Cel mai mare brad de Craciun din 2010, mai mic decat in 2009
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 5629 ori.
Cel mai mare brad de Craciun din 2010, mai mic decat in 2009

 

Cel mai mare brad de Crăciun din lume se află, în acest an, la Rio de Janeiro. Nu este vorba de un brad propriu-zis, ci de o imensă structură metalică, înaltă de 85 de metri. Bradul a fost construit pe apă şi pluteşte chiar în centrul capitalei braziliene, fiind împodobit cu peste 3 milioane de beculeţe, dar şi cu îngeraşi, clopoţei sau candele.

Totuşi, pe lângă bradul ridicat anul trecut de mexicani la Ciudad de Mexico, cel al brazilienilor din acest an pare un pitic. În 2009, în capitala mexicană a fost ridicat, în mod oficial, în prezenţa specialiştilor de la Guiness Book, cel mai înalt brad de Crăciun din istorie. Înalt de 110 metri şi 35 de centimetri, acesta avea un diametru de 35 de metri şi cântărea 330 de tone.

brad de craciun mare

Pentru a vă convinge că brazii înalţi se simt ca acasă în America Latină, amintim că recordul anterior era deţinut de brazilieni. În 2007, locuitorii oraşului Aracaju din Brazilia ridicaseră un brad de 110 metri și 11 centimetri. Aşadar, mexicanii, au doborât recordul la mustaţă (sau, mai bine-zis, la câteva ace de brad), cu numai 24 de centimetri. Uneori, mărimea contează!

E drept, parcă un oraş de talia lui Mexico City, cu o populaţie de 9 milioane de locuitori (fără să ţinem seama de suburbii), merita un asemenea pom de Crăciun. El a fost decorat cu 72 de kilometri de şiruri cu beculeţe, 80 de kilometri de cabluri electrice, mii de globuri, îngeraşi şi diferite alte decoraţii.

Aşadar, latino-americanii sunt pe cale să devină specialişti în brazi de mărimi uriaşe, lăsându-i mult în urmă, din acest punct de vedere, pe scandinavi sau reprezentanţii altor ţări nordice. Astfel, ei pot să repete performanţa reuşită cu cafeaua, unde au devenit specialiştii numărul 1 ai planetei, deşi această licoare are certe origini arabe. Aşteptăm replica brazilienilor, care pot să apară oricând cu un brad de Crăciun de 150 de metri! 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop