Zodiile si sarbatorile: Berbec - Revelionul (Anul Nou)
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 11863 ori.
Zodiile si sarbatorile: Berbec - Revelionul (Anul Nou)

Berbecul iubeşte începuturile. Din această cauză, sărbătoarea sa preferată este, bineînţeles, cea care marchează începutul anului.

Revelionul, noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, reprezintă acel moment în care poţi să faci planuri, proiecte, să îţi pui dorinţe, să îţi asumi obligaţii.

artificii revelion

În popor, se crede că, prin comportamentul pe care îl ai în noaptea dintre ani şi, apoi, în prima zi a anului, poţi să influenţezi evenimentele care se vor petrece în următoarele 12 luni. De aici s-au născut numeroase superstiţii, reflectate în tot atâtea tradiţii de Anul Nou.
De exemplu, la miezul nopţii dintre ani încercăm să facem cât mai mult zgomot cu artificiile şi pocnitorile pentru a lunga spiritele rele, astfel ca, în prima secundă a noului an, în preajmă să se afle numai spirite bune, care să reverse asupra noastră influenţe pozitive. Zgomotul şi agitaţia din aceste clipe, comparabile cu cele de pe un câmp de luptă, sunt deplin pe placul Berbecului, semn astral influenţat de Marte, zeul bătăliilor.
O altă tradiţie spune că o dorinţă pusă în noaptea dintre ani are şanse foarte mari să se împlinească, la fel de multe ca o dorinţă pusă înainte de a sufla în tort, cu ocazia zilei de naştere.
În anumite zone, există credinţa că nu e bine să arunci nimic din casă pe data de 1 ianuarie. Dacă încalci această interdicţie, odată cu obiectul aruncat pe 1 ianuarie îţi arunci şi norocul de care altfel te-ai fi bucurat în anul respectiv.

O tradiţie specific românească de Anul Nou este Capra. Acest dans, executat pe 1 ianuarie de un bărbat costumat ca o capră (exact atunci când ne aflăm în semnul zodiacal al Capricornului), este amintit chiar şi de Dimitrie Cantemir, în „Descrierea Moldovei“.
Şi încă o veste bună pentru Berbecii iubitori de sărbători ale începutului: în alte calendare, Anul Nou se sărbătoreşte la date diferite. De exemplu,
Anul Nou chinezesc este celebrat, de cele mai multe ori, în primele zile ale lunii februarie. Ruşii, sârbii şi alte ţări ortodoxe sărbătoresc Anul Nou după vechiul calendar, pe 14 ianuarie. Iar Anul Nou bisericesc începe pe data de 1 septembrie. Aşadar, o mulţime de sărbători pentru Berbecul cel iubitor de începuturi!

Portret astrologic - zodia Berbec

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop