loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 5147 ori.
Femeia in negru (The Woman in Black – film horror, 2012)

Femeia in negru (The Woman in Black), film horror apărut pe marile ecrane în 2012, a atras atenţia în primul rând prin faptul că ne oferă ocazia de a-l vedea pe Daniel Radcliffe, interpretul lui Harry Potter, într-o ipostază cu totul inedită: aceea de tată de familie şi, mai mult decât atât, de văduv.

 

the woman in black film horror 2012Radcliffe îl interpretează pe avocatul Arthur Kipps, care îşi lasă fiul la Londra şi merge într-un sătuc izolat pentru a rezolva problemele juridice legate de o casă rămasă în paragină, după moartea proprietarei.

Cătunul englezesc în care ajunge avocatul seamănă destul de bine cu satele transilvănene prin care se plimbă Jonathan Harker înainte de întâlnirea cu contele Dracula, cel puţin dintr-un punct de vedere: atitudinea locuitorilor faţă de el. Cu toţii se grăbesc să îl convingă să plece, privindu-l cu un amestec de teamă şi ostilitate. Ca de obicei, eroul e suficient de încăpăţânat pentru a-şi continua drumul şi a ajunge, în cele din urmă, la casa – inevitabil – blestemată şi bântuită.

 

Povestea care se dezvoltă combină două evenimente ale horror-urilor din ultimul deceniu: casa bântuită şi copiii posedaţi. Combinaţia nu e tocmai plăcută pentru cei cu un stomac sensibil, unele scene implicând sinuciderea unor copii aducând în prim-plan o violenţă exagerată.

 

În schimb, bau-baul principal, Femeia în negru care dă titlul filmului, constituie în sine o apariţie interesantă. Povestea ei este reconstituită pe parcursul desfăşurării acţiunii, iar avocatul încearcă să aducă lucrurile în ordine şi să liniştească răzbunătoarea fantomă.

 

Finalul filmului – probabil cea mai bună parte din producţie – este surprinzător, aducând o schimbare totală de perspectivă., care face ca un eveniment negativ să nu mai pară chiar aşa.

 

Atmosfera e şi ea bine creată, mare parte din acţiune petrecându-se într-o casă total izolată – de o mlaştină – de un cătun oricum extrem de izolat. Filmul Femeia in negru merită văzut nu numai de fanii lui Harry Potter (sunt momente în care te întrebi unde şi-a lăsat Daniel Radcliffe ochelarii), ci şi de cei ai genului horror în general.


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop