loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 2170 ori.
21 decembrie 2012: a paisprezecea apocalipsa, intr-un singur secol!

Dacă ar fi fost să ne luăm după profeţii sfârşitului lumii, nici noi şi nici planeta noastră nu am mai fi existat demult.

Site-ul cancan.ro a numărat toate ocaziile în care a fost anunţat, de la 1900 şi până acum, sfârşitul lumii. Şi rezultatul este de-a dreptul surprinzător. 21 decembrie 2012 este a 14-a oară, în numai un secol, când suntem anunţaţi că vine Apocalipsa!

 

De 2000 de ani, oamenii aşteaptă Sârşitul Lumii prezis de Ioan Teologul, în capitolul Apocalipsa. De atunci s-au scris mii de pagini despre acest eveniment fatidic şi s-au făcut tot atât de multe presupuneri.

Apocalipsa scrisă de Ioan este o carte profetică, are o limbă şi un stil deosebit, care trebuie avute în vedere pentru aflarea sensului ei just. A fost scrisă făcând apel la simbol, metaforă, parabolă şi alegorie. Unele din acestea sunt explicate de autor, altele nu.

Simbolismul cifrelor şi numerelor este foarte mare: numărul Unu evocă unitatea Fiinţei divine; cifra doi înseamnă cele două firi ale Mântuitorului; trei persoanele Sfintei Treimi; patru-cele patru puncte cardinale; şapte-zilele săptămânii dar mai simbolizează şi desăvârşirea; şase înseamnă imperfectul; 666 înseamnă maximum de răutate; trei şi jumătate semnifică o durată scurtă; o sută – o cantitate nu prea mare; o mie- o mulţime nesfârşită, o durată nelimitată, 12 aminteşte de cele 12 seminţii ale lui Israel, cei 12 apostoli ai neamului omenesc. În apocalipsa adversarii Bisericii sunt arătaţi prin animale sălbatice, monştri marini sau pământeşti; instituţiile anticreştine prin mădularele acestor fiare.

Toate aceste simboluri au fost interpretate şi reinterpretate de-a lungul timpului de oameni însemnaţi sau nu, care şi-au dorit să stabilească data exactă când Iisus va veni din nou pe Pământ, adică data exactă a Apocalipsei.

Numai în ultimii o sută de ani, Sfârşitul Lumii a fost prezis de cel puţin 13 ori, în mod oficial.

 
1910 - Cometa Halley şi Apocalisa
1914 - Sfârşitul lumii după Martorii lui Iehova
17 decembrie 1919 - Siuncideri, de frica Apocalipsei
 
Citeşte continuarea pe cancan.ro
 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop