loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


Marile arcane

TAROT
Diavolul este, în tarot, arcana cu numărul 15.
Un diavol aşezat pe un tron ţine înlănţuiţi doi demoni mai mici, reprezentaţi ca un bărbat şi o femeie.
Diavolul are coarne de ţap, între care este desenată o pentagramă inversată. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Cumpătarea este o nouă virtute cardinală pe care o dobândeşte iniţiatul, în călătoria sa spirituală, după Putere şi Dreptate.
Un înger înveşmântat în alb, cu aripile de culoare roşie, cu aureolă în jurul capului şi având desenat pe piept un triunghi într-un cerc (simbolul şeptimii), stă cu un picior pe pământ şi un picior în apă. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Moartea la care se referă sensul profund al acestei arcane este o moarte mistică, implicând şi ideea regenerării.
Un schelet îmbrăcat în armură de culoare neagră înaintează pe un câmp, călare pe un cal alb. Cu ambele mâini susţine un steag negru, pe care se află pictată o roză mistică reprezentată ca o pentagramă cu vârful în jos. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Spânzuratul este arcana cu numărul 7 a tarotului. Un bărbat tânăr atârnă spânzurat cu capul în jos, legat cu piciorul drept de o ramură înfrunzită, în formă de T. Poartă pantofi galbeni, pantaloni roşii şi o bluză albastră, iar capul său este încununat cu o aureolă de raze de culoare galbenă. Expresia sa este senină, netulburată, sugerând o interiorizare profundă. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
În tarot, Roata norocului este o arcană care indică foarte bine caracterul efemer şi transformarea permanentă existentă la nivelul vieţii materiale. În interpretarea acestei lame, Waite este de acord cu ocultistul francez Eliphas Levi: desenul însuşi ne arată mişcarea continuă a schimbării Universului şi a fluxului vieţii umane. Sfinxul reprezintă, în această privinţă, echilibrul. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
În tarot, Roata norocului este o arcană care indică foarte bine caracterul efemer şi transformarea permanentă existentă la nivelul vieţii materiale. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Pustnicul este a noua arcană a tarotului. Pustnicul sau ermitul vorbeşte despre momentele de retragere de care avem nevoie cu toţii, pentru a fi cu propriul sine. Pe calea indicată de tarot, această retragere e mai necesară ca oricând, însă cu o condiţie: să fie urmată de revenirea în lume. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Există mai multe tipuri de putere. Cea ilustrată de arcana cu acelaşi nume din tarot - Puterea - este una rafinată, rod al unui efort interior şi al unei înţelegeri dobândite după parcurgerea unei părţi însemnate din calea spirituală. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Faeton a fost, în mitologie, tânărul nesăbuit ce şi-a pierdut viaţa conducând greşit carul Soarelui. În tarot, el este conducătorul unui car triumfal ce nu aduce decât victorii limitate la un plan inferior.
Un personaj masculin stă drept, în picioare, şi conduce un car triumfal la care sunt înhămaţi doi sfincşi, unul alb, iar celălalt negru. În mâna dreaptă poartă un sceptru, iar pe cap are o stea cu opt colţuri. Pe umerii săi se află coarnele lunii, iar platoşa de pe piept este decorată cu un pătrat. Centura sa este împodobită cu cinci pietre preţioase, iar pe partea din faţă a carului triumfal pe care îl conduce este emblema unei păsări cu aripile larg desfăcute, sub care se află un simbol falic. Carul este decorat cu un baldachin cu stele. În spate se observă o cetate şi un râu care tocmai a fost străbătut. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
În tarot, arcana a şasea, a Îndrăgostiţilor, ne dezvăluie forţa iubirii, care - prin refacerea cuplului primordial - ne readuce în Paradisul pământesc. Aripile larg desfăcute ale unui arhanghel protejează bărbatul şi femeia legaţi de puterea dragostei.
Un bărbat şi o femeie, complet goi, stau faţă în faţă. În spatele femeii se află Pomul cunoaşterii binelui şi răului, pe care este încolăcit un şarpe, iar în spatele bărbatului este Arborele Vieţii, purtând 12 fructe. Deasupra celor doi, soarele străluceşte, iar un înger cu aripile şi braţele desfăcute îşi revarsă binecuvântările. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Hierofantul, Marele Preot sau Papa este, în tarot, un conducător, asemenea Împăratului. Dar autoritatea sa se exercită, de această dată, pe plan spiritual. El este, în plus, un maestru spiritual capabil să ofere îndrumare altor căutători.
Un bărbat stă între două coloane albe, făcând un gest de binecuvântare cu mâna dreaptă. În mâna stângă ţine un sceptru care se termină cu o cruce triplă. Pe cap poartă o coroană triplă, iar vesmântul său roşu are o ornamentaţie în formă de T. La picioarele sale se află două chei încrucişate, iar în faţa sa se prosternează doi bărbaţi.

citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
În tarot, Împăratul reprezintă forţa ordonatoare. Simbolurile puterii, aflate în analogie cu Marte şi cu Berbecul, ni-l indică drept un personaj activ, pregătit oricând pentru o acţiune cu un efect decisiv asupra mulţimilor.
Un bătrân cu barba albă şi lungă este aşezat pe un tron dreptunghiular, ale cărui mânere şi colţuri superioare ale spătarului sunt decorate cu capete de berbec. Este îmbrăcat în purpuriu, culoarea imperială prin excelenţă. Picioarele îi sunt protejate de zale. În mâna dreaptă ţine un ankh (crux ansata), iar în mâna stângă, un glob. Pe cap poartă o coroană decorată cu cinci pietre preţioase. În spatele său se văd nişte munţi stâncoşi şi un pârâiaş. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Împărăteasa reprezintă, în tarot, puterea de a dărui. Ea stăpâneşte valorile specific venusiene - fertilitate, frumuseţe, iubire - şi le oferă în mod necondiţionat.
O tânără frumoasă, blondă, îmbrăcată într-o rochie lungă, albă, împodobită cu trandafiri, stă pe un fel de divan de culoare roşie-portocalie. Pe cap poartă o diademă aurie pe care strălucesc 12 stele albe, iar în mâna dreaptă are un sceptru, terminat cu un glob. Lângă ea este aşezat un scut în formă de inimă, pe care este gravat simbolul lui Venus. În spatele personajului se află mai mulţi copaci şi un pârâu care se termină cu o cascadă, iar în faţa ei un câmp de grâu. citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
În tarot, Marea Preoteasă ne apare în cale devreme, ca a doua arcană majoră. În spatele vălului său, aflat dincolo de coloanele Jachin şi Boaz, se află toate misterele. Dar este oare Căutătorul pregătit să le cunoască?
O femeie este aşezată între două coloane, cea din stânga ei albă, inscripţionată cu litera „J“, iar cea din dreapta neagră, inscripţionată cu litera „B“. Înveşmântată într-o pelerină de un albastru deschis, ea are un picior aşezat pe o semilună în creştere. Pe piept poartă o cruce cu braţele egale, iar pe cap – o diademă cu coarne, între care este aşezat un glob. În mâini ţine un pergament pe care scrie „Tora“, din care o parte e ascuns de vălurile veşmântului. În spatele ei se află un văl, pictat cu frunze de palmier şi cu rodii, aşezate la fel ca sefirotele din Arborele Vieţii.
citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Magicianul este prima arcană a tarotului. Într-adevăr, magia reprezintă începutul oricărei evoluţii spirituale. Dar nu trebuie uitat că acesta e numai începutul...
Un bărbat stă drept, în faţa unei mese. Deasupra capului său se află un 8 orizontal, simbolul infinitului. În mâna dreaptă, ridicată spre cer, ţine o baghetă, în timp ce mâna stângă este îndreptată în jos, spre pământ. Poartă o pelerină roşie peste o togă albă, iar la mijloc este încins cu un şarpe care îşi muşcă coada, pe post de centură. În faţa sa este o masă pe care se află patru obiecte simbolice: o bâtă, o cupă, o sabie şi o monedă. Pe pământ cresc crini albi şi trandafiri roşii.

citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
Nebunul este, în tarot, arcana cu numărul zero. În acelaşi timp însă, este şi ultima arcană, a douăzeci şi doua. Cu alte cuvinte, totul începe şi se sfârşeşte cu această stare specială de existenţă.
Un tânăr frumos îmbrăcat înaintează, fără nicio grijă, pe un drum care îl conduce spre o prăpastie. Privirea sa fixează înălţimile şi nu pare să îşi facă vreo problemă în legătură cu drumul pe care merge. În mâna stângă poartă un trandafir alb, iar cu mâna dreaptă ţine o bâtă care, sprijinită pe umăr, îi susţine desaga. Împreună cu el merge un câine alb, care se zbenguie cu aceeaşi atitudine lipsită de griji. Totul se petrece sub razele unui soare strălucitor, la cele mai mari înălţimi.
citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 16 din 16
loading...

loading...
Horoscop