loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 9090 ori.
Zodiile si sarbatorile: Leu - aniversarea si onomastica

Oricărui nativ Leu îi place să se afle mereu în centrul atenției, să aibă toate privirile îndreptate admirativ asupra sa. Și când se întâmplă acest lucru, dacă nu cu ocazia propriei aniversări?

Nativii acestei zodii nu au deci nevoie de un eveniment exterior pentru a organiza petreceri și a se simți bine. Pentru Lei, cel mai important eveniment este chiar sărbătorirea propriei zile de naştere.

zodia leu sarbatori

De altfel, atat legea, cat si traditia recunosc importanţa zilei de naştere. Un exemplu de zi de naștere specială este majoratul, atunci când, conform legii, capeți mai multe drepturi, precum dreptul de a vota, dreptul de a avea permis de conducere sau de a cumpăra băuturi alcoolice. În România,, toate acestea se întâmplă la împlinirea vârstei de 18 ani. La aniversări ulterioare, câștigăm dreptul de a candida pentru diferite funcții publice, precum consilier local, primar, deputat, senator sau președinte.

În multe societăți tradiționale, aniversarea unei anumite zile de naştere era prilejul potrivit pentru o ceremonie de inițiere, care marca intrarea tânărului respectiv în rândul bărbaților, sau a fetei în rândul domnișoarelor care se pot căsători. Băiatul de 12 ani din unele triburi amerindiene era trimis singur în pădure, fără hrană sau arme, dar după ce ingerase anumite substanțe cu efect halucinogen. Acolo avea o viziune și, în funcție de ce vedea în transă, primea numele de adult. Astfel se explică numele purtate de indienii americani, precum Șarpele cel Mare, Ursul Negru sau Mistrețul Sângeros.

 

Deși creștinii acordă o importanță deosebită zilei de naştere a lui Iisus Hristos, sărbătorită pe 25 decembrie, de Crăciun, există unele biserici neoprotestante, precum Martorii lui Iehova, care susțin că este un păcat să îți sărbătorești ziua de naştere. Ei aifrmă că acesta e un obicei păgân și că, în Biblie, singurele mențiuni ale unor zile de naștere sunt legate de evenimente sângeroase, precum tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.


O altă zi, în care se organizează o petrecere asemănătoare cu cea de la aniversare și în care urările sunt similare, este onomastica sau ziua numelui. Aceasta are legături evidente cu creștinismul, deoarece fiecare își sărbătorește onomastica atunci când este ziua sfântului al cărui nume îl poartă în calendarul creștin-ortodox sau în calendarul romano-catolic. Datorită acestui obicei, majoritatea părinților sunt preocupați ca măcar unul din numele pe care le dau copiilor lor să aparțină și unui sfânt, evitând nume precum Dragoș, Codruț sau Diana.

La astfel de amănunte trebuie să fii atenți în mod deosebit și părinții unui Leu, care va fi bucuros dacă va avea ocazia să își sărbătorească, pe lângă ziua de naştere, și onomastica, dacă se poate chiar de două ori în același an.
 

Zodia Leu - portret astrologic

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop