loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 22661 ori.
Venus: sentiment, frumuseţe, iubire

Venus în astrologie

Venus este a doua planetă care gravitează în jurul Soarelui, după Mercur. Ea îşi parcurge orbita în 225 de zile (un an venusian). Ziua venusiană (rotaţia în jurul propriei sale axe) este foarte lentă, de 243 de zile, deci durează mai mult decât un an. În plus, ea se desfăşoară de la vest la est, în sens invers faţă de rotaţia tuturor celorlalte planete din sistemul nostru solar.

 

venus astrologie

Ca dimensiuni, Venus este planeta cu mărimea cea mai apropiată de cea a Pământului, suprafaţa şi volumul său reprezentând aproximativ 90% din cele ale Terrei.

Venus nu are nici un satelit, dar are o atmosferă proprie, compusă din gaz carbonic şi azot. Cele trei straturi foarte groase nori care o înconjoară o transformă într-o adevărată seră, temperatura la suprafaţă ajungând până la 460 de grade Celsius. Pe suprafaţa planetei există mai mulţi vulcani activi, iar ploile de acid sulfuric reprezintă un fenomen obişnuit.

Văzută de pe Pământ, Venus este corpul ceresc cu cea mai mare strălucire, după Soare şi Lună. Deoarece atinge luminozitatea maximă imediat după apus şi cu puţin timp înaintea răsăritului, mai este cunoscută şi sub numele de Luceafărul de Seară şi Luceafărul de Dimineaţă.

Venus in mitologie

 

Tocmai datorită strălucirii sale, romanii i-au dat numele zeiţei frumuseţii: Venus. Astfel, Venus este singura planetă care a primit numele unei divinităţi feminine, toate celelalte planete purtând numele unor zei masculini. În mod bizar, astronomia modernă a confirmat această opţiune, deoarece Venus este singura planetă care se roteşte în sens invers, de la vest la est.

Zeiţa romană Venus este omoloaga zeiţei Afrodita a grecilor. Zeiţă aa dragostei şi a frumuseţii, ea s-a născut din spuma valurilor care se izbeau de coastele Ciprului, după ce în apă ajunsese sămânţa zeului Uranus, izbit cu o seceră în organele genitale de către fiul său, Cronos.

Nemulţumită de faptul că a fost nevoită să se mărite cu cel mai urât dintre zei, şchiopul Hefaistos (Vulcan), Afrodita a avut mai multe aventuri amoroase, atât cu zei, cât şi cu pământeni.

Cel mai cunoscut este episodul în care ea îşi înşeală bărbatul cu Ares (Marte), zeul războiului. Din această legătură s-a născut Eros (Cupidon sau Amor), frumosul zeu înaripat al îndrăgostiţilor, imaginat ca un copil zburător, înarmat cu un arc ale cărui săgeţi aduc iubirea.

Mitul lui Amor și Psyche ne arată însă cum însuşi zeul iubirii, înţepat din greşeală cu una din propriile săgeţi, s-a îndrăgostit de o frumoasă muritoare. Pentru a fi împreună, cei doi îndrăgostiţi trebuie să treacă numeroase probe. Psyche învinge pe rând capcanele întinse de Afrodita, care, geloasă pe frumuseţea ei, o trimite chiar în Infern. Cum dragostea învinge însă orice, şi Amor şi Psyche rămân în cele din urmă împreună, iar ea este ridicată la rangul de zeiţă.

Afrodita a iubit şi pământeni, în primul rând pe Adonis, dar şi pe Anchise. Cu acesta din urmă, ea a avut un fiu: Aeneas, eroul Eneidei lui Vergiliu şi strămoşul legendar al poporului roman.

Venus in astrogie

 

În astrologie, Venus este, de asemenea, pusă în legătură cu sentimentele, cu iubirea şi cu frumuseţea. Planetă a artiştilor şi a îndrăgostiţilor, ea aduce dragoste, armonie şi conferă simţ estetic. Datorită acestor calităţi, anticii numeau această planetă Micul Benefic (Marele Benefic fiind Jupiter).

De asemenea, în tema natală a unui bărbat, Venus indică tipul de femeie de care aceasta este atras, în special din punct de vedere fizic.

Într-un horoscop, Venus este pusă mereu în legătură cu sentimentele şi cu feminitatea.

Planetei Venus îi corespund culoarea verde, iar ca metal – cuprul. Partea corpului pusă în corespondenţă cu acest corp ceresc este gâtul.

Venus se află în domiciliu în Balanţă şi în Taur, în exaltare în Peşti şi în trigonocraţie în Gemeni şi Vărsător, privilegiată fiind, aşadar, relaţia sa cu semnele de aer. Pe de altă parte, Venus se află în exil în Berbec şi Scorpion şi în cădere în Fecioară.
 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop