loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 6279 ori.
Never let me go (2010) sau clonarea ca drama

Într-un top al filmelor triste, Never let me go ar ocupa, cu siguranță, unul din primele locuri, alături, poate, de Dancer in The Dark, al lui Lars von Trier.

 

never let me go film 2010Ceea ce începe ca o poveste clasică despre un triunghi amoros format încă de la vârsta pubertății se transformă treptat în istoria unor tineri care descoperă că au fost creați artificial doar pentru ca, odată ajunși la vârsta matură, să fie folosiți pentru donarea de organe. De obicei, aceste clone supraviețuiesc la maxim trei donații de organe vitale. Și, chiar dacă rezistă mai mult, moartea este preferabilă unei existențe de legumă, unei vieți care constă în a sta la pat, în stare de semiconștiență, doar pentru ca din când în când să ți se mai facă o operație, prin care să mai oferi cuiva un organ vital.

Fără a insista pe boală sau pe moarte, Never let me go zguduie tocmai pentru că pune accent pe viața, emoțiile și speranțele tinerilor cu acest destin. O viață care cuprinde povești de dragoste, căutarea naivă a originalelor după care ei au fost creați, speranțe privind o eventuală amânare cu câțiva ani a donațiilor pentru cuplurile care demonstrează că se iubesc cu adevărat.

 

În acest film sunt mai multe scene deosebite, care îți rămân în memorie: imaginea medicilor satisfăcuți de reușita operație de extragere a unui organ dintr-un pacient care moare, deși nu suferea de nicio boală, sau replica uneia dintre femeile care au avut în grijă destinul personajelor principale: „sărmane creaturi!”

Rolurile principale din Never let me go sunt interpretate de Keira Knightley (care o interpretează pe Elizabeth Swann în Pirații din Caraibe și pe care ați putut-o vedea și în Pride and Prejudice, The Duchess și Atonement), Carey Mulligan și Andrew Garfield (care a jucat recent în The Social Network).

 

Ecranizare a romanului omonim al autorului japonez de limbă engleză Kazuo Ishiguro, filmul Never let me go reușește să spună ceva nou pe o temă intens dezbătută în ultimele decenii: clonarea. Meritul principal constă în faptul că întreaga poveste este prezentată din perspectiva victimelor, fără ca acestea să condamne, în mod explicit, sistemul monstruos care le-a creat. Concluziile le tragem singuri, fără ca Never let me go să ni le ofere gata elaborate.

 

 

 Never let me go (2010) trailer:

 


 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop