadă a mirare, să latre şi să îşi ridice pentru o clipă urechile prea pleoştite.

Zeul roman al împărăţiei subpământene a morţilor, de la care vine şi numele planetei, era Pluton. Aşa era în latină şi aşa este în toate limbile romanice, de la portugheză la italiană şi de la franceză la română. Varianta „Pluto“ există numai în limbile germanice şi a-i spune planetei aşa este echivalent cu a susţine că ne rugăm la Jesus Christ, nu la Iisus Hristos. Explicaţia acestei greşeli stă în lipsa de discernământ cu care se iau drept bune toate denumirile folosite pe site-urile anglo-saxone sau în programele concepute în limba engleză. Fiind vorba de o singură literă, diferenţa e minoră, dar continuând pe această linie putem avea surpriza ca în curând să auzim vorbindu-se şi despre Scorpio în loc de Scorpion sau despre Gemini în loc de Gemeni. În fond, e vorba tot de o singură literă, nu-i aşa? Iar engleza va fi mereu la modă...

 


pluto

Pentru că am lămurit-o cu numele, oferim şi câteva informaţii despre Pluton. Planeta a fost descoperită ca rezultat al unei cercetări prin telescop iniţiate în 1905 de către astronomul american Percival Lowell, care a presupus existenţa unei planete îndepărtate dincolo de Neptun, ca urmare a unor mici neregularităţi în orbitele lui Uranus şi Neptun. Continuată după moartea lui Lowell de cercetătorii de la observatorul Lowell, cercetarea s-a încheiat cu succes când astronomul american Clyde W. Tombaugh l-a găsit pe Pluton. Pluton se roteşte în jurul Soarelui în 247 de ani pământeşti.. Diametrul său este de 2.390 km, reprezentând doar 18,74% din cel al Terrei, ceea ce face să fie considerată o planetă pitică.

 

În astrologie, Pluton este pus în legătură cu posibilităţile de transformare şi de regenerare ale individului, regenerare a cărei primă fază este, de obicei, distrugerea. Simbol atât al morţii, cât şi al renaşterii, Pluton este guvernatorul semnului Scorpionului, cel mai atras de latura ocultă, întunecată a vieţii şi a propriei fiinţe. Aşadar, nimic care ar putea să aibă legătură cu lătratul simpaticului Pluto, personajul lui Walt Disney invocat pe 90% din site-urile româneşti de astrologie.

 

 

 Semnificația lui Pluton în astronomie, astrologie și mitologie 

 

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop