Vise obişnuite şi vise prevestitoare | simboluri, profetii
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 21828 ori.
Vise obişnuite şi vise prevestitoare

E lucru ştiut dintotdeauna că visele nu sunt toate la fel. Există vise obişnuite, simple ecouri ale evenimentelor din viața de zi cu zi. Tuturor ni s-a întâmplat să ne visăm conducând mașina după o zi petrecută la volan sau continuând să înotăm și în vis, după ce toată ziua ne-am bălăcit la ștrand.

Pe de altă parte, există vise mai speciale - e drept, mai puțin frecvent - care nu au nicio legătură cu activitatea de peste zi și care par să ne anunțe un anumit eveniment. De exemplu, visăm o persoană la care nu ne-am mai gândit de câteva luni bune, iar a doua zi aflăm o veste despre ea sau chiar o întâlnim față în față.

vise obisnuite si vise prevestitoare

Pentru descifrarea viselor din această a doua categorie, pe care le putem numi vise prevestitoare sau vise profetice, foarte importante sunt simbolurile, în special cele care se repetă în mai multe vise, pe o perioadă mai lungă de timp. Faptul că cineva visează în mod repetat că urcă pe munte sau că este urmărit de un anumit animal reprezintă un mesaj, transmis de propriul subconştient. Dar despre aceste simboluri puteți găsi amănunte în Dicţionarul de vise Club Mistic.

Aici, aducem câteva exemple care dovedesc că, încă din Antichitate, oamenii învățați știau să facă deosebirea între cele două tipuri de vise.

Homer reprezintă un prim exemplu. În Odiseea, el o face pe credincioasa Penelopa, soția eroului Ulise, să vorbească despre vise fără importanță și despre alte vise, mult mai valoroase, care poartă în sine un mesaj divin.

Scriitorul latin Macrobius face exact aceeași împărțire, atunci când ne spune că există vise obişnuite, care nici măcar nu merită efortul de a fi interpretate, deoarece nu prezintă nicio importanță, dar și vise mari, vise de inspirație divină, care trebuie să se bucure de întreaga noastră atenție.

O confirmare suplimentară avem de la teologul creștin medieval Albert cel Mare, profesorul celebrului Toma d Aquino, cea mai de seamă personalitate a catolicismului medieval. Albert face o distincție între visele curente, prelungiri ale ocupațiilor din viață cotidiană, și visele mari, inspirate de Dumnezeu.

De altfel, chiar Biblia ne oferă astfel de exemple de vise profetice, interpretate chiar de către patriarhi.

De exemplu, este celebră scena din cartea Genezei în care patriarhul Iosif interpretează visul Faraonului cu cele șapte vaci grase înghițite de cele șapte vaci slabe, vis care anunța șapte ani de belșug, urmați de șapte ani de foamete.

În literatura apocrifă creştină există, de asemenea, textul cunoscut sub numele de Visul Maicii Domnului, în care Fecioara Maria este avertizată din timp, pe calea visului, despre suferințele pe care urmează să le îndure Fiul Său. Adevărul acestui vis e confirmat, în textul respectiv, chiar de Iisus Hristos.


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop