Marea preoteasa: Morgana din Mists of Avalon (filmele si tarotul) | legenda regelui arthur, youtube
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 5201 ori.
Marea preoteasa: Morgana din Mists of Avalon (filmele si tarotul)

Morgana sau Morgaine (de la care vine şi termenul „Fata morgana“), sora regelui Arthur din filmul Mists of Avalon (Ceţurile din Avalon), reprezintă una din ipostazele reuşite ale arcanei din tarot care poartă numele de Marea Preoteasa.

Colajul de mai jos, postat pe Youtube, prezintă câteva secvenţe-cheie ale filmului Mists of Avalon, din 2001, care permit reconstituirea unui portret al lui Morgana sau Morgaine, vrăjitoare şi mare preoteasa în Avalon, insula de dincolo de ceţuri.

Astfel, o putem vedea pe marea preoteasa Morgana în luntre, făcând gestul magic care permite străbaterea ceţurilor care separă lumea obişnuită de tărâmul magic al Avalonului, ne este prezentat momentul uniunii magice cu fratele ei, venit să primească iniţierea de la ea în calitate de Rege Cerb şi ne sunt prezentate frânturi din ritualurile împlinite de Morgana în sanctuarele celtice.

Filmul, care le are în rolurile principale pe Angelica Huston (Vivianne, marea preoteasa predecesoare şi maestră a lui Morgaine ), Julianna Margulies (Morgana - Morgaine) şi Joan Allen (Gwenwyfar - Guinevere) este ecranizarea romanului fantasy al lui Marion Zimmer Bradley, care povesteşte istoria regelui Arthur din perspectiva surori sale Morgaine şi a femeilor ce s-au aflat în preajma sa. Această viziune feminină este în deplin acord cu semnificaţia cărţii de tarot Marea Preoteasa, o arcană prin excelenţă feminină, simbolizând puterea interioară şi forţele subconştientului. Remarcăm, în acest sens, şi prezenţa simbolului Lunii atât în film, în momentul îndeplinirii ritualurilor magice, cât şi în arcana din tarot (pe o lună în creştere îşi odihneşte piciorul Marea Preoteasa).

 
 
 
 
 
 
 

Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop