loading...
Horoscop Berbec
Berbec
Horoscop Taur
Taur
Horoscop Gemeni
Gemeni
Horoscop Rac
Rac
Horoscop Leu
Leu
Horoscop Fecioară
Fecioară
Horoscop Balanţă
Balanţă
Horoscop Scorpion
Scorpion
Horoscop Săgetător
Săgetător
Horoscop Capricorn
Capricorn
Horoscop Vărsător
Vărsător
Horoscop Peşti
Peşti
ClubMistic.ro
Altfel despre Zodii
Zodiile si Sexul
Zodii si Cadouri
Zodiile si Moda


Tarotul si literatura

TAROT
În tarot, Marea Preoteasa este arcana cu numărul zero. Reprezentată ca o femeie care ține în mâini un pergament și în spatele căreia se află un văl, ea este deținătoarea unei cunoașteri impresionante, pe care însă nu o utilizează în mod direct, ci doar o revelează celor meritorii.
Una din cele mai reușite ipostaze literare ale arcanei Marea Preoteasa este, fără îndoială, Șeherezada, eroina principală din O mie și una de nopți.
citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
În tarot, Magicianul este arcana cu numărul 1. Modul în care își ține mâinile personajul cărții de tarot, bagheta magică și elementele simbolice din jurul său îl indică drept un stăpân al elementelor și un mediator între cer și pământ. De asemenea, Magicianul jonglează cu diferite realități, care se dovedesc, în cele din urmă, iluzii.
Personajul literar care ilustrează cel mai bine această lamă a tarotului este Maurice Conchis, unul din personajele principale ale romanului lui John Fowles intitulat chiar Magicianul (The Magus).
citeşte tot Citeşte tot!
TAROT
În tarot, Nebunul este arcana cu numărul 0. Este, totodată, și arcana finală, plasată de unii specialiști după arcana 21, Lumea. De aici rezultă semnificații multiple pentru această arcană, dar în toate regăsim o idee comună: Nebunul nu se conformează regulilor lumii din care face parte. Atât modul său de a concepe lumea, cât și felul în care acționează sunt altfel.
Personajul literar care corespunde cel mai bine ideii exprimate de această lamă de tarot este Don Quijote, eroul romanului omonim al lui Miguel de Cervantes. citeşte tot Citeşte tot!
Rezultate 1 - 3 din 3
loading...

loading...
Horoscop