Top filme pentru zodia Capricorn | filme vechi, premiul oscar,
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 8570 ori.
Top filme pentru zodia Capricorn

 

Capricornul e serios, răbdător şi iubeşte lucrurile durabile, a căror valoare a trecut de cea mai dură probă: aceea a timpului.

 Un Capricorn nu ţine neapărat ca filmul pe care îl vede să fie nou. Şi nici să aibă efecte speciale spectaculoase sau să fie 3D, pentru că, în astfel de cazuri, povestea şi interpretarea au în general de suferit.

In primul rând, îl interesează ca acesta să fie bun. A înţeles foarte bine că, de cele mai multe ori, publicitatea care li se face filmelor actuale e nejustificată. Şi, cum nu vrea să rişte, îi lasă pe alţii să le urmărească atunci când apar, el urmând să le vadă mai târziu, doar dacă se va convinge că, într-adevăr, merită.

 

Din acest motiv, în topul pentru Capricorni se vor regăsi în special filme vechi, producţii care, la vremea lor, au fost unanim apreciate de public şi de critici şi care au marcat istoria artei cinematografice.

 

 

Top filme pentru Capricorni

 

1) Ben Hur, 1959 - este vorba de cel mai premiat film din istorie. A câştigat 11 premii Oscar, performanţă egalată de alte două producţii, dar premiile adjudecate de Ben Hur sunt mai importante (printre ele: cele mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal). LA realizarea filmului, au fost necesare nu mai puţin de 300 de platouri de filmare, întinse pe 1,2 kilometri pătraţi. Filmul spune o poveste din epoca lui Iisus, avându-l în centru pe Ben Hur, un evreu care se opune ocupaţiei romane din Iudeea. Scenele reprezentând o cursă de cai din arenă, imaginile episodice cu Iisus sau vindecarea miraculoasă de lepră au rămas în istora cinematografiei;

Trailer Ben Hur:

 

 

 

2) Naşul (The Godfather) - este vorba de o trilogie, anii de realizare fiind 1972, 1974 și 1990. Realizat de Francis Ford Coppola, filmul a avut o distribuţie impresionantă: Al Pacino, Robert de Niro (în partea a II-a), Marlon Brando, Robert Duvall, Diane Keaton, James Caan, Andy Garcia, Sofia Coppola. Este povestea măririi şi decăderii familiei de mafioţi Corleone. aproape fiecare dintre scenele acestor filme a devenit celebră, fiind imitată şi parodiată de sute de ori, în anii care au urmat.

Trailer Nasul, 1:

 

 

 

3) Lista lui Schindler, 1993 - O poveste din timpul celui de-al doilea război mondial, aducând în prim-plan povestea unui industriaş, proprietar al unei fabrici de armament care, sub pretextul că are nevoie de forţă de muncă, salvează mii de persoane din lagărele de concentrare. Filmul este considerat de mulţi drept capodopera lui Steven Spielberg şi a primit şapte premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

Trailer Lista lui Schindler:

 

 

 

4) Cetăţeanul Kane (Citizen Kane, 1940) - în foarte multe topuri realizate de către specialişti (precum Topul Institutului American de Film), acesta este considerat cel mai bun film al tuturor timpurilor. Orson Welles interpretează rolul unui magnat de presă, iar filmul debutează cu moartea acestuia, izolat într-o proprietate bogată, pe poarta căreia scria Accesul interzis. Flashuri succesive ne spun povestea lui începând din copilărie.

Trailer Cetateanul Kane:

 

 

 

5) Amadeus, 1984 - povestea vieții lui Wolfgang Amadeus Mozart, din perspectiva aşa-zisului său asasin, Antonie Salieri. Regizat de Milos Forman, filmul a primit 8 premii Oscar. Este unul dintre cele mai bune filme biografice realizate vreodată, fără să se limiteze însă la a rămâne o simplă biografie.

Trailer Amadeus:

 

 

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop