loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 7233 ori.
Zodiile si sarbatorile: Rac - Ziua Mamei

Calităţile materne ale femeii Rac au fost mereu apreciate. Şi acelaşi lucru se poate spune despre calităţile paterne ale bărbatului Rac. Această zodie sentimentală, guvernată de Lună, este mereu asociată cu familia, iar sărbătoarea care i se potriveşte cel mai bine este, datorită acestui fapt, Ziua Mamei.

În România, Ziua Mamei a fost instituită în mod oficial foarte recent, în 2010. Începând cu 2011, ea este sărbătorită în fiecare an, în prima duminică a lunii mai. De asemenea, în a doua duminică a lunii mai este sărbătorită Ziua Tatălui.


zodia rac - sarbatori

Până acum, în mod tradiţional, Ziua Mamei era sărbătorită pe data de 8 martie, ca o parte a Zilei Femeii. Această sărbătoare are evidente origini de stânga, fiind legată de ascensiunea mişcărilor comuniste, dar şi a celor feministe. Încă din 1910, Internaţionala Socialistă reunită la Copenhaga a proclamat o sărbătoare a femeilor, fără a preciza însă o zi anume. Mai târziu, data de 8 martie a fost fixată drept zi internaţională a femeii de către Adunarea Generală a ONU, tot la iniţiativa statelor socialiste. Din această cauză, ea nu este sărbătorită nici astăzi în mai multe state occidentale, precum Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. În schimb, în zeci de ţări ale lumii ziua este marcată printr-o zi liberă acordată în mod oficial, prin lege.

În România, prea puţini au fost cei interesaţi de originea politică a sărbătorii, ea fiind pusă de mulţi în legătură cu Mărţişorul, sărbătorit cu doar o săptămână mai devreme când, de asemenea, se obişnuieşte să li se facă daruri sau să li se ofere flori (şi, bineînţeles, mărţişoare) femeilor.

În viitor, vor exista probabil divergenţe între cei care susţin Ziua Femeii, sărbătorită de 8 martie, şi cei care vor acorda mai multă atenţie Zilei Mamei. Şi, probabil se va ajunge la un compromis şi vor fi sărbătorite ambele, aşa cum s-a întâmplat şi cu Sfântul Valentin şi cu Dragobetele, ambele acceptate ca zile ale iubirii.

Iar două zile pentru mame vor fi două ocazii de bucurie şi pentru femeia Rac, întruchiparea maternităţii din seria celor 12 semne zodiacale.

Zodia Rac - portret astrologic

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop