2012, ultima apocalipsă la modă | sfarsitul lumii
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 4744 ori.
2012, ultima apocalipsă la modă

La eclipsa de Soare din 1999, a fost mare tulburare. Anul ale cărui ultime trei cifre, privite invers, coincideau nu numărul fiarei din Apocalipsă aducea întunericul în plină zi pentru întreaga Europă. Bineînţeles, asta nu putea să fie o simplă coincidenţă, aşa că profeţii sfârşitului lumii ne-au anunţat că ar trebui să ne iertăm duşmanii, să ne plătim datoriile şi să nu lăsăm lucruri neterminate.


2012 sfarsitul lumii

Apoi a avenit anul 2000. Ce moment putea fi mai potrivit pentru sfârşitul lumii? Până şi sistemul informatic mondial avea să clacheze, calculatoarele neputând concepe o dată care să nu înceapă cu cifra 1, ci cu 2. Iar fără sistem informatic, aveam să fim aruncaţi din nou în întunericul în care ne place să ne imaginăm că se scăldau oamenii Evului Mediu. Revelionul 2000 a adus însă doar artificii şi petreceri bine udate cu şampanie.

Sfârşitul lumii s-a amânat încă o dată, pentru 2001. căci se strecurase o mică greşeală: 2000 nu era primul an al noului mileniu, ci doar ultimul an al mileniului al doilea. Dar şi revelionul 2001 a trecut la fel ca oricare altul, lăsându-i cu buzele umflate pe cei care se aşteptau să se deschidă cerurile şi să îl vadă pe Sfântul Petru coborând să bea o bere împreună cu ei.

După ce şi-au tras sufletul câţiva ani, au început din nou să se joace cu cifrele. De această dată, le-a atras atenţia data de 6 iunie 2006. Vă daţi seama, a şasea zi a celei de-a şasea luni a anului desemnat cu cifra şase! Curat diabolic, monşer! Ziua respectivă nu a adus însă trâmbiţele Apocalipsei, ci eventual câte o furtună de vară, care a răcorit pământul pe ici pe acolo.


Acum, după mai mulţi ani de tăcere, vine 2012! De data asta se pare că e groasă rău! Zeii maiaşi au spus că acum se termină timpul, planeta Nibiru zboară prin cosmos mai nervoasă decât calul lui Făt-Frumos după ce lua o gură de jeratec, iar polii magnetici ai Pământului se pregătesc şi ei, pentru a suta oară în ultimii ani, să se inverseze!
E clar, nu avem nicio şansă de scăpare, spun promotorii profeţiilor bau-bau. Chiar dacă tot ei trec într-o paranteză şi faptul că aceiaşi mayaşi care spuneau că la 21 decembrie 2012 se încheie un ciclu vorbesc chiar şi despre evenimente petrecute pe 21 octombrie 4772.

Toate evenimentele astrale sunt ciclice. Cel despre care vorbesc mayaşii se repetă o dată la 5026 de ani, dar ce înseamnă asta în istoria unei planete vechi de 4 miliarde şi jumătate de ani? Nici măcar o clipă. Sau, punând problema altfel: e normal ca o civilizaţie stinsă de o jumătate de mileniu să vorbească despre sfârşitul lumii. Pentru mayaşi, acesta a venit demult, cu mult înainte de 2012.

Iar noi mai avem probabil mult de aşteptat, deşi ne simţim mai bine dacă, din când în când, vine cineva şi face bau.

 


 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop