loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


Figuri mitologice

CULTURA MISTICA
Între Moş Nicolae, cel care pune cadouri în ghetuţele copiilor, şi Sfântul Nicolae, presupus personaj istoric care ar fi trăit în timpul împăratului Constantin, există o legătură destul de străvezie. Iar, cel puţin la noi, între Moş Nicolae şi Moş Crăciun nu există nicio legătură, deşi al doilea nu a apărut decât ca urmare a modificării numelui sub care olandezii şi belgienii îl cunoşteau pe Moş Nicolae: Sinterklaas sau, în lumea anglo-saxonă, Santa Klaus. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Garuda este, în mitologia hindusă, numele atribuit vehiculului zeului Vishnu. Este vorba de o pasăre fabuloasă, imaginată fie ca un vultur uriaş, fie ca o fiinţă umană cu cap de vultur. Fratele lui Garuda, Arun sau Aruna, este vehiculul zeul soare, Surya. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Biblia descrie mai multe fiinţe fabuloase, iar Leviathanul, un formidabil monstru al mărilor, este una dintre ele.
Numele de Leviathan este menţionat în trei dintre cărţile Vechiului Testament: Psalmii, Isaia şi Iov. Demonologii consideră că Leviathan este unul dintre cei şapte prinţi ai iadului, care deţine funcţia de păzitor al intrării în acest lăcaş al întunericului. De aceea, el mai este desemnat şi sub numele de „Gura Iadului“.
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Fiinţă legendară din vechea mitologie tracică, Dragobetele este fiul Babei Dochia. Sărbătorit de obicei pe 24 februarie, Dragobetele este cunoscut, în primul rând, ca un naş al animalelor şi al păsărilor. De ziua lui, toate făpturile se logodesc. Păsările îşi găsesc perechea şi îşi construiesc împreună noile cuiburi, în care vor sta tot anul.
citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 4 din 4
loading...

loading...
Horoscop