Fiul samuraiului si tunelul
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 6015 ori.
Fiul samuraiului si tunelul

Zenkai, fiul unui samurai de provincie, a mers la Tokyo să îşi desăvârşească educaţia, dar acolo s-a îndrăgostit de soţia unui funcţionar imperial şi a uitat de îndatoririle sale. Cei doi au fost descoperiţi, funcţionarul a vrut să-l ucidă pe Zenkai şi acesta, apărându-se, l-a ucis.

Pentru a nu fi arestat după crima săvârșită, Zenkai a fugit din oraş, iar soţia funcţionarului l-a însoţit. Neavând din ce să trăiască, au început să fure, folosind atât viclenia femeii, cât şi talentele de spadasin ale lui Zenkai.

 

Cei doi au format un cuplu de hoţi plin de succes, însă în cele din urmă Zenkai s-a săturat de această viaţă şi i-a propus femeii să se aşeze la casa lor. Cum ea a refuzat, Zenkai a preferat să o părăsească şi a început să ducă o viaţă pioasă.

 

Meditând la tot ceea ce făcuse până atunci, la crima comisă şi la furturile săvârşite, şi-a spus că trebuie să îşi răscumpere cumva greşelile.

 

Cum în zona în care trăia exista un drum de munte periculos, cu stânci alunecoase, prăpăstii şi avalanşe, drum pe care mulţi oameni îşi pierdeau viaţa, Zenkai s-a gândit că cel mai bine ar fi să sape un tunel prin munte.

 

Zis şi făcut. S-a apucat să sape tunelul de unul singur, iar munca sa a durat treizeci de ani. Ziua cerşea mâncare şi se odihnea, iar în fiecare noapte săpa.

 

 

Cu doi ani înainte să termine de săpat tunelul, la Zenkai a venit un spadasin. Acesta era fiul funcţionarului ucis de Zenkai în tinereţe, dornic să îşi răzbune tatăl. Zenkai i-a spus că îşi recunoaşte greşeala şi că nu are de gând să se lupte, ci îl va lăsa pe tânăr să îi taie capul, cu o singură condiţie: să îi permită ca, mai întâi, să termine de săpat tunelul.

 

Spadasinul a fost de acord şi a rămas acolo, urmărindu-l pe Zenkai cum munceşte zi după zi şi noapte după noapte. După câteva luni de stat degeaba, a început şi el să muncească alături de Zenkai, deoarece altfel se plictisea de moarte.

 

Când tunelul a fost terminat, toţi locuitorii din zonă au început să îl folosească şi să îi binecuvânteze pe cei care îl construiseră. Zecile de vieţi omeneşti irosite în fiecare an în accidente de drum erau acum salvate.

 

Atunci, Zenkai a venit la spadasin şi i-a spus:

 

 - Poţi să mă ucizi, munca mea e împlinită.

 

- Nu îmi pot ucide maestrul, a răspuns tânărul, îmbrăţişându-l pe ucigaşul tatălui său.

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop