loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 6040 ori.
Anul chinezesc al Caprei de Lemn (19 februarie 2015 – 7 februarie 2016)

Începând cu data de 19 februarie 2015, Capra de Lemn aduce liniște, armonie și creștere lentă, dar sigură, calmând lucrurile după un an mai tumultuos, în care Calul de lemn ne-a purtat în galop de mai multe ori decât ne-am fi dorit.

anul chinezesc al caprei de lemn 2015

Capra în zodiacul chinezesc: blândețe și armonie

Capra sau oaia este, în zodiacul chinezesc, una dintre cele mai blânde și optimiste făpturi. Știe să ia ce e mai frumos din viață și caută armonia în orice împrejurare. Uneori, din dorința de a se înțelege bine cu toată lumea, ajunge să cedeze în fața celor mai puternici. Tocmai de aceea, i se potrivesc mai degrabă roluri de subordonat, decât funcții care implică luarea deciziilor. Nu e însă o victimă – își face datoria atât timp cât e respectată, dar, odată ce e depășită măsura, știe și să se revolte.

Nativilor capră le place să înfrumusețeze mediul în care trăiesc. Casa lor este mereu mobilată cu gust și nu se dau în lături de la cumpărarea unor obiecte de valoare, menite să le asigure confortul. Sunt la fel de atenți și cu propriul corp, îngrijindu-se în permanență și investind în haine și cosmetice.

Așadar, caracteristicile fundamentale ale Caprei – și, automat, și ale unui an de Capră – sunt armonia, buna-înțelegere și nevoia de frumos.

Capra de lemn – sprijin reciproc

Lemnul este, în astrologia chineză, un simbol al creșterii și al progresului. Ca anotimp, îi corespunde primăvara, iar culoarea asociată este verdele. Tocmai de aceea, capra de lemn mai este numită și capra verde.

Aceste caracteristici se potrivesc bine cu natura armonioasă a caprei. În varianta sa de lemn, acest animal pune mare accent pe colaborare și întrajutorare. Sunt favorizate proiectele colective, organizațiile cu scopuri caritabile, negocierile de pace la care participă nu numai părțile implicate, ci și alți doritori de stabilizare a situației.

Practic, este un an în care putem să ne atingem scopurile prin alții sau cu ajutorul altora, în măsura în care și noi, la rândul nostru, îi ajutăm pe cei din jur să își realizeze obiectivele. Fraternitatea și sprijinul reciproc sunt, așadar, valorile cheie ale acestui an.

Copiii născuți în anul caprei

Copiii născuți sub această influență vor avea o natură sensibilă, fiind mari iubitori de frumos. Profesiile artistice sunt recomandate pentru ei, dar și cele care favorizează colaborarea interumană: pot fi buni negociatori, mediatori, impresari sau chiar arbitri, pe plan sportiv. De asemenea, datorită talentului lor de a-i ajuta pe alții să crească și să se dezvolte, pot deveni profesori.

Capra este al optulea animal din zodiacul chinezesc, iar 8 este cifra norocoasă, în tradiția acestui popor. Putem vorbi, așadar, despre copii care beneficiază de protecție și de șansă, încă de la naștere. E drept, mare parte din această șansă și-o creează ei înșiși, prin faptele bune pe care le fac, pe principiul „bine faci, bine găsești“.

Ultimul an chinezesc al Caprei de Lemn a fost între 24 ianuarie 1955 și 11 februarie 1956. Iată câteva dintre cele mai importante personalități născute atunci: fostul președinte francez Nicolas Sarkozy; tenismena română Virginia Ruzici, câștigătoare a turneului de la Roland Garros și actualul manager al Simonei Halep; scriitorul chinez Mo Yan, laureat Nobel pentru Literatură în 2012; actrița franceză Isabelle Adjani; cântărețul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu; Bill Gates, fondatorul Microsoft; actorul și regizorul american Mel Gibson.

Trei reguli de urmat în anul Caprei de Lemn
 

depășiți trecutul și concentrați-vă pe ceea ce puteți face acum! Vinovăția și regretul sunt cei mai mari dușmani, care nu numai că extrag din trecut tot soiul de energii negative, dar ne împiedică evoluția. Împăcați-vă cu propriul trecut, deoarece oricum nu îl mai puteți schimba! Puteți schimba însă modul în care vă raportați la el și modul în care folosiți experiența de viață, fie ea pozitivă sau negativă.

stabiliți obiective precise și fiți perseverent! Capra de Lemn e o zodie răbdătoare, adeptă a pașilor mărunți. Chinezii au înțeles, mai bine decât orice alt popor, valoarea lucrurilor făcute pas cu pas. Zidul chinezesc a fost construit cărămidă cu cărămidă, iar unul dintre proverbele acestui popor spune că și drumul de o mie de kilometri începe tot cu primul pas. Așa-numita „picătură chinezească“ e o ilustrare a aceleiași legi. Așadar, lucrați în fiecare zi pentru scopurile dumneavoastră, bifați fiecare etapă, străbateți pașii necesari și, la sfârșitul anului, vă veți regăsi pe o poziție infinit mai bună!

•  găsiți colaboratorii potriviți! Societatea occidentală e construită îndeosebi pe ideea de competiție, care naște progresul. Anul chinezesc al Caprei de lemn îi favorizează însă pe cei care aleg calea colaborării, care știu cu cine să se asocieze și cum să creeze un grup în care fiecare individ să își poată pune în valoare propriile calități. Așadar, căutați mai degrabă alianțe decât conflict!

 

 

Horoscop 2015 – principalele tranzite și aspecte astrale

 
Vrei o consultaţie tarot sau o analiză astrală personalizată, special pentru tine? Consultă oferta de ANALIZE CLUB MISTIC – ASTROLOGIE SI TAROT  

Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop