loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


Dezvoltare personală

DEZVOLTARE PERSONALA
Efectul placebo are un corespondent la fel de puternic, însă cu efecte contrare: aşa-numitul efect nocebo.
Mai întâi, reamintim ce este efectul placebo: Denumirea sa vine de la forma de viitor a verbului latine placeo, placere, putând fi tradus drept voi plăcea sau voi fi plăcut. În general, e vorba de inducerea unor efecte pozitive prin administrarea unor substanţe sau a unor metode de tratament neutre. citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
În fiecare zi, din toate punctele de vedere, totul îmi merge din ce în ce mai bine - iată o frază cu care Emile Coue a făcut minuni, pentru prieteni și pacienți.
Emile Coue de Châtaigneraie s-a născut pe 26 februarie 1857 la Troyes, în Franţa, şi a murit la 26 iulie 1926 la Nancy. Psiholog şi farmacist francez, el este autorul metodei de vindecare şi dezvoltare personală bazată pe autosugestie. Într-un mod simplu şi totodată genial, el a explorat căi noi şi originale în cadrul psihologiei moderne, ceea ce l-a făcut precursorul psihologiei comportamentale şi al gândirii pozitive. citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
Într-o zi, un profesor bătrân a fost angajat să formeze un grup de cincisprezece directori ai unor mari companii nord-americane, în legătură cu planificarea eficientă a timpului.
Acest curs constituia doar unul din cele cinci ateliere ale zilei de formare. Bătrânul profesor nu avea deci decât o oră ca să-şi „transmită materia”. citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
Printre metodele psihologice de transformare, în sensul de ameliorare, putem enumera mai multe, printre care yoga, bioenergia, terapiile complementare, meditaţia transcendentală, controlul minţii, hipnoza, auto-hipnoza, programarea neuro-lingvistică etc… Toate aceste metode, deşi eficace, au totuşi un inconvenient major: trebuie să le consacri timp şi eforturi personale.
Totuşi, există o metodă care nu cere niciun efort, iar timp, doar puţin, sau aproape deloc. Această metodă este metoda subliminală. citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
Un călător obosit se aşeză într-o zi la umbra unui copac, fără să-şi imagineze că se aşezase la umbra unui copac fermecat: „Copacul împlinirii tuturor dorinţelor”.
Stând el aşa pe pământul tare, se gândi ce bine ar fi să stea pe un pat moale. Nici nu-şi termină bine gândul, că lângă el apăru un pat moale. citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
Vizualizarea mentală este o tehnică foarte eficientă pentru influenţarea subconştientului şi poate fi folosită de oricine, fie că sunteţi vizuali sau nu. Imaginile mentale creează o puternică întărire a unei formule de autosugestie.
Credeţi prea puţin în posibilităţile voastre şi vă limitaţi voi înşivă. Trebuie să schimbaţi această imagine mentală pe care o aveţi despre voi înşivă şi să o transformaţi într-o imagine plină de sănătate, debordând de energie, prosperă şi entuziastă. citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
“În fiecare zi, totul îmi merge din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere!”. Iată autosugestia pe care ne sfătuia să o repetăm Emile Coue, autorul metodei Coue, părintele gândirii pozitive şi al autosugestiei.
Definiţiile sugestiei şi autosugestiei sunt diferite, în funcţie de şcoală.
Emile Coue definea sugestia ca fiind „acţiunea de a impune o idee creierului unei persoane”.
Profesorul Hippolyte Bernheim definea sugestibilitatea ca o „aptitudine a creierului de a primi sau evoca idei şi tendinţa sa de a le realiza, de a le transforma în acte”. citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
Subconstientul reprezintă partea ascunsă a creierului nostru şi, în acelaşi timp, partea care ne influenţează în mod decisiv, pe tot parcursul vieţii. Programarea lui pozitivă poate să facă adevărate minuni.
Amintiţi-vă de faptul că puteţi cere tot ceea ce doriţi subconştientului vostru, că el vă este cel mai bun prieten. Programat în mod pozitiv, el va face minuni pentru voi, căci el nu cere decât să vă servească!
citeşte tot Citeşte tot!
DEZVOLTARE PERSONALA
O veche legendă hindusă povesteşte că, în vremurile de demult, oamenii erau zei. Ei au abuzat atât de mult de divinitatea din ei, încât Brahma, stăpânul zeilor, a hotărât să le ia puterea divină şi să o ascundă într-un loc în care oamenilor le-ar fi imposibil să o găsească. Marea problemă era alegerea unei ascunzători sigure citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 9 din 9
loading...

loading...
Horoscop