loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 463 ori.
Bărbatul Berbec – femeia Balanță: compatibilitate în dragoste

Titlul unei cărți spune că bărbații sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus. Exact așa stau lucrurile cu bărbatul Berbec (zodia guvernată de planeta Marte) și femeia Balanță (zodia guvernată de planeta Venus). În aceste condiții, cum e compatibilitatea dintre ei?

În mitologia greco-romană, Venus și Marte (sau echivalenții lor greci, Afrodita și Ares) trăiesc o poveste de iubire și chiar au câțiva copii împreună, fără ca relația lor să fie totuși oficializată sau să dureze prea mult timp (mai ales dacă ne gândim că timpul avea cu totul altă semnificație pentru niște zei nemuritori). Cei mai cunoscuți dintre copiii lor sunt, conform unor variante, Eros (sau Cupidon) și Harmonia. Celebru rămâne episodul în care Hefaistos (Vulcan), soțul lui Venus, o prinde pe aceasta cu Marte și aruncă asupra lor o plasă invizibilă, expunându-i batjocurii celorlalți zei din Olimp.

Nu am amintit întâmplător mitologia, deoarece ea oferă modelul pentru orice relație între un bărbat Berbec și o femeie Balanță. Între cei doi există mai mereu o atracție extrem de puternică, dar rareori rămân mult timp împreună. Iar asta se datorează îndeosebi faptului că Berbecul este prea masculin pentru Balanță, iar Balanța se dovedește, la rândul ei, prea feminină pentru Berbec.

Berbecul este de multe ori egoist, preocupat doar de propria persoană şi pus pe ceartă de fiecare dată când e contrazis. Femeia Balanță, dimpotrivă, e mereu atentă la dorinţele celui de alături şi fericirea sa e posibilă doar dacă partenerul e fericit. Astfel, Berbecul există riscul ca, în acest cuplu, Berbecul să se transforme într-un adevărat despot, ale cărui dorinţe sunt literă de lege.

Însă, dacă acest lucru se întâmplă, Berbecul se plictiseşte de o parteneră lipsită de iniţiativă şi începe să caute o altă relaţie, mai provocatoare. Pe de altă parte, Balanța nu are nici ea capacitatea de a-i tolera pretenţiile la infinit. 

Un alt scenariu, mai fericit – dar și mai rar -  este cel în care Balanța reușește să îl rafineze într-o oarecare măsură pe Berbec, să îi dirijeze avântul în direcții constructive și să-l facă să renunțe la orgoliu, atunci când vine vorba de propria parteneră de viață. În loc să se împăuneze în fața ei cu te miri ce, ajunge să devină mândru de ea și de cuplul pe care îl formează. Mai ales că frumusețea ei îi oferă suficiente motive de mândrie. În aceste condiții, există și bărbați Berbec și femei Balanță care formează cupluri de succes.

Bărbatul din zodia Berbec 

Berbecul - portret astrologic 

Balanța – portret astrologic 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop