loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 9637 ori.
Leu: Napoleon Bonaparte

napoleon zodia leuLeul este, în primul rând, un lider. Cuvintele specifice acestei zodii guvernate de Soare sunt: lumină, strălucire, putere, glorie, vanitate, egocentrism, dominare. Toate acestea se regăsesc în destinul celui mai mare cuceritor din istoria Europei moderne: primul împărat al Franţei, Napoleon Bonaparte, un Leu tipic. 

Napoleon Bonaparte s-a născut la 15 august 1769, în oraşul Ajaccio din Corsica şi a murit la 5 mai 1821, în Insula Sfânta Elena.


Cariera sa a început în rândurile armatei revoluţionare, ajungând general la doar 24 de ani şi devenind unul dintre comandanţii cei mai renumiţi ai epocii - o dovadă a capacităţilor de conducere specifice unui Leu. Înlăturând în 1800 Directoratul printr-o lovitură de stat, Napoleon devine Prim Consul al Republicii Franceze. Apoi, în urma unui plebiscit, devine Consul unic pe viaţă, cu dreptul de a-şi alege succesorul. În 1804 este proclamat Împărat al francezilor (1804-1814, 1815), printr-un senatus-consultus din 18 mai. În 1805 devine rege al Italiei iar în 1806, Protector al Confederaţiei Rinului.


După o dezastruasă campanie în Rusia, naţiunile Europei se coalizează împotriva sa, silindu-l să abdice în 1814 la Fontainebleau doar ca, dupa un scurt exil, să revină în 1815, pentru Cele 100 de zile de domnie, încheiate puţin după înfrângerea de la Waterloo. Exilat în insula Sfânta Elena din Atlanticul de sud, Napoleon se stinge din viaţă în 1821 şi este înmormântat pe insulă. La 15 octombrie 1840, rămăşiţele Împăratului sunt exhumate şi transferate la Domul Invalizilor din Paris.
În Ţările Române ale acelor vremuri, era cunoscut sub numele de Bunăparte.

Ca militar, Napoleon Bonaparte s-a remarcat în campaniile din Italia, Egipt, Austria, Prusia, Rusia. Printre cele mai răsunătoare victorii ale sale se află cele de la Arcole, Piramide, Marengo, Austerlitz, Jena, Friedland, Wagram.


Napoleon a revoluţionat sistemul juridic, politic şi economic din Franţa, prin Codul civil şi Codul Comercial. Codul civil francez, supranumit Codul Napoleon este încă în vigoare în Franţa şi constituie piatra de temelie a libertăţilor civile contemporane, majoritatea statelor europene adoptând un cod civil după modelul francez, în decursul secolului al XIX-lea.


Puţini oameni din istorie au trezit atâtea pasiuni şi au fost subiectul unei literaturi atât de vaste, precum acest ilustru reprezentant al semnului Leului.. Ilustrând acest fapt, un reputat profesor britanic notează: „Niciun alt soldat nu a provocat atât de multă furie sau adulaţie ca Napoleon Bonaparte. A fost oare un monstru, condus de o nevoie continuă, catastrofală de aventură militară - sau a fost un vizionar social şi politic răsturnat de reacţionari meschini care s-au agăţat cu disperare de privilegiile lor?”. (sursa pentru datele biografice : Wikipedia)
 

Fotografii ale soldatilor lui Napoleon Bonaparte:

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop