Tarot - Club Mistic
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


TAROT

Abonare RSS
TAROT | Marile arcane
Diavolul este, în tarot, arcana cu numărul 15.
Un diavol aşezat pe un tron ţine înlănţuiţi doi demoni mai mici, reprezentaţi ca un bărbat şi o femeie.
Diavolul are coarne de ţap, între care este desenată o pentagramă inversată. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Alte metode de divinatie
În societatea noastră, strangerea de mana este unul dintre cele mai frecvente gesturi, nu numai în cazul bărbaţilor.
Dincolo de ceea ce spune codul bunelor maniere despre modul în care trebuie să dăm mâna în diferitele ocazii sociale, remarcăm faptul că – indiferent de ocazie – anumite persoane tind mereu să strângă mâna interlocutorului într-un anumit fel. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Alte metode de divinatie
Fizionomia este o veche teorie ştiinţifică, ce susţine că putem obţine informaţii despre caracterul unei persoane studiindu-i chipul. Ea este înrudită cu frenologia, care propune obţinerea de informaţii despre o anumită persoană studiind forma pe care o ar craniul acesteia.
În articolul de astăzi, ne îndreptăm atenţia asupra unei singure părţi a chipului: gura. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Alte metode de divinatie
Metodele de ghicit folosite de oameni de-a lungul timpului sunt nenumărate.
Una dintre cele mai simple, aflate la îndemâna tuturor, este ghicitul în ceară topită. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Alte metode de divinatie
Ghicitul în cafea este una dintre puținele metode de divinație aflate la îndemâna tuturor. Sau, cel puțin, a tuturor băutorilor de cafea. Dacă e mai greu să îți cumperi un pachet de cărți de tarot sau să găsești o tăbliță ouija pentru comunicarea cu spiritele – ca să nu mai vorbim de riscurile pe care le implică această practică – o cafea la ibric poate să își facă oricine.
Puțini cunosc însă numele sub care mai este cunoscută această metodă de divinație: taseomanție sau tasologie. Denumirea provine de la cuvântul franțuezsc „tasse”, care înseamnă „ceașcă”.

citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Alte metode de divinatie
Chiromantia sau ghicitul in palma este una dintre cele mai vechi metode de divinație din lume, însă mărturiile scrise care atestă practicarea ei nu sunt prea numeroase, înainte de perioada Evului Mediu european.
La noi, țigăncile au fost întotdeauna cele ami bune specialiste în chiromantie.

citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Tarotul si literatura
În tarot, Marea Preoteasa este arcana cu numărul zero. Reprezentată ca o femeie care ține în mâini un pergament și în spatele căreia se află un văl, ea este deținătoarea unei cunoașteri impresionante, pe care însă nu o utilizează în mod direct, ci doar o revelează celor meritorii.
Una din cele mai reușite ipostaze literare ale arcanei Marea Preoteasa este, fără îndoială, Șeherezada, eroina principală din O mie și una de nopți.
citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Filme si tarot (video)
Galadriel din Lord of The Rings este o bună întruchipare a cărţii de tarot Imparateasa. Regină a elfilor de pădure din regatul Lothlorien, Galadriel ilustrează în cel mai înalt grad cele două trăsături principale ale arcanei cu numărul trei din tarot, Imparateasa: frumuseţe şi dărnicie.
citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Filme si tarot (video)
Morgana sau Morgaine (de la care vine şi termenul „Fata morgana“), sora regelui Arthur din filmul Mists of Avalon (Ceţurile din Avalon), reprezintă una din ipostazele reuşite ale arcanei din tarot care poartă numele de Marea Preoteasa. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Filme si tarot (video)
O excelentă ipostază a cărţii de tarot Magicianul o găsim în filmul Mulholland Drive, una din capodoperele lui David Lynch. Scena de la Club Silencio, în care un personaj misterios explică faptul că totul e o iluzie, exprimă perfect jocul cu realităţile caracteristic unui magician. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Filme si tarot (video)
Cea mai bună ilustrare a marii arcane cu numarul zero în tarot, Nebunul, este o secvenţă care ni-l prezintă pe Charlie Chaplin evoluând pe patine cu rotile, în apropierea unui hău de câţiva metri. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Tarotul si literatura
În tarot, Magicianul este arcana cu numărul 1. Modul în care își ține mâinile personajul cărții de tarot, bagheta magică și elementele simbolice din jurul său îl indică drept un stăpân al elementelor și un mediator între cer și pământ. De asemenea, Magicianul jonglează cu diferite realități, care se dovedesc, în cele din urmă, iluzii.
Personajul literar care ilustrează cel mai bine această lamă a tarotului este Maurice Conchis, unul din personajele principale ale romanului lui John Fowles intitulat chiar Magicianul (The Magus).
citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Tarotul si literatura
În tarot, Nebunul este arcana cu numărul 0. Este, totodată, și arcana finală, plasată de unii specialiști după arcana 21, Lumea. De aici rezultă semnificații multiple pentru această arcană, dar în toate regăsim o idee comună: Nebunul nu se conformează regulilor lumii din care face parte. Atât modul său de a concepe lumea, cât și felul în care acționează sunt altfel.
Personajul literar care corespunde cel mai bine ideii exprimate de această lamă de tarot este Don Quijote, eroul romanului omonim al lui Miguel de Cervantes. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Tipuri de Tarot
Cărțile de tarot create de Arthur Edward Waite și desenate de Pamela Colman Smith, la începutul secolului al XX-lea, reprezintă astăzi cel mai cunoscut și mai utilizat pachet de tarot, depășind în celebritate chiar și mai vechiul Tarot de Marsilia.
Dacă pentru originea tarotului de Marsilia trebuie să cercetăm istoria Evului Mediu european, îndeosebi Franța și Italia secolelor XIV – XVI, Tarotul lui Waite are o istorie ceva mai scurtă. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Tipuri de Tarot
Tarotul de Marsilia este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de tarot în întreaga lume, notorietatea sa fiind similară cu cea a tarotului Raider-Waite.
Denumirea de tarot de Marsilia a apărut târziu, la câteva sute de ani după ce cărțile respective erau utilizate, fiind consemnată abia la 1859. Primul care a utlizat expresia a fost Romain Merlin. Cel care i-a asigurat însă celebritatea și circulația internationala a fost ocultistul francez Papus. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Marile arcane
Cumpătarea este o nouă virtute cardinală pe care o dobândeşte iniţiatul, în călătoria sa spirituală, după Putere şi Dreptate.
Un înger înveşmântat în alb, cu aripile de culoare roşie, cu aureolă în jurul capului şi având desenat pe piept un triunghi într-un cerc (simbolul şeptimii), stă cu un picior pe pământ şi un picior în apă. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Marile arcane
Moartea la care se referă sensul profund al acestei arcane este o moarte mistică, implicând şi ideea regenerării.
Un schelet îmbrăcat în armură de culoare neagră înaintează pe un câmp, călare pe un cal alb. Cu ambele mâini susţine un steag negru, pe care se află pictată o roză mistică reprezentată ca o pentagramă cu vârful în jos. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Marile arcane
Spânzuratul este arcana cu numărul 7 a tarotului. Un bărbat tânăr atârnă spânzurat cu capul în jos, legat cu piciorul drept de o ramură înfrunzită, în formă de T. Poartă pantofi galbeni, pantaloni roşii şi o bluză albastră, iar capul său este încununat cu o aureolă de raze de culoare galbenă. Expresia sa este senină, netulburată, sugerând o interiorizare profundă. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Marile arcane
În tarot, Roata norocului este o arcană care indică foarte bine caracterul efemer şi transformarea permanentă existentă la nivelul vieţii materiale. În interpretarea acestei lame, Waite este de acord cu ocultistul francez Eliphas Levi: desenul însuşi ne arată mişcarea continuă a schimbării Universului şi a fluxului vieţii umane. Sfinxul reprezintă, în această privinţă, echilibrul. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT | Marile arcane
În tarot, Roata norocului este o arcană care indică foarte bine caracterul efemer şi transformarea permanentă existentă la nivelul vieţii materiale. citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 20 din 30 1 | 2| Înainte
loading...

loading...
Horoscop