loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 3899 ori.
Cele mai importante 10 aspecte și tranzite astrologice din 2020

Vă prezentăm cele mai importante evenimente astrologice din 2020. Anul începe spectaculos, cu Saturn în conjuncție cu Pluton, în ianuarie, și se încheie și mai spectaculos, cu Marea Conjuncție dintre Jupiter și Saturn, din decembrie. Ne vom referi, de asemenea, la tranzitele prin zodii ale lui Jupiter și Saturn, la eclipse de soare și de lună, la superluni și la luna albastră din octombrie.

Conjuncția Saturn-Pluton (12 ianuarie 2020) 

Este vremea să devenim mai eficienți. Acum, trebuie să ne concentrăm eforturile pentru a atinge cele mai importante scopuri în carieră. Pe plan financiar și profesional, acest eveniment poate aduce evoluții semnificative îndeosebi pentru zodiile Berbec, Gemeni, Leu și Săgetător.

 horoscop 2020 astrologie previziuni

Saturn în Vărsător (între 22 martie și 1 iulie, apoi din 17 decembrie) 

Saturn în Vărsător ne îndeamnă să ne organizăm viitorul. E momentul potrivit pentru a ne clarifica obiectivele. De asemenea, aspectul ne poate ajuta să întâlnim oameni asemenea nouă, să ne integrăm în grupuri în care chiar ne potrivim.

„Un idealist crede că ceea ce se întâmplă pe termen scurt nu contează. Un cinic crede că ceea ce se întâmplă pe termen lung nu contează. Un realist că ceea ce e făcut sau rămâne nefăcut pe termen scurt va determina ceea ce se întâmplă pe termen lung“ (Sydney J. Harris)

 

Venus retrograd în Gemeni (13 mai-25 iunie) 

Dintre toate planetele, Venus se află cel mai puțin timp în mișcare retrogradă. De exemplu, pe parcursul lui 2019 planeta nu a retrogradat deloc, ultima dată când s-a întâmplat așa ceva fiind între 6 octombrie și 16 noiembrie 2018, în Scorpion și Balanță.

Venus retrograd în Gemeni poate să aducă unele complicații pe plan relațional, în special pentru Taur, Gemeni, Balanță, Săgetător și Vărsător. Aceștia chiar au nevoie construiască o comunicare mai bună, cu persoana iubită.

Marte retrograd în Berbec (9 septembrie-14 noiembrie) 

Dacă Venus petrece cel mai puțin timp în mișcare aparent retrogradă, Marte este planeta ce retrogradează cel mai rar. În 2019, Marte nu a retrogradat deloc. Ultima dată, planeta s-a mișcat invers între 26 iunie și 27 august 2018, în Vărsător și Capricorn.

Acum, cu Marte retrograd în Berbec, forma noastră fizică nu e tocmai optimă, și nici nu e perioada potrivită pentru a începe proiecte noi, mai ales pentru Berbeci și Scorpioni, dar și pentru Fecioare și Pești, atunci când vine vorba de proiecte care implică finanțele.

 

Jupiter în Vărsător (începând cu 19 decembrie) 

Cea mai mare planetă din sistemul nostru solar tranzitează Vărsătorul între 19 decembrie 2020 și 28 decembrie 2021.

Jupiter în Vărsător îi face pe mulți dintre noi să privească mai încrezător spre viitor – îndeosebi pe Săgetători, Vărsători și Pești. Viața socială a Berbecilor cunoaște îmbunătățiri semnificative, în timp ce Racii și Capricornii au parte de oportunități importante pe plan financiar.

Marea Conjuncție Jupiter-Saturn: 21 decembrie 2020 

Marea Conjuncție dintre Jupiter și Saturn este, de departe, cel mai important eveniment astrologic ce are loc în 2020, astfel că îl vom analiza pe larg, în articole separate. Pentru moment, ne mulțumim să amintim interpretarea dată de astrologul Dale Cooper acestui aspect astrologic:

„Când Jupiter și Saturn se află în conjuncție, au loc schimbări uriașe în ceea ce privește puterea și norocul, Jupiter având o influență expansivă, în timp ce Saturn este restrictiv. Conjuncția sugerează o stare de intensificare, de concentrare. Pentru mine, toate acestea vorbesc despre potențialul unei schimbări explozive, în bine sau în rău“.

 

Eclipsele de lună (care însoțesc fenomenul de lună plină) din 10 ianuarie, 5 iunie, 5 iulie și 30 noiembrie 

Eclipsele de lună se petrec în timpul fenomenului de lună nouă. Pământul se află exact între Soare și Lună, astfel că în astrologie vorbim despre o opoziție între Soare și Lună.

În 2020 au loc patru eclipse de lună, în timpul fenomenului de lună plină din 10 ianuarie (Lună plină în Rac), 5 iunie (Lună plină în Săgetător), 5 iulie (Lună plină în Capricorn) și din 30 noiembrie (Luna plină în Gemeni).

Pe parcursul lunii pline, ceva se încheie. Asta înseamnă, bineînțeles, și că altceva începe. Semnul astrologic în care se află luna, pe parcursul eclipsei, ne arată ce anume se termină și ce începe.

Cele patru superluni (care însoțesc fenomenul de lună plină) din 9 februarie, 9 martie, 8 aprilie și 7 mai 

Conform definiției originare a superlunii – oferită de astrologul american Richard Nolle în 1979 – superluna este „o lună nouă sau o lună plină care începe cu Luna aflată la cea mai mare apropiere a sa față de pământ de pe orbită (la perigeu). Pe scurt, Pământul, Luna și Soarele sunt aliniate, iar Luna se află la cea mai mare apropiere față de Pământ“. Această apropiere față de pământ are ca efect o mărime ușor mai mare a discului lunar, așa cum este acesta zărit de pe Pământ.

Din punct de vedere astrologic, o superlună este interpretată drept o lună plină ceva mai puternică, forța opoziției dintre Soare și Lună fiind mai mare. Pentru a afla direcția în care se manifestă acțiunea acestei forțe, trebuie ținut cont de zodia în care se află Luna.

În 2020, fenomenul de superlună are loc în zodiile Leu (pe 9 februarie), Fecioară (pe 9 martie), Balanță (pe 8 aprilie) și Scorpion (pe 7 mai).

 

Eclipsele de Soare (care însoțesc fenomenul de Lună nouă) din 21 iunie și 14 decembrie 

Prima eclipsă de soare din 2020 are loc pe 21 iunie. Este o eclipsă inelară, vizibilă în sudul și estul Europei, în mare parte din Asia, nordul Australiei, mare parte a Africii, în oceanele Pacific și Indian. Acum are loc și Luna nouă în Rac.

A doua eclipsă de soare este o eclipsă totală, ce are loc pe 14 decembrie. Este vizibilă în sudul Africii, mare parte din America de Sud, în Antarctica și în oceanele Atlantic, Pacific și Indian. Acum are loc și Luna nouă în Săgetător.

 

Luna albastră (care însoțește Luna plină) din 31 octombrie 

În octombrie 2020, are loc fenomenul de Lună albastră – o a doua lună plină în aceeași lună calendaristică, după cea din data de 2 octombrie. Dacă pe 2 octombrie e Lună plină în Berbec, pe 31 octombrie are loc o Lună plină în Taur.

Acest fenomen e cunoscut sub numele de Lună albastră. O Lună plină are loc la fiecare aproximativ 29,5 zile. Astfel, atunci când Luna plină care chiar la începutul unei luni calendaristice, la sfârșitul aceleiași luni are loc fenomenul de Lună albastră. El nu se poate petrece în februarie, care e prea scurtă pentru așa ceva.

Astrologi vorbind, Luna albastră din Taur ne pune la încercare stilul de lucru, modul de a ne folosi energia. În funcție de acesta, se decide ceea ce putem să dobândim, de pe urma eforturilor noastre.

 

Vrei o consultaţie tarot sau o analiză astrală personalizată, special pentru tine? Consultă oferta de ANALIZE CLUB MISTIC – ASTROLOGIE SI TAROT 

 

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop