loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 6340 ori.
Nebunul

Nebunul este, în tarot, arcana cu numărul zero. În acelaşi timp însă, este şi ultima arcană, a douăzeci şi doua. Cu alte cuvinte, totul începe şi se sfârşeşte cu această stare specială de existenţă. 

Un tânăr frumos îmbrăcat (Nebunul) înaintează, fără nicio grijă, pe un drum care îl conduce spre o prăpastie. Privirea sa fixează înălţimile şi nu pare să îşi facă vreo problemă în legătură cu drumul pe care merge. În mâna stângă poartă un trandafir alb, iar cu mâna dreaptă ţine o bâtă care, sprijinită pe umăr, îi susţine desaga. Împreună cu el merge un câine alb, care se zbenguie cu aceeaşi atitudine lipsită de griji. Totul se petrece sub razele unui soare strălucitor, la cele mai mari înălţimi.

 

nebunul tarot

Atitudinea lipsită de griji a tânărului confirmă ideea că tarotul indică o cale diferită de cea a respectării dogmelor religioase. El pare că face acţiunea pe care diavolul i-o sugera lui Iisus Hristos, în următorul fragment biblic: 

Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe straşina Templului, şi I-a zis :
- Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, căci este scris : «El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta ; şi ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră».
- De asemenea este scris, a zis Iisus : «Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău».“

 

Increderea de pe chipul tănărului care merge spre prăpastie arată o atitudine cu totul diferită. Pornit în căutarea Arborelui Vieţii, tânărul s-a desprins de limitări.
Vasile Lovinescu arăta că eroul din basme porneşte întotdeauna la întâmplare. Direcţia nu contează, pentru că, având în minte scopul spre care se îndreaptă, acesta îl va atrage ca un magnet. La fel procedează Nebunul din tarot. Din perspectiva fiinţelor de rând, gestul său pare o nebunie. Dacă îngerii nu vor fi acolo să îl salveze, el va muri, zdrobit, iar înaintarea sa cutezătoare se va dovedi doar o înaintare spre moarte. Dacă îngerii îl vor sprijini şi îl vor salva, el a pus la îndoială cuvântul Domnului, şi l-a „ispitit“ pe Creator. Nu a avut credinţa lui Iisus, care avea certitudinea că îngerii sunt acolo şi nu a dorit să verifice acest lucru. In schimb, a avut o credinţă suficientă pentru a se arunca în hău. Atitudinea sa ne apare mai degrabă ca un alt tip de credinţă, decât ca o lipsă a primeia dintre cele trei virtuţi creştine (credință, nădejde, iubire).

 

Waite sintetizează în felul următor semnificaţia acestei lame : „El este spiritul în căutarea experienţei“. Mai mult, el este „un prinţ al altor lumi“. Astfel, este normal să nu respecte regulile lumii în care se află doar pentru scurt timp.

Această stare, de nebun, este indispensabilă pentru a porni pe drumul evoluţiei spirituale. Ignorarea regulilor acestei lumi este primul pas pentru a le depăşi. Incetând să te mai raportezi la ele, le depăşeşti, anulezi efectul lor asupra ta. In acest moment, ai părăsit gloata oamenilor de rând, dar aceştia te vor considera nebun. Şi, cu nebunia ta, vei porni pe un drum care, aparent, nu poate duce decât într-o prăpastie.


CONSULTAȚII TAROT PRIN SMS 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop