Biblioteca Mistică - Club Mistic Astrologie
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


Biblioteca mistică

CULTURA MISTICA
Viața secretă a copacilor. Cum comunică, ce simt. Descoperirea unei lumi ascunse, de Peter Wohlleben, traducere din germană de Dana Gheorghe, Publica, București, 2017 citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
În operele literare clasice există numeroase aluzii sau referiri directe la astrologie, iar Moby Dick, romanul lui Herman Melville, nu reprezintă o excepţie. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Istoria Rozacrucienilor – ca, de altfel, a oricărei alte societăţi iniţiatice – este dificil, dacă nu imposibil,de reconstituit.
Demersul ocultistului francez Paul Sedir – pe numele său real Yvon Le Loup – de a îi oferi cititorului contemporan o înţelegere a rolului istoric al Rozacrucii iese în evidenţă în primul rând prin faptul că autorul îşi propune să prezinte atât istoria vizibilă a ordinului, cât şi istoria sa invizibilă. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Cartea lui Enoh este un text eliminat din Biblia canonică de teologii primelor secole, care au preferat să evite anumite teme sensibile, ce puteau da naştere unor interpretări nedorite.
Astfel de subiecte abordate în Cartea lui Enoh sunt ierarhiile angelice şi demonice, rolul îngerilor în apariţia şi răspândirea păcatului pe pământ, modul în care aceştia vor fi pedepsiţi, la sfârşitul veacurilor. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Sri Sailendra Dasgupta, autorul acestei cărți, apărute la Editura Sophia, a fost discipol direct al lui Swami Sri Yukteshwar. Mai târziu, a fost secretar personal al lui Paramahansa Yogananda. Pe lângă această implicare directă, de o jumătate de secol, în Kriya Yoga, autorul a fost, de asemenea, doctor în antropologie la Universitatea din Calcutta. Așadar, reprezintă o autoritate în domeniu din mai multe puncte de vedere.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Aflata la cea de-a doua editie, campania Te asteptam in librarie! se va desfasura timp de trei luni, in perioada 01 august - 01 noiembrie 2010 si va avea acoperire nationala, fiind sustinuta de peste 120 de librarii din toata tara.
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Graţie eforturilor istoricului creştinismului timpuriu Cristian Bădiliţă, Editura Curtea Veche a publicat în 2008, sub titlul „Trei romane mistice ale antichităţii“, trei dintre cele mai cunoscute scrieri pseudoepigrafice (adică atribuite unui personaj biblicde marcă, precum Iosif, Avraam sau Iov) şi intertestamentare (aparţinând perioadei de timp de după elaborarea Vechiului Testament, dar anterioară începerii elaborării Noului Testament).

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
În seara de 14 august 1882 (ajunul Adormirii Maicii Domnului), tânărul Gustav Meyrink, în vârstă de numai 24 de ani, stătea la masă, în cămăruţa sa din Praga, şi, cu un pistol la tâmplă, se pregătea să se sinucidă. În acel moment, a auzit un râcâit ciudat la uşă şi, întorcându-se să vadă ce se întâmplă, a observat că o persoană necunoscută i-a introdus pe sub uşă o carte, cu titlul: Viaţa de după moarte.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Volumul intitulat „Vasile Lovinescu şi funcţiunea tradiţională“, alcătuit de Florin Mihăescu şi Roxana Cristian şi apărut la Editura Rosmarin în 1996, este, în intenţia autorilor, „o lucrare colectivă de cercetare şi prezentare a operei şi omului Vasile Lovinescu, o personalitate unică a spiritualităţii din amurgul sec. XX“.
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Astrologia, o terapie modernă este cea mai semnificativă lucrare de astrologie scrisă de un român în ultimele două decenii, după „Astrologia în noua eră“ a lui Dan Ciupercă.
„Astrologia, o terapie modernă“ nu acoperă la fel de multe domenii ale acestei ştiinţe tradiţionale precum cartea amintită mai sus, dar aprofundează capitole mai puţin abordate în cărţile obişnuite de astrologie.
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
O carte al cărei cuvânt de ordine este, într-adevăr, misterul. misterul catedralelor, pe care Fulcanelli îl descifrează până la un punct, şi misterul autorului, deoarece încă nu se ştie cine s-a ascuns sub acest pseudonim.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Omraam Mikhael Aivanhov, filosof, pedagog, alchimist, mistic, mag şi astrolog de origine bulgară, este cel mai cunoscut discipol al lui Peter Deunov, întemeietorul Frăţiei Albe Universale.
El a lăsat o învăţătură spirituală strict orală, care a fost apoi aşternută în scris de către discipolii săi, de aici rezultând câteva zeci de cărţi, printre care şi „Reguli de aur pentru fiecare zi“.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Psihiatrul de origine cehă Stanislav Grof este unul dintre întemeietorii psihologiei transpersonale şi se numără printre cei mai de seamă cercetători ai stărilor modificate ale conştiinţei. El este, de asemenea, inventatorul respiraţiei holotropice, care presupune utilizarea respiraţiei, a muzicii ambientale şi a unui decor ales cu grijă pentru a accede la stări de conştiinţă pe care în mod normal nu le atingem.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
„Să mă caut pe mine însumi şi să aflu cine eram şi cine sunt pentru a deveni ceea ce eram“ – acest citat din „Faptele lui Toma“ descrie foarte bine demersul spiritual al gnosticilor.
Cartea „Despre gnoză şi gnosticism“, apărută la Editura Herald în 2007, îl are drept autor pe Henri Charles Puech, istoric al religiilor francez, care a ocupat catedra de Istorie a religiilor de la College de France timp de două decenii, între 1952 şi 1972.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
În Prolog-ul cărţii sale, „Glume Zen“, Henri Brunel afirmă răspicat: „Nu există zen fără glumă. Căci zenul se fereşte de intelectualisme, de verbalism şi favorizează experienţa directă“.
Într-adevăr, gluma zen este, alături de koan, o altă modalitate de a deveni conştient de propriile ataşamente şi tipare de gândire.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Ca multe alte „descoperiri“, nici ofertele multimedia nu reprezintă o invenţie a generaţiei noastre. În 1617, medicul, filosoful şi alchimistul german Michael Maier, oferea, prin „Atalanta fugiens“, o ofertă de o bogăţie şi diversitate cu totul neobişnuită. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Puţine întâlniri din ultimul secol au creat atât de multe controverse precum cea dintre Carlos Castaneda, student în antropologie la Universitatea din Los Angeles (UCLA) şi don Juan Matus, un vraci indian din tribul Yaqui, de pe teritoriul mexican.
În „Învăţăturile lui Don Juan“, Castaneda descrie învăţăturile pe care le-a primit de la Don Juan, oferind amănunte atât despre modul în care acesta concepe realitatea (sau, mai corect spus, diferitele realităţi). citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Mathnawi este o culegere alcătuită din şase cărţi de poeme, însumând peste 15 000 de versuri, expresie a căutării lui Dumnezeu de către om, redată alegoric prin intermediul a 424 de povestiri.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Poemul filosofic Bhagavad-Gita reprezintă cea mai cunoscută parte a marii epopei Mahabharata, în cadrul căreia ocupă capitolele 25-42 din cartea VI-a (Bhishma-parvan).
Povestea are loc la începutul marelui război dintre Pandavas, fiii regelui Pandu, şi Kauravas, cei din familia Kuru, care le uzurpaseră puterea.

citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Această carte este o compilaţie de texte din vasta operă a lui Osho, maestrul spiritual cunoscut mai întîi ca Acharya Rajneesh, apoi sub numele de Bhagwan Shree Rajneesh şi, în cele din urmă, numit de discipolii săi simplu, Osho. Selecţia a fost realizată de unul dintre discipoli săi, Swami Deva Wadud.

citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 20 din 29 1 | 2| Înainte
loading...

loading...
Horoscop