loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 15165 ori.
Semnificaţia Lunii în semnele zodiacale

luna in semenele zodiacaleLuna este corpul ceresc care străbate cel mai rapid toate cele 12 semne zodiacale. Într-un interval de numai 28 de zile, ea traversează cele 12 zodii, exercitând şi primind astfel influenţe astrale foarte diferite. Luna aflându-se în legătură cu inconştientul, cu propria feminitate, cu figura mamei şi, în cazul unui bărbat, cu tipul de femeie care îl împlineşte pe plan emoţional, ea este deosebit de importantă în întocmirea unei analize astrale sau în realizarea unui horoscop, în special a horoscopului zilnic.

 

Luna în Berbec: Individ activ, independent, impetuos. Imaginaţie creatoare, mereu trează. Nativul acţionează pe baza unui sentiment de insecuritate, dar încearcă să compenseze acest sentiment căutând să fie primul, degajând imaginea cuiva sigur pe el. Reacţiile sale sunt impulsive şi urmează emoţiile sau stările de moment. Se entuziasmează rapid, uneori până la fanatism. Are nevoie de situaţii provocatoare şi de o excitare continuă. Memorie activă, care reţine bine, datorită dinamismului său, dar care se poate dovedi câteodată lipsită de docilitate.

 

Luna în Taur: Individ hotărât, conservator, practic. Imaginaţie practică, ea se poate traduce prin senzaţii concrete. Psihicul nativului este puternic condiţionat de emoţiile şi de dorinţele sale. Are mare nevoie de a fi iubit, de a avea relaţii stabile şi durabile, de a simţi securitate în interior, de unde şi un anume conservatorism sau încăpăţânare şi o frică de schimbare. Are sentimente adânci, senzuale, intuitive. Nativul apreciază lucrurile şi oamenii în funcţie de valorile realiste şi tangibile. Memorie bună. Memorie fizică, adică îşi aduce aminte nu doar împrejurările, ci şi căldura, frigul, mirosurile, culorile sunetele, senzaţiile care îl însoţeau.

 

Luna în Gemeni: Individ alert, agitat, vorbăreţ, descurcăreţ. Imaginaţie fecundă, dar instabilă, aptă să stabilească raporturi între oameni şi idei. Psihicul se poate dovedi febril şi instabil. Nativul are nevoie de diversitate, chiar dacă aceasta e obţinută cu preţul securităţii sale. Starea sa este foarte schimbătoare. În general are mare capacitate de adaptare; simte dorinţa de a fi bine informat, dar nu merge întotdeauna în profunzimea lucrurilor: cunoştinţele sale pot fi deci superficiale sau fragmentare. Resimte în mod constant nevoia de stimulare mentală, dar fiind prea ocupat să manipuleze ideile, uită câteodată realitatea căreia îi aparţin aceste idei. Simte nevoia de a-şi analiza stările sufleteşti, de a înţelege ce se petrece în interiorul lui. Memorie vie şi rapidă, dar instabilă.

 

Luna în Rac: Imaginaţie puternică care se entuziasmează cu uşurinţă, aptitudini poetice. Nativul are un psihic cu rădăcini profunde, puternic influenţate de familie, de mamă şi de locul de baştină. Rănile emoţionale lasă urme adânci, pe care nu le uită. Foarte sensibil şi receptiv, simte puternic influenţele ambientale. Dovedind o anumită nostalgie faţă de copilărie, nativul poate rămâne încremenit în ea şi refuză, mai mult sau mai puţin conştient, să crească. El are mereu de securitate şi de protecţie maternă. Memorie importantă datorită facultăţii de a codifica informaţia în imagini.

 

Luna în Leu: Individ vital, loial, iubitor al luxului, dar şi generos. Imaginaţie colorată, căreia îi place să pună la punct proiecte ambiţioase. Nativul dă o mare importanţă reputaţiei sale; are nevoie să se simtă important, să fie admirat. Are tendinţa de a-şi exagera sentimentele atunci când le vorbeşte celorlalţi. Este sensibil la criticile care îi rănesc orgoliul, cât şi la tulburările psihosomatice. Memorie care se manifestă spontan, care reţine ce are legătură cu frumuseţea, nobleţea, artele, hobby-urile.

 

Luna în Fecioară: Individ calculat, studiat, rece. Bun întreprinzător şi îndemânatic în problemele practice. Imaginaţie care se orientează spre o utilitate practică. Atunci când este vorba de sănătate, imaginaţia are tendinţa de a amplifica faptele. Nativul arată pudoare şi rezervă atunci când este vorba de a-şi exprima emoţiile. Îşi pune la îndoială sentimentele şi le analizează mult. Are o puternică tendinţă de a se nelinişti în mod inutil, de a-şi repeta întruna problemele. Îi place să facă lucrurile cu grijă, dar îl preocupă prea mult detaliile. Memorie reţinută: reţine ceea ce este practic, ceea ce poate fi folosit. Este ajutată de logică şi de înţelegere.

 

Luna în Balanţă: Individ prietenos,ospitalier, tolerant. Imaginaţie artistică, capabilă să manipuleze contrastele; poate fi foarte activă în viaţa socială. Nativul are nevoie de un anturaj armonios pentru a se simţi echilibrat psihic; tinde să evite conflictele care îl perturbă. Caută aprobarea socială şi este foarte sensibil la părerea altora. Simţul dreptăţii este foarte dezvoltat. Are o atât de mare nevoie de a fi cu ceilalţi, încât închide ochii la defectele acestora. Memorie activă la nivelul uniunilor şi asociaţiilor. Se arată câteodată nehotărâtă atunci când trebuie să recurgă la amintiri.

 

luna in zodiiLuna în Scorpion: Individ mândru, controlat, dar cu o hotărâre remarcabilă. Magnetism. Imaginaţie arzătoare, ingenioasă, câteodată cu tendinţe morbide sau cu atracţie pentru moarte, fantasme şi lucruri ascunse. Nativul este subiectul unor puternice tensiuni interioare. Se nelinişteşte cu uşurinţă sau are sentimente de vinovăţie. Psihicul său este condiţionat de noţiunile de moarte şi procreare. Secretos, greu de înţeles, emoţiile sale sunt foarte intense. Memorie capabilă de a sonda profunzimile psihicului. Ea îşi înfige rădăcinile foarte adânc, poate avea amintiri din vieţile anterioare sau amintiri care îi afectează psihicul.

 

Luna în Săgetător: Individ independent, care îndură foarte greu restricţiile. Imaginaţie vastă, câteodată excesivă, căreia îi plac abstracţiile şi care îşi găseşte elanul în marile idei sau în visele de aventură sau de călătorie. Nativul dă dovadă de o mare nevoie de libertate şi independenţă. Se revoltă împotriva celor care vor să îi dicteze conduita. Credinţa în ceva superior joacă un rol foarte important în viaţa sa. Dotat cu o mare mobilitate psihică, el trece adesea prin suişuri şi coborâşuri. Memorie care reţine ideile, conceptele şi gândurile abstracte. Nativul este atât de preocupat de lucrurile importante, încât câteodată uită de detalii.

 

Luna în Capricorn: Individ serios, chiar auster, suspicios. Te poţi baza pe el. Imaginaţie disciplinată, ordonată şi metodică, tentată câteodată să amplifice grijile şi fricile. Nativul este adesea retras, are nevoie de singurătate. Mai mult sau mai puţin inconfortabil faţă de sentimente, el dă dovadă de greutate în a le exprima în mod deschis. Un sentiment de nesiguranţă îl determină să simtă nevoia de a fi iubit. Subiectul depresiilor, abătut, el trebuie să dezvolte o anumită stăpânire interioară pentru a fi mai puţin vulnerabil în faţa emoţiilor negative. Memorie profundă, memoria lucrurilor învăţate din experienţă.

 

Luna în Vărsător: Individ neconvenţional, progresist, inventiv. Prietenos. Imaginaţie plină de originalitate, simţ inventiv, motivată de tot ceea ce permite emanciparea. Nativul caută să se elibereze de legăturile şi de principiile care îl împiedică să fie pe deplin el însuşi. Îi este teamă să nu îşi piardă libertatea şi îşi revendică dreptul de a fi unic. Conştiinţa sa socială este foarte dezvoltată. Dificultate în a-şi aduce aminte integral, dar capacitate de a reinventa trecutul.

 

Luna în Peşti: Individ sentimental, imaginativ, blând, uneori exagerat de pasiv. Imaginaţie bogată, creatoare, de o mare receptivitate, dar tentată să creeze lumi prea ireale. Nativul este foarte sensibil la influenţele din jur, el reflectă cu uşurinţă stările altora. Foarte receptiv la lumea psihică, poate avea facultăţi de medium sau să fie tentat să trăiască într-o lume de vis, să fugă de realitate. Luna in Pesti ii confera o memorie foarte receptivă la impresiile pe care le primeşte.

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop