Tablita ouija si sedintele de spiritism | medium, comunicare cu spiritele, lumea de dincolo, suflete
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 29191 ori.
Tablita ouija si sedintele de spiritism

tablita ouija

 

Tablita ouija este cel mai cunoscut instrument utilizat in cadrul şedinţelor de spiritism, pentru a comunica cu sufletele celor care nu se mai află printre noi. 

Este vorba de o tăbliţă din lemn, pe care sunt gravate literele alfabetului, cifrele de la 1 la 10, cuvintele ”da” și ”nu”, mesajul ”la revedere” și, eventual, diferite alte simboluri. În timpul şedinţelor de spiritism, mai multe persoane susțin această tăbliţă, pe care se află o mică planșetă sau o lupă, ce începe să se deplaseze pe deasupra literelor și cifrelor, oferind răspunsuri la întrebările participanților. Se presupune că aceste răspunsuri sunt oferite de spiritele care au fost invocate la începutul şedinţei. 

Denumirea tablitei ouija provine din cuvântul ”da” rostit în două limbi diferite: germană și franceză. Pe tăbliţă este gravat acest cuvânt, iar prima întrebare care se pune de obicei spiritului este dacă se află acolo. Dacă ședința are succes, răspunsul este ”da”. Aceasta este originea numelui.

În ceea ce privește şedinţele de spiritism desfășurate în jurul unei tablite ouija, se consideră că trebuiesc respectate câteva reguli:
- fiecare participant trebuie să își pună câte două degete pe tăbliţă, în timpul ședinței, astfel că numărul acestora nu poate fi prea mare;
- în timpul şedinţei, fiecare participant trebuie să rămână așezat la locul său și să nu își retragă degetele de pe tăbliţă;
- trebuiesc evitate întrebările referitoare la modul în care a murit spiritul invocat sau la situația acestuia din lumea de dincolo.

 

Dincolo de farmecul și ineditul unei comunicări cu spiritele, precum și de informațiile care se pot obține astfel, există și numeroase avertismente legate de utilizarea acestor obiecte.

De pildă, există pericolul apariției unui spirit malefic, care să încerce să pună stăpânire pe una din persoanele participante la şedinţă sau care să nu mai accepte apoi să părăsească locuința respectivă. Diferiți spiritişti spun că prezența unor astfel de spirite poate fi identificată rapid, chiar în funcție de mesajele ce apar pe tăbliţă. Astfel, pot fi interpretate drept semne că se întâmplă ceva necurat indicarea repetată a simbolurilor din colțul tăbliţei, desenarea simbolului infinitului (un opt culcat) în centrul tăbliței sau încercarea indicatorului simbolurilor de a părăsi suprafața tăbliţei. În aceste condiții, şedinţa trebuie întrerupă imediat.

Tot ca măsuri de prevedere, se consideră că este bine să se rostească una sau mai multe rugăciuni atât la începutul, cât și la sfârșitul ședinței. De asemenea, e interzis ca la şedinţă să participe copii sau persoane cu probleme psihice.

 

Tablita ouija in literatura, film si folclorul urban

Literatura și filmele horror abundă de povești cu tablite ouija care au devenit adevărate porți de acces în lumea noastră pentru spirite extrem de malefice. De exemplu, în romanul ”Exorcistul” al lui William Peter Blatty, ecranizat în două rânduri, totul începe cu un banal joc al fetiței din rolul principal cu o tablita ouija. Apare repede un spirit aparent simpatic, numit ”căpitanul Howdy”, considerat de adulți doar un prieten imaginar al fetiței, dar treptat se dovedește că acesta e de fapt un puternic demon din Orientul Apropiat, care va fi foarte greu de exorcizat chiar și de către un preot specialist în astfel de ritualuri.

 

De asemenea, preoții se opun în mod hotărât comunicării cu spiritele. Vom cita, în final, una dintre povestirile auzite de la un preot, referitoare la aceste comunicări cu lumea de dincolo. O femeie al cărei soț dispăruse în război și era dispărut de câțiva ani buni a mers la un medium, pentru a afla dacă acesta mai trăiește sau nu. La invocarea mediumului, spiritul a sosit imediat și a spus că, într-adevăr, nu se mai afla pe această lume. Pentru ca femeia să se convingă că este vorba chiar de către soțul său, spiritul i-a oferit amănunte pe care nimeni altcineva nu ar fi putut să le cunoască, referitoare la viața lor împreună.

Şedinţele de spiritism au continuat câțiva ani buni, spiritul dovedind de fiecare dată că deține toate amintirile soțului dispărut al femeii. Până într-o zi, când, pe neașteptate, soțul s-a întors acasă, mărturisind că a fost într-un prizonierat de aproape zece ani.

Rămâne întrebarea: dacă soțul femeii fusese în tot acest timp viu, prizonier de război, atunci cine era spiritul care cunoștea perfect toate amănuntele vieții intime ale celor doi? Răspunsul preotului este evident: diavolul.

Așadar, mare grijă în folosirea unor jucării gen tablita ouija!

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop