loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 9187 ori.
Săgetător: Jim Morrison

jim morrison zodie sagetatorSagetatorul este preocupat de spiritualitate şi are calităţile unui lider spiritual, dar este, în acelaşi timp, un specialist al distracţiei. Expansiunea sa poate fi atât pe plan vertical, drept în sus, cât şi pe plan orizontal, căutând cât mai multe experienţe.

Un astfel de individ, un Sagetator întotdeauna gata să meargă dincolo de propriile sale limite, indiferent de domeniu, a fost legendarul solist al trupei The Doors, Jim Morisson.
James Douglas (Jim) Morrison s-a născut la 8 decembrie 1943, în Florida, şi a murit la 3 iulie 1971, la Paris. A fost un cântăreţ, compozitor şi textier american, solistul vocal şi liderul formaţiei rock psihedelice The Doors. A studiat cinematografia la U.C.L.A.

Când era copil, familia petrecea foarte multă vreme pe drumuri, datorită carierei tatălui său, ofiţer în Marina Militară. La sfâşitul anilor 50, s-a stabilit în Alexandria, Virginia unde Jim şi-a încheiat liceul. În 1964 s-a mutat pe coasta de vest, iar în 1966 a intrat la Universitatea California din Los Angeles.

Pasionat de literatură şi filosofie, Jim Morrison scrie versuri sub influenţa lui Arthur Rimbaud şi William Blake. Pe când era student la UCLA, Jim a început să ia diferite tipuri de narcotice, cum ar fi LSD.
În anul 1965 îl va întâlni pe Ray Manzarek şi vor forma grupul rock The Doors. Din trupă mai făceau parte şi John Densmore şi Robby Krieger. Denumirea grupului provine de la un vers celebru al lui William Blake, I have left open the doors of perception (Am lăsat deschise porţile percepţiei). Debutul lor discografic apare 2 ani mai târziu, cu albumul omonim, The Doors.

Jim era văzut de fanii săi ca un fel de zeu sau lider spiritual; ca urmare, şi-a luat numele de Lizard King (regele sopârlă). Stilul său de viaţă alături de formaţie a devenit tot mai puternic influenţat de alcool şi droguri. Spre sfâşitul vieţii, devenise aproape dependent de alcool. În 1969, în urma unei "băute" mai lungi, Morrison a apărut beat pe scenă în faţa a 13.000 spectatori în Coconut Grove, Florida. În timpul spectacolului s-a dezbrăcat pe scenă (şi-a scos cămaşa) şi a scos degetul pe la fermoarul pantalonilor. Ca urmare a acestui gest, a fost arestat sub acuzaţia de exihibiţionism şi alcoolism. A fost condamnat la şase luni de muncă silnică, în ciuda faptului că a făcut apel, şi a murit înainte de rejudecarea cazului.

Morrison s-a însurat cu prietena sa, Pamela Courson, pe care o întâlnise în 1966. Ea a fost aceea care l-a găsit mort în hotelul din Paris. Moartea sa (probabil o supradoză de droguri) a fost stabilită ca fiind urmarea unui atac de cord şi nu i s-a făcut autopsie. În urma unei ceremonii particulare, Jim a fost îmormântat în cimitirul Père Lachaise din Paris. Mormântul său a devenit un loc de pelerinaj şi este încă vizitat de sute de fani, care lasă multe amintiri cum ar fi: bileţele, graffiti, ţigări, prezervative.

Printre cele mai cunoscute melodii Doors, se numără: Break on through, Light my fire, People are strange, Riders on the storm, Spanish caravan, Five to one, The End. (Sursa detaliilor biografice: Wikipedia - Jim Morrison)
 

Un video cu Jim Morrison dansand:

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop