loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 6271 ori.
Preşedintele SUA Ronald Reagan şi astrologia

ronald reagan si astrologia

În fiecare zi, 50 de milioane de americani îşi verifică horoscopul cu maximă atenţie. Mulţi dintre aceştia nu au fost deloc şocaţi atunci când au aflat că, spre sfârşitul Războiului Rece, preşedintele Ronald Reagan şi soţia sa nu făceau nicio mişcare importantă fără să îşi consulte astrologul.

 

Nancy Reagan, prima doamnă a Americii între 1981 şi 1989, era pasionată de astrologie încă din tinereţe. În anii ’70, a avut ocazia să fie invitată la televiziune, la The Mery Griffin Show, împreună cu un astrolog, o femeie pe nume Joan Quigley. A fost impresionată de modul în care aceasta vorbea despre astrologie, pe care o considera o ştiinţă ca toate celelalte, strâns legată de astronomie şi care a evoluat de-a lungul secolelor, de exemplu prin descoperirea unor noi planete, în ultimele secole (Uranus, Neptun, Pluton).

 

În 1981, preşedintele Reagan a fost la un pas să îşi piardă viaţa într-un atentat pus la cale de un nebun, John Warnock Hinckley, care încerca cu disperare să îi atragă astfel atenţia actriţei sale favorite, Jodie Foster. Preşedintele a scăpat cu viaţă, dar prima doamnă a decis că trebuie să ia măsuri. Şi-a amintit de astrologul întâlnit cu un an mai astrolog joan quigleydevreme şi a sunat-o pe Joan Quigley, care i-a spus că ar fi putut să prevadă tentativa de asasinat, dacă ar fi fost întrebată din timp şi dacă i s-ar fi cerut să îi realizeze preşedintelui un horoscop pentru ziua respectivă.

 

De atunci, Joan a fost consultată înaintea fiecărei apariţii publice a preşedintelui Reagan, astfel încât acesta să evite să îşi programeze ieşirile atunci când influenţele astrale erau total nefavorabile în acest sens. Conversaţiile telefonice ale primei doamne cu Joan era frecvente şi îndelungate, opiniile acesteia ajungând să influenţeze decisiv deciziile conducătorului Statelor Unite ale Americii, după cum mărturiseşte Donald Regan, şef de cabinet la Casa Albă între 1985 şi 1987, în cartea sa autobiografică, intitulată For the Record: From Wall Street to Washington (Pentru dosar: De pe Wall Street la Washington)

 

De fapt, atunci când a făcut aceste dezvăluiri, fostul şef de cabinet dorea să o compromită pe Nancy Reagan, cu care avusese, de-a lungul timpului, mai multe dispute, dar reacţia electoratului american a fost una mult mai puţin dramatică decât s-ar fi aşteptat el. Acest fapt se datorează nu numai faptului că un procent uriaş dintre americani consideră absolut normal s[ citeşti un horoscop şi să consulţi astrele înaintea unei acţiuni importante, cât şi faptului că Ronald Reagan, preşedintele în destinul căruia astrologia a jucat un rol atât de important, a fost unul dintre cei mai buni şefi de stat de la Casa Albă. Dovadă stă inclusiv faptul că, în timpul mandatului său, Statele Unite ale Americii au rămas singura superputere a lumii, odată cu prăbuşirea regimurilor comuniste din Estul Europei şi cu decăderea rapidă a URSS.
 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop