loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 5019 ori.
Nebunul: Charlie Chaplin patinând (Filmele si tarotul)

Cea mai bună ilustrare a marii arcane cu numarul zero în tarot, Nebunul, este o secvenţă care ni-l prezintă pe Charlie Chaplin evoluând pe patine cu rotile, în apropierea unui hău de câţiva metri.

Secvenţa postată pe Youtube face parte din filmul Timpuri Noi (Modern Times) din 1936 şi ne prezintă o scenă în care Charlot se află, împreună cu frumoasa Paulette Goddard, în raionul de jucării al unei fabrici. Imediat ce ia patinele în picioare, el evoluează cu o graţie uimitoare pe marginea unui hău de câţiva metri şi nu numai că nu îşi dă seama de pericol, dar se laudă că o poate face şi legat la ochi. Scena aminteşte uimitor de cartea de tarot Nebunul, al cărei personaj principal înaintează, la fel de inconştient şi de vesel, spre o prăpastie.

 

Atât Charlie Chaplin în film, cât şi Nebunul (a cărui ipostază o ilustrează perfect în această secvenţă) nu păţesc nimic rău, deoarece nu se supun regulilor obişnuite. Când însă partenera de scenă vine şi îi arată pericolul, adică îl face să gândească în modul în care o face un om obişnuit, Charlot se sperie şi îşi pierde orice îndemânare. Într-adevăr, pericolul real apare abia atunci când a renunţat la ipostaza de nebun.

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop