Cultura Mistica - Club Mistic
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


CULTURA MISTICA

Abonare RSS
CULTURA MISTICA | Biblioteca mistică
Viața secretă a copacilor. Cum comunică, ce simt. Descoperirea unei lumi ascunse, de Peter Wohlleben, traducere din germană de Dana Gheorghe, Publica, București, 2017 citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Obiecte magice
Gheaţa are o memorie proprie? Pot cristalele de apă îngheţată să reţină informaţii, sentimente sau energii care le-au fost transmise în momentul în care apa a fost supusă unei temperaturi mai mici de 0 grade Celsius? Cercetătorul japonez Masaru Emoto oferă un răspuns pozitiv la toate aceste întrebări şi ne asigură că există informaţie păstrată în cristalele de gheaţă, deoarece conştiinţa umană poate să influenţeze structura moleculară a apei. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Concurs
La o jumătate de an după ce a apărut pe piaţă versiunea beta, Windows 8 s-a lansat în mod oficial. Schimbările faţă de versiunile anterioare sunt semnificative, de pildă faptul că icon-urile de pe desktop sunt înlocuite cu panouri de aplicaţii. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
La Herencia Valdemar (Moştenirea Valdemar) este un horror spaniol din anul 2010. Filmul are două părţi, a doua având acelaşi nume, cu subtitlul La sombra prohibida (Umbra interzisă).
În centrul poveştii se află o clădire victoriană veche – moştenirea Valdemar - , scena unor dispariţii misterioase. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
Femeia in negru (The Woman in Black), film horror apărut pe marile ecrane în 2012, a atras atenţia în primul rând prin faptul că ne oferă ocazia de a-l vedea pe Daniel Radcliffe, interpretul lui Harry Potter, într-o ipostază cu totul inedită: aceea de tată de familie şi, mai mult decât atât, de văduv. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Biblioteca mistică
În operele literare clasice există numeroase aluzii sau referiri directe la astrologie, iar Moby Dick, romanul lui Herman Melville, nu reprezintă o excepţie. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Obiecte magice
În societăţile tradiţionale, fiecare obiect avea o funcţie magică, iar acest lucru e valabil inclusiv pentru obiectele de podoabă, precum cerceii. De fapt, cerceii, brăţările sau lănţişoarele au căpătat o funcţie estetică abia târziu în istorie, deoarece în vechime nu era purtaţi pentru a ne face mai frumoşi sau mai atrăgători, ci pentru a ne proteja sau a ne activa unele capacităţi latente. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Editura Herald
Editura Herald a pregătit o nouă surpriză pentru cititorii săi cei mai fideli: între 1 august şi 1 noiembrie 2011, lectura îţi aduce drept cadou o bicicletă! totul – în cadrul campaniei Pedalează printre rânduri, al cărei regulament de desfăşurare îl puteţi găsi mai jos: citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Editura Herald
Ce rol a avut magia în istoria intelectuală a Europei? Aceasta este întrebarea la care îşi propune să răspundă lucrarea istoricului american Lynn Thorndike, cercetător al ştiinţei medievale şi al alchimiei.
Magia a reprezentat unul dintre cele mai controversate subiecte de discuţie în istoria Europei, indiferent dacă vorbim despre perioada antichităţii romane (studiată în cinci capitole ale acestei lucrări), sau despre perioada medievală şi modernă (cărora le sunt dedicate două capitole). citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Editura Herald
De joi până duminică, Editura Herald sărbătoreşte cartea cu mult fast şi voie-bună, alături de invitaţi unul şi unul, la cel mai prestigios târg al primăverii. Cadouri-surpriză, cărţi cu miros de slova nouă şi puzderie de reduceri vă aşteaptă la standul Editurii Herald!

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
Devil, film realizat în 2010 după un roman al autorului malaiezian M. Night Shyamalan, este prima parte din seria The Night Chronicles, care își propune să arate diferite moduri în care supranaturalul intervine în viața de zi cu zi din epoca noastră.
Titlul filmului – Devil – este suficient de grăitor, în ceea ce privește personajul principal al acestei producții. Este vorba de însuși Diavolul, care intervine brutal în viața personajelor, aducând spaimă și moarte.
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Citate din maestri spirituali
Ramakrishna, pe numele său real Gadahar Chattopadhyaya, s-a născut la 18 februarie 1830 la Calcutta și a murit la 16 august 1886. A fost un mistic hinduist, adorator al zeiței Kali și adept al sistemului Advaita Vedanta. În ciuda apartenenței sale la hinduism, el a afirmat în permanență că toate religiile urmăresc același scop și sunt căi viabile pentru a ajunge la Dumnezeu. În plus, Ramakrishna a spus mereu că spiritualitatea veritabilă și credința sinceră sunt mult mai importante decât respectarea ritualurilor. Dintre adepții lui ramakrishna, cei mai importanți au fost Vivekananda și Shivananda.
Iată câteva citate din Ramakrshna, ilustrative pentru concepțiile sale:
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
Hereafter este o dramă cu accente fantasy din 2010, regizată de Clint Eastwood, ce aduce în prim-plan ideea vieții de după moarte.
Filmul Hereafter prezintă în paralel povestea a trei personaje afectate de moarte, într-un fel sau altul. Matt Damon interpretează un tânăr ce are capacitatea de a vorbi cu morții, însă refuză să își folosească acest talent, deoarece își dorește o viață normală.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Editura Herald
Cartea lui Jean-Marie Ragon de Bettignes, publicată de Editura Herald, rămâne un reper fundamental pentru a înţelege multe din aspectele oculte privind masoneria. Sau din cele pe care vrea masoneria să le ştim... citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Citate din maestri spirituali
Osho (1931-1990), unul dintre cei mai cunoscuți maeștri spirituali din secolul XX, a purtat, de-a lungul activități sale, mai multe nume. A devenit cunoscut inițial ca Acharya Rajneesh, apoi sub numele de Bhagwan Shree Rajneesh pentru ca, în final, discipolii săi să îl numească simpul, Osho.
Osho a trăit mai întâi în India, pentru ca apoi să întemeieze, în Statele Unite ale Americii, un centru spiritual cu sediul la Oregon. Aici, a devenit creatorul tehnici icunoscută sub numele de „meditație dinamică”. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Citate din maestri spirituali
Shivananda sau Swami Shivananda Saraswati (1887-1963) este un maestru spiritual hinduist, care a predat yoga şi sistemul Vedanta. În timpul şederii sale în India din perioada interbelică, Mircea Eliade a petrecut mai multe luni alături de Shivananda. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
Decalogul 3 (Adu-ţi aminte de ziua Domnului şi cinsteşte-o) pune problema celei de-a treia porunci divine.
Prin ziua Domnului, înţelegem de obicei Duminica. Cel puţin, dacă nu ţinem seama de tradiţia evreiască, reluată şi de reprezentanţii celor mai multe dintre cultele necreştine, care susţin că a şaptea zi este, de fapt, sâmbăta, iar sărbătorirea zilei de duminică este o inovaţie adusă în epoca lui Constantin cel Mare, odată cu altele, care au deformat decisiv mesajul originar transmis de Iisus Hristos.
În a treia parte a Decalogului lui Kieslowski, prin „ziua Domnului“ se înţelege chiar ziua în care s-a născut Domnul: Crăciunul.
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
În al doilea film din Decalogul lui Kieslowski, legătura cu porunca divină corespunzătoare nu este la fel de evidentă ca în primul.
Dorota, o femeie de 40 de ani, are de făcut o alegere dificilă. Soţul său este în spital, suferind de cancer, putând să moară dintr-un moment în altul, iar ea este însărcinată în luna a treia cu amantul, bun prieten cu soţul. Fiind ultimele zile în care ar mai putea face un avort, nu poate lua totuşi această decizie. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
Decalogul este un ciclu de 10 filme, realizat în anii ’80 de regizorul polonez Krzysztof Kieslowski. Fiecare din cele 10 filme este o ilustrare a modului în care este sau nu respectată, în societatea actuală, fiecare din cele 10 porunci transmise de Dumnezeul Vechiului Testament evreilor, prin Moise: Decalogul.
Primul film din Decalogul lui Kieslowski, ilustrare a poruncii „Să nu ai alţi dumnezei în afară de mine!“ începe cu prezentarea bucuriilor simple ale vieţii, privite din perspectiva unui copil. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA | Filme mistice
Season of The Witch (Anotimpul vrăjitoarei) a fost unul din cele mai aşteptate filme ale anului 2011, pentru iubitorii genurilor horror şi fantasy. Şi, totdată, una dintre cele mai mari dezamăgiri. Scenele banale se amestecă cu imagini amintind de jocurile pe calculator de acum 10 ani, iar povestea nu are absolut nicio susţinere istorică, ci este plină de erori flagrante. citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 20 din 71 1 | 2 | 3 | 4| Înainte
loading...

loading...
Horoscop