loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 6197 ori.
Superluna din 19-20 martie si astrologia

Super Luna din noaptea de 19 spre 20 martie reprezintă un fenomen care poate fi observat doar o dată la aproximativ două decenii. Este vorba de perigeul lunar, adică de momentul în care Luna se află la cea mai mică distanţă de pământ, ceea ce face ca influenţa sa să fie mai puternică decât de obicei. Distanţa e una apropiată doar din perspective cosmice, fiind vorba, de fapt, de 356 578 de kilometri.

Ce va însemna Superluna pentru noi? În primul rând, un spectacol deosebit. De pe teritoriul României, Luna plină din seara de 19 martie devine observabilă începând cu ora 20:10 şi va fi nu numai cu 15% mai mare decât de obicei, dar şi cu 30% mai strălucitoare. Deşi fenomenul propriu-zis de Lună plină are loc doar în noaptea de 19 spre 20 martie, aceasta va fi percepută pe cer ca o Lună plină de dimensiuni neobişnuite şi în următoarele două nopţi.

 superluna

Super Luna şi dezastrele naturale

 

Este o temă de discuţie controversată, care îi împarte în mai multe tabere inclusiv pe oamenii de ştiinţă.

Cert este că, în fiecare an în care a avut loc acest fenomen (1974, 1992, 2005), s-au produs, în preajma zilei de perigeu lunar (dar niciodată în chiar ziua respectivă!) fenomene naturale violente: cutremure, inundaţii, uragane sau tai-fun-uri. Spre exemplu, în 1974, când a avut loc un fenomen similar de perigeu lunar, ciclonul Tracy a devastat continentul australian, producând pagube imense. În 1992, un alt an cu fenomen de perigeu lunar, un cutremur de 7 grade s-a soldat cu moartea a aproape 200 de oameni în Nicaragua. În sfârşit, în 2005, un tsunami a lovit cu violenţă Indonezia, provocând moartea a 200 000 de oameni. Pe această listă neagră putem adăuga inclusiv cutremurul şi tsunami-ul din Japonia din acest an, fenomene care au avut loc cu circa o săptămână înainte de fenomenul de perigeu, numit, mai simplu, Super Luna.

 
Astrologia şi Superluna din 19 martie

Luna plină din seara de 19 martie are loc pe axa zodiacală Fecioară – Peşti. Mai precis, Luna aflată în Fecioară se află în opoziţie cu soarele, care străbate, în aceste zile, ultimele grade ale zodiei Peşti.

Luna în Fecioară încearcă să analizeze tot, inclusiv propriile sentimente şi trăiri interioare care, de fapt, nu pot fi explicate raţional. În opoziţie, Soarele în Peşti accentuează visarea (atât cu ochii deschişi, cât şi în timpul somnului) şi ne face mai sensibili la influenţele astrale şi la „semne“.

Într-o zi cu un astfel de aspect astral, e bine să fim atenţi la semnalele pe care ni le oferă propriul nostru subconştient, la vise (există posibilitatea apariţiei unor vise profetice). De asemenea, e ziua perfect pentru meditaţie, pentru a spune o rugăciune sau pentru a face o vizită la Biserică.

Un alt avertisment al acestei zile vizează îngrijirea propriului corp. Acordaţi atenţie igienei personale, curăţeniei şi încercaţi să aveţi un regim sănătos de viaţă, pentru că, timp de câteva zile, organismul nostru va fi mai sensibil decât în mod normal! Superluna are grijă de asta.

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop