loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda

Articol citit de 2198 ori.
Horoscop 1 mai: linişte şi pace

Dincolo şi mai presus de sărbătoarea confiscată de socialişti şi comunişti, 1 mai a fost întotdeauna o zi plină de semnificaţii. De exemplu, în 1776, la Ingolstadt, aceasta a fost ziua în care Adam Weishaupt înfiinţa ordinul Iluminaţilor. La români, sărbătoarea populară a fost cunoscută sub numele de Armindeni şi marca începutul verii.

Vrei o consultaţie tarot sau o analiză astrală personalizată, special pentru tine? Consultă oferta de ANALIZE CLUB MISTIC – ASTROLOGIE SI TAROT

Cele mai importante tradiţii ale acestei zile erau menite să protejeze animalele şi recoltele. Se ţineau petreceri la iarbă verde (asta nu s-a schimbat deloc!), se bea vin roşu cu pelin şi erau săvârşite o serie de ritualuri, pentru sănătatea animalelor, a plantelor şi pentru protejarea acestora de grindină şi de alte fenomene extreme ale naturii. De altfel, 1 mai era cunoscută şi sub denumirea de „Ziua boilor“ (din acest punct de vedere, poate că totuşi adepţii politicii de stânga nu au greşit, când şi-au însuşit-o ca zi de sărbătoare).

Treptat, ziua a fost îmbogăţită şi cu semnificaţii creştine, fiind pusă în legătură cu patimile şi prigonirea lui Iisus Hristos.

Din punct de vedere astrologic, este o zi liniştită, dominată de o Lună cuminte, care tranzitează semul Capricornului. 

Găsiţi AICI horoscopul pentru fiecare zodie

 


Articole din aceeasi categorie:

Ţine-te in pas cu noi: Abonare RSS, Distribuie
loading...

loading...
Horoscop