loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 7370 ori.
Magicianul

Magicianul este prima arcană a tarotului. Într-adevăr, magia reprezintă începutul oricărei evoluţii spirituale. Dar nu trebuie uitat că acesta e numai începutul...

Un bărbat (Magicianul) stă drept, în faţa unei mese. Deasupra capului său se află un 8 orizontal, simbolul infinitului. În mâna dreaptă, ridicată spre cer, ţine o baghetă, în timp ce mâna stângă este îndreptată în jos, spre pământ. Poartă o pelerină roşie peste o togă albă, iar la mijloc este încins cu un şarpe care îşi muşcă coada, pe post de centură. În faţa sa este o masă pe care se află patru obiecte simbolice: o bâtă, o cupă, o sabie şi o monedă. Pe pământ cresc crini albi şi trandafiri roşii.

 

magicianul tarot

Dacă Nebunul avea întipărită pe faţă fericirea celui eliberat, Magicianul ne priveşte cu seninătatea omului puternic. Intermediar între cer şi pământ, el domneşte asupra celor patru elemente, simbolizate de obiectele de pe masă.

Nebunul a mers mai departe pe drumul plin de pericole pe care apucase şi stăruinţa sa a dat rezultate. Înainte doar nega valorile lumii inferioare, acum are acces la comorile lumii superioare, „i s-au deschis cerurile“. S-a descoperit pe sine şi, în acest fel, a aflat secretele universului.

„Cunoaşte-te pe tine însuţi, şi vei cunoaşte întreg Universul şi zeii“, spune inscripţia de pe Templul lui Apollo din Delfi. Nebunul a urmat acest îndemn şi a aflat în sine comori nebănuite. Bâta pe care îşi atârnase desaga era, de fapt, bagheta magică, iar în desagă se aflau cele patru obiecte care acum împodobesc masa. A câştigat calităţile simbolizate de aceste obiecte şi apoi a reuşit să le fixeze în fiinţa proprie, după cum ne indică trandafirul alb, transformat acum în trandafir roşu şi însoţit de crini, dar şi infinitul care îi împodobeşte creştetul.


Lumea de rând, care îl considera nebun, s-a convins deplin că este diferit, dar acum îi recunoaşte puterea şi îl consideră magician. Într-adevăr, el este o punte între lumea de sus, celestă, spre care îşi îndreaptă bagheta, şi lumea de jos, terestră, spre care arată cu mâna stângă. Stăpânind elementele, se joacă cu ele, dând naştere la iluzii. În contact cu mai multe dimensiuni şi cu mai multe realităţi, jonglează cu ele, arătând cât de infinite sunt posibilităţile.


Magicianul creează iluzii tot mai multe şi mai complexe, pentru a ne arăta că totul nu este decât o mare iluzie. Jucându-se, el devine o parte a Marelui Joc. Dar îl pândeşte un pericol: cel de a începe să creadă în propriile iluzii. Căzut în această capcană, el va rămâne mereu un magician, respectat şi temut de oameni, dar un simplu impostor, din perspectiva divină.

În schimb, dacă nu se va identifica cu iluziile ci, dimpotrivă, va învăţa să le folosească, acestea îl vor conduce mai departe, spre adevăr. Pentru că Magicianul nu este decât prima arcană…

CONSULTAȚII TAROT PRIN SMS 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop