loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 4941 ori.
Prima fotografie de pe orbita lui Mercur

poza mercur nasaO poză cu planeta Mercur făcută chiar de pe orbita acesteia a fost dată publicității de către NASA. Sursa imaginii difuzate de către agenția spațială nord-americană este nava spațială Messenger, care gravitează cea mai apropiată planetă de Soare, Mercur.

Sonda Messenger este prima misiune spațială care a orbitat vreodată planeta Mercur, iar aceasta e doar prima dintr-o întreagă serie de imagin. Sonda a fost lansată pe 3 august 2004 și a început să orbiteze Mercur chiar în acest an, pe 17 martie. În total, se estimează că Messenger va captura circa 75 000 de imagini ale planetei Mercur.

Poza oferă imaginea unei planete stâncoase, cu numeroase cratere. Două dintre craterele care apar în această imagine poartă numele de Debussy (cel din partea superioară a fotografiei) și Matabei (vizibil la vest de Debussy).

Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare, mişcarea sa de revoluţie în jurul acestuia desfăşurându-se în numai 88 de zile. În schimb, perioada de rotaţie în jurul propriei axe este mult mai îndelungată, fiind echivalentă cu 58 de zile terestre.Tot datorită apropierii de steaua centrală, lumina solară pe Mercur este de 6 ori şi jumătate mai intensă decât pe Pământ.


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop