Recenzii - Club Mistic Astrologie
loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


Recenzii

CULTURA MISTICA
În anii 1850, arheologii descopereau, la Ninive, biblioteca regelui asirian Assurbanipal. O parte din cele 25000 de tăbliţe de lut ars cuprindeau cea mai veche epopee din lume: Poemul lui Ghilgameş. Primele fragmente din această epopee erau publicate abia peste două decenii, vechea creaţie a sumerienilor devenind cunoscută lumii întregi, după mii de ani de uitare. A atras atenţia mai ales un fragment care descria un potop, asemănător cu cel biblic.
Printre cei care aflau din ziare de această epopee scrisă în urmă cu mai bine de patru milenii se număra şi un tânăr din zona Caucazului: George Ivanovitch Gurdjieff.
citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Roman de la Rose (Romanul trandafirului) este un poem medieval francez, aparţinând literaturii de curte. Cei doi autori, Guillaume de Lorris şi Jean de Meung, povestesc într-o formă alegorică, în peste 20 000 de versuri, iubirea unui cavaler pentru „domniţa“ sa, simbolizată de un trandafir.
Însă, pe lângă alegoria erotică, poemul ascunde, prin simbolismul său complex, înţelesuri mult mai profunde. In cele ce urmează, ne vom referi la simbolismul alchimic din Roman de la Rose.


citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Legea lui sapte, enuntata de Gurdjieff si explicata in aceasta carte de Rodney Collin, are o importanta deosebita si asupra vietii omului. Intreaga evolutie a acestuia, din momentul conceptiei si pana la maturitate, poate fi impartita in sapte borne de hotar, care pot fi folosite pentru evolutia spirituala. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
Rodney Collin (1909-1956) a cunoscut învăţătura lui Gurdjieff în 1935 prin intermediul unor conferinţe ale lui Dr. Maurice Nicoll, prieten şi discipol al lui C.G. Jung. Însă, momentul decisiv al vieţii lui Rodney Collin, a fost întâlnirea cu P. D. Ouspensky, care a avut loc în septembrie 1936, la Londra. Ouspensky ţinea conferinţe în care expunea un sistem de cunoaştere şi de dezvoltare a fiinţei umane văzută ca întreg, ca sumă a tuturor funcţiilor sale, active sau doar potenţiale. Ca urmare a acestei întâlniri, Rodney Collin s-a dedicat unei practici spirituale conştiente în cadrul şcolii conduse de Ouspensky. citeşte tot Citeşte tot!
CULTURA MISTICA
În 1989, întreaga lume „civilizată” se declara şocată de o decizie a autorităţilor iraniene.
„Chiar dacă Salman Rushdie se va căi în asemenea măsură încât va deveni cel mai pios om din vremurile noastre, pentru fiecare musulman rămâne valabilă obligaţia de a-l trimite în iad cu orice preţ, chiar cu preţul sacrificării propriei vieţi” spunea, la 17 februarie 1989, preşedintele iranian Ali Khamenei.
Ce a provocat această reacţie? O carte. „Versetele satanice”, apărută în 1988. citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 5 din 5
loading...

loading...
Horoscop