Maestrul Bankei Yotaku si hotul
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 4776 ori.
Maestrul Bankei Yotaku si hotul

statuie a lui buddhaCălugărul zen Bankei Ytaku obişnuia să strângă în jurul său discipoli din diferite părţi ale Japoniei, veniţi să mediteze împreună.

Într-una din aceste ocazii, unul dintre tineri a fost prins furând. Fapta i-a fost raportată îndată lui Bankei, cu recomandarea ca hoţul să fie alungat. Bankei nu a reacţionat în nici un fel, preferând să ignore întâmplarea.

Mai târziu, elevul a fost prins furând pentru a doua oară, dar maestrului nu a părut să-i pese nici de această dată. Nemulţumiţi, ceilalţi discipoli i-au adresat o petiţie, prin care îi cereau să îl alunge pe hoţ, pentru că altfel aveau să plece ei.

Bankei i-a chemat pe toţi la el – inclusiv pe hoţ – şi le-a spus:

-         Voi sunteţi cu toţii înţelepţi. Poate că nici nu aveţi nevoie de un maestru, din moment ce ştiţi să distingeţi binele de rău şi nu comiteţi niciodată vreo faptă greşită. În schimb, acest tânăr sărac nu ştie nici măcar lucrurile elementare. Faptul că e aici arată însă că vrea să înveţe. De aceea, nu îl voi alunga niciodată pe un om ce are nevoie cu adevărat de mine, ci prefer să vă văd pe voi plecând.

Impresionaţi de înţelepciunea maestrului, tinerii i-au dat dreptate. Iar hoţul a început să plângă, cuprins de remuşcări, şi de atunci nu a mai comis niciodată vreun furt.

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop