Vrajitoria africana rezista asaltului crestinismului si Islamului | practici magice, thakathi, sangoma, inyanga
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 5467 ori.
Vrajitoria africana rezista asaltului crestinismului si Islamului

Conform celui mai recent sondaj realizat de Gallup, religia care se bucură de cel mai mare succes în Africa nu este nici creştinismul adus acolo de misionarii europeni, nici islamismul aflat în plină ofensivă în ultimele decenii, ci vechiul păgânism autohton, in cadrul caruia vrăjitoria ocupa un loc important

vrajitorie africanaÎn conformitate cu acest sondaj, citat de Livescience, aproximativ 55% dintre locuitorii Africii susţin că împărtăşesc credinţa în eficacitatea practicilor vrăjitoresti. Dacă în Uganda procesul celor convinşi de puterile vrăjitorilor este de numai 15%, în Coasta de Fildeş el se ridică la cifra de 95%!

De altfel, superstiţiile specifice continentului negru au ieşit la lumină inclusiv cu ocazia celui mai important eveniment desfăşurat acolo pe parcursul acestui an: Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud.

De exemplu, la meciul de debut al Nigeriei, care înfrunta mult mai puternica naţională a Argentinei, s-a vorbit despre incantaţii magice menite să îi creeze probleme starului argentinian Lionel Messi. De asemenea, Federaţia Internaţională de Fotbal a trebuit să ia atitudine împotriva unor practici precum folosirea de către fotbalişti a unor ierburi considerate magice (de fapt, cu efecte anabolizante) sau îngroparea de către diferiţi vrăjitori, pe terenul de fotbal, a oaselor unor animale sacrificate în diferite ceremonii, practică destinată să atragă succesul echipei favorite, dar şi dezastrul adversarilor.

În Africa de Sud, de exemplu, există trei categorii de aşa-numiţi vrăjitori. Cei desemnaţi cu termenul de thakathi sunt ceea ce în Europa se cheamă un mag negru, care încearcă să aducă prejudicii altor persoane, prin intermediul unor ceremonii desfăşurate în secret.

Cei numiţi sangoma se ocupă mai mult cu ghicitul şi uneori se implică şi în tratarea a diferite maladii. În sfârşit, aşa-numiţii inyanga sunt vindecători care se ocupă în special cu tratarea maladiilor provocate de practicile primei categorii de vrăjitori, thakathi. Astfel, acesti din urma vrăjitori africani pot fi asimilaţi magilor albi din tradiţia europeană sau vracilor amerindieni.

Fotbalist celebru, acuzat de magie neagră 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop