Visul Maicii Domnului - literatură apocrifă creştină | visul sfintei fecioare, fecioara maria, rugaciune, biserica
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 10339 ori.
Visul Maicii Domnului - literatură apocrifă creştină

În legătură cu textul de mai jos - Visul Maicii Domnului -, Biserica păstrează o atitudine ambiguă. În timp ce unii preoţi îl recomandă credincioşilor şi există chiar edituri bisericeşti care l-au publicat, alţii îl consideră în afara literei legii bisericeşti şi îl consideră o simplă superstiţie. Titlul său complet este „Visul ce a visat Nascatoarea de Dumnezeu mai inainte de a se rastigni domnul nostru lisus Hristos“. Redăm mai jos textul său integral.

 

Dormind Prea Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu in muntele Elianului, cand a fost in cetatea Vihleemului, unde a venit la Sfintia sa Domnul nostru Iisus Hristos si a intrebat-o: "Maica mea prea Sfanta, dormia" lar ea a zis: "Fiul meu prea dulce, prea frumoase Iisuse, am fost adormita si iata ca am vazut strasnic vis pentru tine."

visul maicii domnului

Si a zis Domnul : "Spune maica mea, visul ce ai vazut".

Si a zis Maica: "Fiul meu prea duloe, am vazut pe Petru in Roma si pe Pavel in Damasc. lar pe tine te-am vazut in cetatea lerusalimului rastignit pe cruce intre doi talhari. Carturarii, fariseii si necredinciosii jidani defaimandu-te foarte te-au batjocorit si descull te-au judecat si cu fiere te-au hranit si cu otet te-au adapat, cu trestie si cu toiag peste cap te-au batut si in sfantul obraz te-au scuipat; cununi de spini pe capul tau au pus si unul dintre ostasi cu sulita in coasta te-a impuns din care indata a iesit singe si apa.
Soarele s-a intunecat si luna in roseata s-a schimbat.

Catapeteasma bisericii de sus pana jos in doua s-a despicat, intuneric mare s-a facut peste tot pamantul, de la al saselea pana la al noualea ceas.

Iosif si cu Nicodim mi se parea ca te pogorau de pe cruce si cu juli curat te-au infasurat si in mormint nou te-au pus. In iad te-ai pogorit si usile cele de arama le-ai zdrobit, pe Adam si pe Eva scotandu-i afara si inviind a treia zi te-ai inaltat la ceruri si te-ai pus de-a dreapta Tatalui".

 

Iar Domnul a zis: "Maica mea Prea Sfanta! Adevarat vis ai avut si acestea toate eu voi sa le patimesc pentru neamul omenesc. Si de va scrie cineva visul tau si-l va tine la sine, il va purta si in casa sa il va avea, de acea casa necuratul nu se va apropia si pe duhul cel necurat il va goni si ingerul lui Dumnezeu va sta totdeauna langa dansul de-a dreapta si de navalirile si supararile despre oamenii cei rai va fi mantuit, la drum de va calatori si va avea acest vis pe langa sine acel om nu se va teme de grindina, de tunet de fulger, si de toata moartea grabnica va fi ferit.

Arhanghelul Mihail va fi langa dansul, indreptand calea lui ori incotro va merge, la dreapta Judecata va afla mila si la iesirea lui din viata ma voi arata lui dimpreuna cu tine, Maica mea, si ingerul meu va lua sufletul lui ducandu-I intru irnparatia cerurilor, veselindu-se acolo cu toti dreptii care din veac au placut mie! Amin".

De multe ori, visul propriu-zis este precedat de următoarele precizări, care au făcut să îi crească popularitatea: Aceasta rugaciune cine o va fi citi cu credinta, pe toata ziua o data si o va purta la sine acela cu puterea lui Dumnezeu cel in trei fete preaslavit si cu ajutorul Prea Sfintei de Dumnezeu Nascatoare va fi pazit de toate relele si nu se va terne de inecare in rauri sau mare, nici nu va muri de o moarte cumplita si la boala isi va afla mangaierea sufletului sau si insanatosire.

Femeia insarcinata de o va citi in toate zileie va naste cu usurinta, iar cei asupriti isi vor dobandi dreptatea. Cel ce se va supara, de dusmani si de duhul necurat se va izbivi si la sfarsitul vietii sale, cu trei zile inainte de moartea sa, va vedea in somnul sau pe Prea Sfanta de Dumnezeu Nascatoare cu ale carei rugaciuni, "Hristoase, Dumnezeule, mantuieste-ne pe noi. Amin".

 Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop