loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 6816 ori.
Oamenii de ştiinţă, despre 21 decembrie 2012

2012 - sfarsitul lumiiDan Yeomans, specialist NASA, conducătorul programului Near-Earth Objects (Obiecte situate în apropierea Pământului), din cadrul Jet Propulsion Laboratory, a răspuns, într-un clip intitulat sugestiv 12-21-2012 - Just Another Day (21 decembrie 2012 - doar o altă zi), celor mai frecvente teorii despre sfârşitul lumii, programat, după spusele multor profeţi de duzină, să aibă loc în ziua respectivă.

Despre calendarul mayaş: Calendarul maiaş nu se încheie pe data de 21 decembrie 2012. Aceasta reprezintă doar finalul unui ciclu şi începutul unuia nou. Ceva similar se întâmplă în cazul zilei de 31 decembrie: calendarul nostru ajunge la final, dar unul nou începe cu 1 ianuarie.

 

Despre planeta Nibiru: Această planetă enormă despre care se presupune că s-ar apropia de Terra nu există. Dacă ar fi existat, am fi zărit-o de mult timp. Şi dacă această planetă ar fi invizibilă, am fi observat efectele gravitaţionale pe care le-ar fi avut asupra planetelor din apropiere. Niciunul din miile de astronomi care urmăresc cerul zilnic nu a observat un asemenea efect.

 

Despre inversarea polilor magnetici: Axa de rotaţie a Pământului nu se poate modifica, deoarece orbita Lunii în jurul Terrei o stabilizează şi nu îi permite să se schimbe. În ceea ce priveşte câmpul magnetic al Pământului, acesta se schimbă la aproximativ 500.000 de ani, însă nu există nicio dovadă că acest lucru se va întâmpla în decembrie. Dacă s-ar schimba, ar dura câteva mii de ani. Iar acest eveniment nu ar crea o problemă pe Pământ, ar trebui doar să ne recalibrăm busolele

 

Despre alinierea planetelor: În primul rând, nu va exista nicio aliniere a planetelor în luna decembrie. Apoi, chiar dacă ea ar avea loc, nu ar avea niciun efect asupra oceanelor Terrei. Sunt doar două corpuri în sistemul nostru solar ce pot afecta oceanele Terrei: Luna, pentru că este foarte aproape, şi Soarele, care este masiv şi relativ aproape. Planetele au un efect neglijabil asupra Pământului

Mai jos, puteţi privi videoclipul original, în limba engleză, în care specialistul NASA vorbeşte despre 21 decembrie 2012, falsul sfârşit al lumii:

 Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop