Maeştri Ai Spiritului - Club Mistic Astrologie
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


Maeştri ai spiritului

CULTURA MISTICA
Născut la 25 februarie 1861 în Austria, pe actualul teritoriu croat, Rudolf Steiner este cunoscut îndeosebi în calitate de creator al Societății antroposofice, deși activitatea sa a curpins mult mai multe aspecte. Printre acestea, amintim fundamentarea pedagogiei Waldorf, cercetările în domeniile medicinei antroposofice și agriculturii biodinamice, precum dezvoltarea arhitecturii organice, în conformitate cu principiile căreia a fost construit celebrul Goetheanum, sediu al Societății antroposofice Generale. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Rene Jean Marie Joseph Guenon, care apoi avea să îşi ia numele islamic de ’Abd al-Wâhid Yahyâ, s-a născut la Blois, în Franţa, pe data de 15 noiembrie 1886.citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Raymundus Lullus, autor al primelor lucrări în limba catalană şi primul european care a scris filosofie într-o altă limbă decât cele consacrate (greaca şi latina), s-a născut în 1231 sau 1232 în Mallorca şi a murit în 1315. Numele său cunoaşte mai multe variante: Raymundus sau Raimundus Lullus în latină, Ramon Llull în catalană, Raymond Lully anglicizat, Raymonde Lulle în franceză.sau Ramundus Lullius în spaniolă. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Imaginea alchimistului naiv, care încerca să transforme diferitele metale în aur suflând în permanenţă în cuptoare şi bolborosind diferite incantaţii poate să fie spectaculoasă, dar este extrem de falsă.
Un exemplu de alchimie spirituală o reprezintă opera germanului Michael Maier (1568 - 1622). citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Cea cunoscută acum ca Madame Blavatski sau chiar desemnată simplu, cu iniţialele HPB (de la Helena Petrovna Blavatsky) s-a născut la 12 august 1831 (31 iulie după calendarul iulian, folosit în Rusia), în localitatea Ekaterinoslav.
La 7 septembrie 1875 (data oficială: 17 noiembrie acelaşi an), ea întemeiază Societatea Teosofică, împreună cu colonelul Henry Steel Olcott, ca preşedinte, şi avocatul irlandez William Quan Judge, ca secretar. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Există numeroase variante de tarot, însă cea mai apreciată este cea realizată de Arthur Edward Waite.
Arthur Edward Waite, născut în Statele Unite ale Americii, la 2 octombrie 1857, a rămas cunoscut îndeosebi pentru crearea pachetului de cărţi de tarot care îi poartă numele, unul dintre primele în care sunt ilustrate nu numai cele 22 de arcane majore, ci şi arcanele minore. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Ramakrishna Paramahamsa, pe numele său adevărat Gadadhar Chattopadhyaya, s-a născut la Calcutta, pe data de 18 februarie 1836
Charisma sa era vizibilă încă din copilărie, când nu numai rudele – mai apropiate sau mai îndepărtate – ci şi toţi vecinii ţineau neapărat să treacă măcar o dată pe la casa părinţilor lui, pentru a-l vedea pe micul Gadai. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Dervişii rotitori reprezintă una dintre cele mai cunoscute manifestări ale spiritualităţii islamice. Iar Rumi este unul din cei mai de seamă poeţi şi, în acelaşi timp, mistici arabi medievali. Dansul ritual al membrilor ordinului „Mewlevi“, cunoscut sub denumirea de sama sau sema (cuvânt însemnând „ascultare spirituală“, dar şi „dans sacru“) atrage atenţia nu numai prin caracterul său spectaculos (care a dat naştere unor degenerări de tipul unor reprezentaţii susţinute pe scenă, pentru obţinerea de câştiguri), cât şi prin efectul vizibil pe care îl provoacă asupra celor care îl practică, transformaţi total pe măsură ce se rotesc într-un ritm ameţitor. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Nicholas Flamel a fost cunoscut, în timpul vieţii, drept alchimistul care a desăvârşit Marea Operă şi a obţinut Piatra Filosofală. Într-adevăr, el a construit numeroase spitale, biserici şi locuinţe pentru săraci în Paris, lăsând de asemenea, în urma sa, o avere importantă pentru acea epocă. Ori, se ştie că, printre altele, se credea că Piatra Filosofală are puterea de a transforma în aur orice metal. citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 9 din 9
loading...

loading...
Horoscop